– Kas madinga šį pavasarį?

– Šįmet labai svarbu spalvos ir raštai. Dabar populiari mėtinė, švelni rožinė ir gelsva, levandų, alyvinė. Įsivaizduokite ledų spalvas ir jas pritaikykite savo garderobe! Aišku, balta – klasika. Tačiau jei rengiatės šia spalva, madingiausias variantas – rinktis monochromatinį derinį ir rengtis baltai nuo galvos iki kojų.

Kalbant apie audinių raštus – atiduodama duoklė taškučiams, dryžiams, langeliams, gėlių raštams. Dominuoja logotipai, įvairūs užrašai ant marškinėlių ir džemperių.

Šį sezoną madingi moteriškas formas išryškinantys siluetai. Pavyzdžiui, niekada neprašausite pasirinkę pieštuko formos sijoną. Tačiau reikėtų atidžiai pasirinkti jo ilgį.

Labai džiaugiuosi, kad sugrįžo ir kelnių kostiumo tendencija. Tai puikus pasirinkimas – galite nešioti švarką ir kelnes kartu arba atskirai. Mada nespraudžia mūsų į rėmus – galite rinktis ilgą švarką ir siauras kelnes arba trumpintą švarką ir platesnes kelnes.

Gatvės mada, rožinė, raudona

– Kas naujo avalynės ir aksesuarų fronte?

– Esminės avalynės tendencijos: „ugly sneakers“ (sportiniai bateliai masyvesniu padu), metalo atspalvių avalynė (sidabriniai, bronziniai, variniai), vasarą bus itin madinga gėlėta avalynė ir raišteliais ar dirželiais dekoruoti batai.

Kalbant apie aksesuarus, šiandieną rankinė turėtų būti arba labai maža, su plačia rankena (kabinama įstrižai nuo peties), arba itin didelė, kurioje telpa daugiau nei visas gyvenimas.

Sostinės gatvių stilius

– Šiuo metu madinga nešioti dvi rankines vienu metu. Koks tavo, kaip stilistės, verdiktas?

– Ir taip, ir ne. Viena vertus, tai juk papildomas svoris! Kita vertus – tai be galo praktiška. Įsivaizduokite, turite didelę rankinę, tačiau jos viduje nešiojate dar vieną mažą rankinuką, kuriame slepiate įvairias smulkmenas. Pavyzdžiui, į darbą atvažiuojate su didele rankine, o per pietų pertrauką į miestą galite kulniuoti su mažąja.

– Plastikinės rankinės irgi „ant bangos“. Ką apie jas manai?

– Šis variantas tinkamas tik tiems žmonėms, kurie turi preciziškai tvarkingas rankines.

Kęsto Rimdžiaus renginio svečių aksesuarai

– Ar visas išvardintas tendencijas jau galime išvysti parduotuvėse?

– Iš tikrųjų, parduotuves naujo sezono drabužius atsiveža labai anksti – kai prasideda senojo sezono išpardavimai. Jei išpardavimai prasidėjo sausio pirmomis dienomis, o baigėsi vasario antroje pusėje, tai tuo pačiu metu atsirado ir pirmieji naujo sezono drabužiai – mados šaukliai. Ar esate pajautę tą keistą jausmą – vienoje parduotuvės pusėje išparduodami kailiniai, o kitoje, pasisuki, matomos lengvos suknutės? Būtent tada ir parodomos pirmosios tendencijos.

Dabar parduotuvėse – pilnas šiltojo sezono asortimentas. Yra parduotuvių, kurios pristato net kelias kolekcijas per sezoną, o yra ir tokių, kurios kas savaitę parodo po naują mini kolekciją. Taip sukuriamas naujumo, gaivumo įspūdis.

Ko dar nesu išvydusi Lietuvos parduotuvėse – permatomų plastikinių lietpalčių. Bet tai labiau podiumo dalykas.

– Tarkime, noriu sekti šio sezono tendencijas ir būti madinga. Ties kuo galima sutaupyti, o kokiems drabužiams geriau negailėti pinigų?

– Visi ryškiausi ir ekscentriškiausi sezono trendai yra lyg žvaigždės – įsižiebia ir greit užgęsta. Po pusmečio tokie drabužiai gali būti neaktualūs ir nemadingi, tad siūlyčiau neišlaidauti, rinktis masinius, pigesnius prekių ženklus. Verčiau investuokite į daiktus, kuriuos nešiosite ilgai – tai gali būti kostiumas, švarkas, paltas.

– Kas šiuo metu laikoma mados atgyvena ir į ką parduotuvėje nė nesidairyti?

– Man visada neaiškus santykis tarp moters ir platėjančių džinsų. Lyg ir madinga, bet lyg ir ne... Sakyčiau, palikite juos ramybėje, o jei vis dėlto nuspręsite nešioti – tinkamai parinkite bato padą ir kulną.

Visos itin ryškios spalvos taip pat pradeda atsitraukti. Verčiau ieškokime pastelinių atspalvių.

Taip pat nesižvalgykite į smailakulnius storapadžius batus, kurie dabar turi keistą fetišo atspalvį. Šiuo metu avalynė arba bjaurėja (padai tampa grubūs, masyvūs), arba kaip tik tampa kuo elegantiškesnė (kulniukas mažėja ir grakštėja).

bateliai

– Tikriausiai, prieš skubant įsigyti naujų pirkinių, reikėtų labai gerai iškuopti savo spintą. Tad koks gi tas spintos revizijos pradžiamokslis?

– Svarbiausia priimti savo kūną tokį, koks jis yra dabar. Mums nereikia drabužių tam kūnui, kurį turėjome prieš 10 metų. Mums visiškai neaktualu, kaip atrodysite po mėnesio, ar badausite savaitę, ar sportuosite trissyk per dieną – rinkitės drabužius čia ir dabar. Labai jaučiu sąsają su moterimis, kurios tikisi, kad vieną dieną įsispraus į norimus džinsus. Bet geriau nesikankinti ir išsirinkti drabužius, tinkamus čia ir dabar.

Išsimatuokite visus spintoje turimus rūbus ir patikrinkite, ar jie jums vis dar tinka pagal kūno formas. Tuomet patikrinkite, kokios jie būklės (ar nėra susiburbuliavę, ar nesuplyšęs pamušalas ir t.t.).

Paskutinis dalykas, kurį turėtumėte padaryti: nusipirkti tris šiukšlių maišus ir visus rūbus sudėlioti į keturias krūvas. Kaip jau supratote, viena krūva keliaus atgal į spinta, o likusios trys – kažkur kitur, pavyzdžiui, šiukšlių dėžę ar labdaros organizacijas.

Pirmoji krūva – tai, kas jums tinka ir patinka. Šie drabužiai keliauja atgal į spintą.

Antra krūva – tie drabužiai, kuriais abejojate. Gal spalva netinka, gal morališkai nusidėvėjo? Šiuos drabužius kuriam laikui pasilikite, tačiau palikite juos maiše. Gal netrukus sugalvosite išmesti?

Trečia krūva – tie drabužiai, kurie nei tinka, nei patinka. Tai gali būti rūbai, kurių spalva jums visai netinka, kurie yra nusidėvėję, seniai išėję iš mados. Be kalbų – meskite lauk.

Ketvirta krūva – daiktai, kuriuos galėtumėte vilkėti, jei turėtumėte prie ko juos priderinti. Pavyzdžiui, turite dailų sijoną, tačiau nei vienos prie jo tinkančios palaidinės. Iš to gimsta pirkinių sąrašas, su kuriuo labai logiška eiti apsipirkti po drabužių parduotuves.

Dar daugiau A. Gilytės stiliaus patarimų išgirsite DELFI TV Gyvai konferencijos vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)