Moterys kuklinasi prisipažinti

Grožio meistrų teigimu, dažniausiai klientės prašyti pagalbos ateina dėl netinkamos plaukų spalvos, taip pat – dėl komplikacijų po blakstienų laminavimo, rietimo ar nekokybiškai atliktos antakių korekcijos (netinkamos formos, spalvos). Visgi pasitaiko ir kur kas rimtesnių nesėkmių, kai po neprofesionaliai atliktų cheminių odos šveitimų oda labai nualinama, ima varginti pigmentinės dėmės ar net atsiranda randeliai, rašoma pranešime spaudai.

„Neretai sulaukiame sunerimusių klienčių, kurios kreipiasi pagalbos dėl odos bėrimų, sudirgimų ar net alergijos. Dažniausios šių grožio nelaimių priežastys – netinkama odos priežiūra, eksperimentų namuose pasekmės ar kito specialisto netinkamai atliktas darbas. Visgi šias priežastis dažnai tenka tik nuspėti: moterys gėdijasi ir retai pasako teisybę apie tai, kaip įvyko grožio nelaimė“, – teigia kosmetologė Lina Varvarovskaja.

Eksperimentai namuose

Moterys gali ramia širdimi namuose atlikti kasdienes plaukų ir odos priežiūros procedūras: naudoti plaukų ir veido kaukes, išbandyti veido savimasažą ar atlikti odos šveitimą. Visgi, grožio specialistai pabrėžia, kad tam tikras procedūras verčiau patikėti profesionalams.

„Nepatarčiau pačioms eksperimentuoti atliekant veido valymo procedūras, šalinant inkštirus, spuogus, naudojant rūgštinius šveitiklius ar juo labiau – leidžiantis injekcijas. Atsargiai žvelkite ir į depiliaciją namuose vašku ar cukrumi – išrovus plaukelius, atsiranda tiesioginis kelias infekcijai“, – pataria kosmetologė L. Varvarovskaja.

Kosmetologę papildo grožio studijai vadovaujanti Agnė Rimdeikienė, apžvelgdama, kaip namuose nevertėtų eksperimentuoti su plaukais.

„Pastebime, kad moterys namuose sumano ne tik koreguoti plaukų ilgį ar kirpčiukus, bet ir kardinaliai pakeisti plaukų spalvą. Dėl šios priežasties dažniausiai sulaukiame klienčių, kurių grožio nelaimė – netinkama plaukų spalva. Nuoširdžiai noriu patarti – moterys, niekuomet nebandykite savo jėgomis šviesinti plaukų, tai pagrindinė taisyklė, kurios privalu laikytis, jei iš tiesų mylite ir norite išsaugoti savo plaukus“, – įsitikinusi A. Rimdeikienė.

Grožio ir sveikatinimo paslaugų platformos „Pasiutus lapė“ pardavimų specialistė A. Stasiulytė, papildydama grožio meistres, pastebi, kad tokie eksperimentai dažnai atsieina ir brangiau, nei profesionali procedūra.

„Moterys galvoja, kad sutaupys pinigų, laiko, o įvyksta atvirkščiai – tenka kulniuoti pas kitą meistrą, mokėti už „avarijos“ sutvarkymą, galų gale – atrasti tam laiko. Paskyrus jo tinkamo specialisto paieškai, kurio kainos ir kokybės santykis – jums priimtinas, laimėsite daugiau, nei eksperimentuodama ar eidama pas savamokslį „profesionalą“.“

Kada delsti nebegalima

Grožio specialistai labiausiai stebisi moterų baime kreiptis pagalbos po grožio nelaimės. Pasak jų, profesionalus meistras niekuomet nekritikuos ir stengsis atitaisyti jūsų patirtą žalą.

„Jei oda po procedūros paraudo, ją niežti, pastebite bėrimą, patinimą, ar netgi šlapiuojančias žaizdeles – nedelskite ir kreipkitės į profesionalų kosmetologą ar gydytoją dermatovenerologą. Kartu su savimi pravartu pasiimti priemones, kurias naudojote procedūros metu. Taip bus lengviau nustatyti, kas sukėlė šią „avarinę“ situaciją“, – pataria kosmetologė L. Varvarovskaja.

Kritines situacijas, kada privalu kulniuoti pas profesionalą, apžvelgia ir grožio studijos vadovė A. Rimdeikienė: „Sunerimti po grožio nelaimės reikėtų tada, jei plaukai pradėjo smarkiai lūžinėti ar slinkti, taip pat prarado sveiką išvaizdą – nebežvilga, stipriai šiaušiasi ir sausėja. Šie simptomai signalizuoja, kad plaukai smarkiai pažeisti ar net nudeginti.“

Grožio specialistės, norėdamos apsaugoti kitas moteris, dalijasi ir karčiomis patirtimis, kai dėl netinkamai atliktų procedūrų kilo net labai rimtos sveikatos problemos.

„Per visus darbo metus daugiausiai nerimo sukėlė šis atvejis: moteris, po netinkamai atliktos užpildų procedūros, kreipėsi į mane pagalbos. Kadangi situacija buvo labai komplikuota, patariau jai vykti pas gydytoją – kaip bebūtų baugu, šiuo atveju net buvo kilusi rizika gyvybei.

Dar vienas šokiravęs atvejis – moteris kreipėsi po strijų „naikinimo“ procedūros, kuri jai sukėlė gilų ir sunkiai gyjantį odos nudegimą. Laimė, kad abiem kartais viskas baigėsi gerai, tačiau moteris skatinau ir skatinsiu neeksperimentuoti su sveikata ir savo grožį patikėti tik profesionaliems specialistams“, – apibendrina L. Varvarovskaja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)