Kasos ne tik pašalins plaukus nuo veido – o tai savo ruožtu padeda užkirsti kelią uždegiminiams procesams veido srityje – bet ir leis išvengti įvairių rūpesčių su plaukais. Norite sužinoti daugiau? Štai keli teigiami pynimo prieš miegą aspektai, kurie leis jums netrukus džiaugtis sveikiausiais kada nors turėtais plaukais.

Miego metu palaikoma plaukų struktūra

Vienas iš privalumų, kodėl verta prieš miegą susipinti plaukus, tai jų struktūros palaikymas miegant. Kodėl tai svarbu? Pasak plaukų stilisto Jamie Brice, tai gali „padėti išvengti trinties, kuri sukelia jų lūžinėjimą“. Be plaukų pynimo J. Brice rekomendavo rinktis šilkinį pagalvės užvalkalą.

Šilkinis pagalvės užvalkalas ne tik padės išsaugoti plaukų struktūrą, bet ir užkirs kelią jų lūžinėjimui. Šilkinė pagalvė tokia švelni, kad pavyks šukuoseną išsaugoti visą naktį. Ir, kitaip nei medvilninis pagalvės užvalkalas, jis nevels ir nepažeis plaukų miegant bei nesugers jų drėgmės.
Užkirs kelią lūžinėjimui

Koks kitas plaukų pynimo prieš miegą privalumas? Tai padeda sutramdyti plaukus miego metu. „Tai padeda išvengti vėlimosi ir susiraizgymo ryte, dėl ko juos šukuojant plaukai gali lūžinėti“, – įspėja J. Brice. Jeigu norite didesnio poveikio, pabandykite apvynioti galvą šilko skara. Tai ne tik nesugadins jūsų kasos, bet ir apsaugos nesupintas vietas nuo lūžinėjimo.

Padės išvengti šukuosenos formavimo karščiu

Negana to, plaukų pynimas prieš miegą gali padėti išvengti šukuosenos formavimo karščiu. Kasos yra puikus būdas suteikti tekstūrą vidutinio ilgio plaukams, o juos išpynę rytais galėsite džiaugtis tobulomis bangelėmis. Papildomos tekstūros suteiks šiek tiek purškiamo jūros vandens. Tada pirštais suformuokite sruogeles, kurios dar labiau paryškins jūsų plaukų banguotumą.

Dar trūksta plaukų pynimo prieš miegą privalumų? Tai padeda išsaugoti plaukų drėgmę. „Tiesą sakant, pynimas padeda užrakinti drėgmę, – sako J. Brice. – Drėgmė, kuri miegant palaidais plaukais paprastai išgaruoja ore ar sugeriama į pagalvę, susipynus sulaikoma kasoje.“ Šiam poveikiui sustiprinti J. Brice rekomenduoja prieš miegą naudoti plaukų aliejų. Maitinantis plaukų aliejus ne tik sušvelnins garbanas, bet ir padės užkardyti garbiniavimąsi.

Kaip jau buvo minėta aukščiau, plaukų pynimas prieš miegą gali padėti išvengti vėlimosi ir garbiniavimosi, todėl ryte galima džiaugtis glotniais plaukais. Jeigu norite išvengti šukuosenos formavimo karščiu, o plaukai yra linkę garbiniuotis, pasinaudokite specialiu serumu nuo garbiniavimosi (juo patepkite galiukus) ir supinkite plaukus – nauda neapsakoma. Papildomai apsaugai rinkitės šilkinę apsaugą ar apvyniokite galvą šilko skarele.

Jeigu nesate iš vieversių, šis patarimas būtent jums. Jeigu prieš miegą supinsite plaukus, ryte galėsite miegoti pusvalandžiu ilgiau. Ne, jūs nesapnuojate. „Papildomos dešimt minučių vakare gali sutaupyti pusvalandį ryte, – aiškina J. Brice. – Ryte išpynę plaukus užpurkškite šiek tiek plaukų purškiklio ir neturėsite jokių rūpesčių.“

Ką dar pataria profesionalai? Išpinkite plaukus ir lengvai supinkite iš naujo – tai suteiks jums bohemišką deivės įvaizdį. Paskui šukuoseną užfiksuokite lengvu plaukų lapu.

Patarimai, kai supinti plaukus prieš miegą

Dabar, kai jau paskatų pinti plaukus prieš miegą pakanka, pakalbėkime apie naudingus patarimus, kurie užtikrins švelniausią pynimą ir sveikiausius plaukus:

• Plaukus prieš pynimą ištepkite serumu nuo garbiniavimosi, kad jūsų plaukai naktį to išvengtų.

• Jeigu jūsų plaukai labai sausi, prieš miegą juos išpurkškite. Papildoma drėgmė dar labiau išryškins bangas.

• Dar kartą patariama nakčiai užsirišti šilkinę skarelę arba miegoti ant pagalvės šilkiniu užvalkalu. Tai padės išvengti garbiniavimosi ir lūžinėjimo.

• Papildomam maitinimui prieš pynimą visus plaukus ištepkite maistinių medžiagų turtingu plaukų aliejumi.

• Naudokite nedidelį elastinį raištį ar specialų plaukų raištį, kuris užfiksuos plaukus. Nesuveržkite jo per daug.

• Jeigu prieš miegą plaukus išsiplovėte, leiskite jiems natūraliai išdžiūti, tada supinkite kasą. Taip jūsų plaukai per naktį visiškai išdžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)