Štai 10 įdomių detalių apie Kate Middleton vestuvinę suknelę:

1. Subtiliai paplatinti klubai

Karalienės Viktorijos epochos įkvėpti korsetai buvo išskirtinis A. McQueeno ženklas, o K. Middleton suknelė nebuvo išimtis. Siekdama paryškinti liemenį, S. Burton kiek paplatino klubus.

Pincas Williamas ir Kate Middleton

2. S. Burton net apatiniam sijonui nepagailėjo detalių

S. Burton kurtos suknelės apačia priminė besiskleidžiantį gėlės žiedą. Kai pamergė Pippa Middleton pakėlė suknelės šleifą, stovintys arti pamatė nėrinių ir šilko tiulio sluoksnius, kurie suteikė suknelei pūstumo.

3. Karalienės skolinta diadema

Skolintas daiktas buvo karalienės diadema. Monarchė gavo „Cartier“ diademą aštuoniolikto gimtadienio proga, o anksčiau jos tėvas Jurgis VI buvo nupirkęs diademą savo žmonai. Diademoje – beveik 1 000 deimantų.

K.Middleton vestuvinė tiara

4. Ilgos rankovės – pagarba kitoms karališkoms nuotakoms

K. Middleton suknelė nėriniuota apykakle ir ilgomis rankovėmis priminė ir Grace Kelly vestuvinę suknelę, ir karalienės vestuvinę suknelę ir apskritai praėjusio amžiaus šešto dešimtmečio vestuvinių suknelių stilių. Oficialiame pranešime rašyta, kad K. Middleton norėjo suderinti tradicijas ir modernumą su meniška vizija, kuria pasižymi Alexanderio McQueeno darbai.

5. Suknelė siūta ir iš baltos, ir iš dramblio kaulo spalvos medžiagų

Dažniausiai nuotakos renkasi arba vieną, arba kitą spalvą, o K. Middleton suknelės gazaras (dailiai krentanti, bet turinti ir standumo medžiaga) buvo abiejų atspalvių. O iš vidaus S. Burton prisiuvo žydrą kaspiną, kad suknelė gražiau atrodytų.

K.Middleton vestuvinė suknelė

6. Nėrinių raštas – subtilios gėlės

Korsažui Karališkosios siuvinėjimo mokyklos meistrai iškirpo iš Sophie Hallette šilko tiulio dobilus, rožes ir lelijas ir prisiuvo ant austo tinklelio. Suknelei buvo naudoti ir „Solstiss“ bei „Cluny Lace Company“ nėriniai.

K.Middleton vestuvinės suknelės fragmentas

7. Auskarus padovanojo tėvai

„Robinson Pelham“ auskaruose buvo atkartoti Middletonų giminės herbo motyvai – gilės ir ąžuolo lapai. Tėvai Carole ir Michaelas padovanojo dukteriai deimantinius auskarus vestuvių proga.

8. Suknelės šleifo ilgis – beveik trys metrai

Jei teki Vestminsterio abatijoje, suknelė tiesiog privalo būti įspūdinga. Kita vertus, K. Middleton suknelė karališkų nuotakų apdarų rekordų nepralenkė. Šleifo rekordas vis dar priklauso princesei Dianai – jos suknelės šleifas buvo 7,5 m ilgio.

K.Middleton vestuvinė suknelė

9. Rankų darbo bateliai

Iš po ilgos suknelės nesimatė batelių, kurie irgi nebuvo eiliniai. A. McQueenas sukūrė dramblio kaulo spalvos satino aukštakulnius, kuriuos nėriniais papuošė Karališkosios siuvinėjimo mokyklos meistrai.

10. Po ceremonijos bažnyčioje nuotaka persirengė kitą suknelę

Kad ir kokia graži buvo vestuvinė suknelė su ilgu šleifu, po ceremonijos nuotaka persirengė kitą A. McQueeno suknelę. Ši buvo trumpesnė, su dirbtinių deimantų juostelę per liemenį ir su trumpu švarkeliu.

Kate Middleton
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)