Vilniuje esančiame bendruomenės centre „Miesto laboratorija“ stilingos sostinės moterys turėjo galimybę išvysti išskirtinės „H&M Conscious Exclusive 2018“ kolekcijos pristatymą.

„H&M Conscious Exclusive 2018“ kolekcijos pristatymas

Tai kasmetinė išskirtinių kūrinių kolekcija, demonstruojanti didėjančios tvarios mados galimybes ir naujoves. Šiemet kolekcijoje pristatė „Econyl“ nailono pluoštą, pagamintą iš žvejybinių tinklų ir kitų nailono atliekų, o taip pat – pirmą kartą – ir perdirbtą sidabrą.

„H&M Conscious Exclusive 2018“ kolekcijos pristatymas

Pasak gamintojų, perdirbtas sidabras gaunamas iš metalo laužo užtikrinant minimalų poveikį aplinkai, o „Econyl“ yra tik iš nailono atliekų išausta medžiaga, pasitelkus tokį būdą palaikomas siekis mažinti vandenynų taršą.

2018 metų kolekcija įkvėpta XIX a. ir XX a. pradžios švedų menininkų Karinos ir Carlo Larssonų darbų – meistriški Karinos Larsson gobelenai ir siuviniai, kuriuose atsispindi jos meilė sodui, bei kontrastuojantys Karinos ir Carlo kambarių interjerai. Šiuos motyvus dizainerių komanda pasitelkė kurdama įstabius gėlėtus žakardo audinius, abstrakčias siuvinėtas detales ir raštus pagal tam tikrus vasarnamio interjero akcentus. Kolekcija skirta Švedijos menų ir amatų judėjimui pagerbti, o kolekcijoje puikuojasi iš perdirbtų žvakių pagaminti subtilūs aksesuarai ir iš žuvų tinklų bei kitų nailono atliekų pasiūtos suknelės.

„H&M Conscious Exclusive 2018“ kolekcijos pristatymas
„H&M Conscious Exclusive 2018“ kolekcijos pristatymas

„Kolekcijoje didelis dėmesys skirtas Karinos Larsson darbams – jos kurtuose namuose panaudotiems stilizuotiems motyvams, ryškioms kompozicijoms ir spalvų pasirinkimui, kurie pralenkia savo laiką. Ji buvo nepaprastai stipri moteris ir mes stengėmės perteikti šią stiprybę“, – Ann-Sofie Johansson, „H&M“ kūrybinė patarėja.

Spalvų paletėje vyrauja žalia, balta ir juoda spalvos su tamsiai mėlynos ir pastelinės rožinės atspalviais. Aksesuarų asortimentą sudaro subtilūs, bet kartu charakteringi tulpių motyvo papuošalai, pagaminti iš perdirbto sidabro, elegantiški įsispiriami bateliai iš perdirbto poliesterio ir rankinės, dekoruotos perdirbto plastiko karoliukais ir blizgučiais.

„H&M Conscious Exclusive 2018“ kolekcijos pristatymas

Apžvelgti prabangių tvarios mados inovacijos drabužių susirinko stilingos sostinės viešnios. Jos taip pat parodė savo pavasarinius aprangos pavyzdžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)