Akis rėžiantys aukštakulniai kol kas vilioja interneto platybėse ir užsukus į parduotuves. Pasimatuoju, pasidžiaugiu ir padedu atgal ant lentynos – nežinau, ar būtų daug progų, kuriomis galėčiau tokiais pasipuošti. Greičiausiai ryškius aukštakulnius apsiaučiau vos kartą kitą.

Bateliai

Prieš porą dienų senamiestyje užsukau į eilinę „Humaną“, čia iš tolo švietė rožinės aukštakulnės basutės. Naujut naujutėlės – jokių įbrėžimų ant padų, nusidėvėjimo žymių ant kulniukų ar numuštų nosyčių. Kaina – 5 eurai. Idealus variantas pabandyti, ar ryškūs bateliai pritaptų garderobe: ar turėsiu ką prie jų apsirengti, ar juos avėdama jausiuosi gerai, galų gale, kiek kartų man apskritai šaus į galvą avėti spalvotus batelius.

Internete panaršiau, ar panašius batelius siūlo garsūs prekių ženklai. Rožinių aukštakulnių tikrai netrūksta, kainos svyruoja nuo 400 iki 1300 eurų.

Bateliai

Basutes nusipirkau ir grįžusi namo peržiūrėjau, prie ko galiu jas pritaikyti. Rožiniai aukštakulniai žaismingai atrodytų prie ryškių drabužių.

Pavyzdžiui, prie žalios suknelės, vaiskiai mėlyno kelnių kostiumo, ultravioletinės palaidinės ir mėlynų džinsų arba raudono kombinezono. Rožinės ir raudonos derinys šį sezoną vis dar mados topuose.

Rožinė – labai mergaitiška spalva, todėl prie tokių batelių tiktų ir romantiško stiliaus drabužiai: gėlėti audiniai, plazdančios suknelės, raukiniai. Žinoma, persaldinti įvaizdžio nereikėtų, jeigu yra keli „cukriniai“ elementai, juos norėtųsi atsverti vienu kitu minimalistiniu ar priešingo stiliaus aksesuaru.

Drabužiai
Drabužiai

Tiktų metaliniai skulptūriški auskarai, griežtos formos rankinė, grafiški raštai. Kitas variantas – rinktis romantišką, bet modernaus kirpimo rūbą.

Visgi įsigytiems rožiniams aukštakulniams trūko įdomesnio akcento. Perkračiau turimus papuošalus, radau puošnius auskarus – jūrų arkliukus. Kodėl auskarais nepapuošus batelių? Kristalų sagėmis žėrintys aukštakulniai šį pavasarį-vasarą sparčiai plintanti tendencija.

Turbūt garsiausi sagėmis dabinti aukštakulniai yra avalynės dizainerio Manolo Blahniko, būtent jo kurtais mėlyno satino gražuoliais be galo žavėjosi serialo „Seksas ir miestas“ fashionista Carrie Bradshaw. Dar kartą pasikapsčiau internete – rausvas swarovskiais nusagstytas basutes šį sezoną siūlo ir kiti liukso klasės gamintojai.

Drabužiai

Rastus jūrų arkliukus nusprendžiau perkelti ant batelių. Nepamenu, kada paskutinį kartą juos segėjau – net jei ir sugadinčiau, gaila nebūtų.

Žnyplėmis nugnybau auskarų kojeles, nušveičiau metalinį pagrindą, kad geriau sukibtų su klijais ir batelių paviršiumi. Pamatavau auskarus, kuria puse jie gražiau gultų ant aukštakulnių, ir priklijavau universaliais klijais, tinkančiais tiek metalui, tiek audiniams. Elementariu būdu dekoruoti aukštakulniai iškart atrodo originaliau, kitų tokių veikiausiai ir nesutiksiu.

Be to, vos į juos žvilgtelėjus apima vasariška atostogų nuotaika – belieka laukti, kada galėsiu krautis lagaminą.

Bateliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)