Odos šveitimas

Norint atgaivinti žiemos šalčių nualintą odą, visų pirma, reikia atlikti odos šveitimą (pilingą). Po šios procedūros oda tampa skaistesnė, glotnesnė bei lygesnė. Be to, šveitimo procedūra stimuliuoja odos drėkinimą, gerina kraujotaką bei šalina toksinus, rašoma pranešime spaudai.

Labai svarbu, jog ši procedūra būtų atliekama periodiškai – bent kartą per savaitę, kadangi senos negyvos ląstelės kaupiasi ant odos, neleidžia jai kvėpuoti bei gali sutrikdyti drėgmės balansą. Odos šveitiklį reikėtų rinktis atsižvelgiant į odos tipą: jeigu oda jautresnė, reikėtų rinktis švelnesnius šveitiklius, kurių sudėtyje nėra grūdelių. Tuo tarpu turinčioms labiau riebaluotis linkusią odą reikėtų naudoti rūgštinį šveitiklį.

Maitinančios kaukės

Raminančios ir maitinančios veido kaukės po šaltos žiemos yra viena svarbiausių odos atgaivinimo priemonių, kadangi šylant orams veido oda patiria daug dirginimų iš aplinkos. Kondicionieriai bei saulės skleidžiami ultravioletiniai spinduliai sausina veido odą, mažina elastingumą. Todėl svarbu atstatyti odos drėgmės balansą.

Veido kaukę reikėtų rinktis pagal odos tipą. Moterims, kurios turi riebią, itin pavargusią, papilkėjusią ir porėtą veido odą patariama naudoti nulupamąsias veido kaukes. Tuo tarpu sausos ir jautrios odos savininkės odą turėtų palepinti gelinėmis kaukėmis, kurios puikiai nuramina jautrią odą.

Drėkinamieji kremai, losjonai bei aliejai

Žiemos šalčiui ir vėjui išvarginus kūno odą, atgaivinti jai puikiai tiks įvairūs drėkinamieji kremai, losjonai bei aliejai. Pasak mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkės Jurgos Juknevičienės, kokią priemonę rinktis pasufleruos kūno odos tipas. Aliejai skirti itin sausai odai, kurie geriau išlaiko drėgmę. Tuo tarpu, losjonus bei kremus patariama naudoti ant riebios, tačiau per žiemą išsausėjusios odos. Be to, aliejų ir jais praturtintų kremų patariama vengti riebios odos savininkėms, nes pastarieji dar labiau riebina odą ir kemša poras.

Drėkinimas ir maitinimas iš vidaus

Vanduo – sveikatos šaltinis. Dėl to patariama jį gerti ištisus metus (ne tik vasaros sezonu, bet ir žiemą). Per dieną išgeriant apie 8 stiklines (2 litrus) vandens, žmogaus oda yra drėkinama iš vidaus. Be to, vanduo padeda palaikyti elastingą, sveiką odą.

Pasak vaistininkės, labai svarbu ne tik drėkinti odą, bet ir ją maitinti iš vidaus. „Mityba turi būti reguliari bei subalansuota, tik taip organizmas apsirūpins reikiamais vitaminais ir mikroelementais. Odos priežiūrai taip pat labai svarbu vartoti vitaminus – itin svarbūs yra A, C, E ir visi B grupės vitaminai, omega-3 riebiosios rūgštys, o taip pat hialurono rūgštis, kuri intensyviai maitina odą, jos nedirgina, išlygina raukšleles“, – teigia vaistininkė J. Juknevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)