Spalvų tendencijos bet kuriam namų interjerui

„Velykų šventės minėjimas persmelktas tradiciškumo, tad labai norėjosi įpūsti modernių nuotaikų. Vis tik dekoro formomis ir medžiagiškumu atidaviau duoklę tradicijoms – tradiciniai Velykų stalo fragmentai, tokie kaip kiaušiniai, šakelės, virtusios lizdeliais, neleido nutolti nuo senojo šios šventės stalo vaizdo.

Derinau šerbeto atspalvius, kaip antai, pistacijų žalią ir delfinišką mėlyną, kurie suteikė gaivumo ir žemiškumo stalo dekorui“, – pasakojo estetikos specialistė I. Kazėnaitė. Pasak jos, šiais metais namų interjero paletėje gausu pastelinių atspalvių. Jie jaukūs ir malonūs, neerzinantys ir neblaškantys, apgaubiantys kreminiu švelnumu. Tokios spalvos, kaip pastelinė žalsva, gelsva, melsva puikiai žaidžia kuriant Velykų nuotaiką ir dera prie įvairios stilistikos namų.

I. Kazėnaitė patarė, prieš pradedant puošti stalą, gerai apgalvoti, kokius valgius gaminsite, kokia bus patiekalų spalvinė gama, kiek ir kokių jų vienu metu bus patiekta šventės dalyviams. Maisto kompozitorė akcentavo, kad indai turi būti funkcionalūs, todėl, pirmiausiai reiktų apsispręsti dėl šventinio meniu – patiekalų kiekio, formos ir serviravimo ypatybių. „Tradiciškai Velykos siejamos su prabudimu, šviesa, lengvumu, tad indai galėtų būti šios koncepcijos tąsa“, – patarė maisto stilistė.

Velykinio stalo dekoras

Žaluma suteikia gaivumo stalo dekorui

Be indų, stalo dekorui naudojami augalai, kurie kiekvieną valgomąją zoną, o ypač Velykų stalą puošia ypatingai.

Moteris pataria neapsiriboti tradicinėmis gėlėmis, tokiomis kaip, narcizai bei hiacintai, o išbandyti ilgai žaliuojančių augalų fragmentus, pinti vainikus ar stalus dekoruoti vėduokliniais monsteros lapais, kurie šiuo metu ypač populiarūs įvairių švenčių puošyboje.

Velykinio stalo dekoras

„Jei stalai, prie kurių susėsite visa šeima, lūš nuo patiekalų įvairovės, papildomai jų perkrauti dekoru nereikėtų. Tokiu atveju pakaktų žaliųjų augalų šluotelės, įnešiančios pavasario ir gyvybės. Parsineškite namo naują augalą ir smalsiai laukit, kol jis, įsipatoginęs ir įsidrąsinęs ims leisti atžalą“, – apie šventinės nuotaikos kūrimą, kuomet bendrą namų stilistiką užbaigia gėlių akcentai, kalbėjo tinklaraštį rašanti moteris.

Nors tinkamai parinkti indai, gėlės bei žaluma sukuria pavasarinę nuotaiką ir harmoniją ant Velykų stalo, stilistė I. Kazėnaitė įsitikinusi, didžiausią dėmesį šventės metu reiktų skirti bendravimui su artimiausiais.

„Plačiai atverkite langus ir leiskite pavasariniam vėjui skrieti po namus. Atsisakykite bent vieno jus ilgą laiką varginusio įpročio. Dažniau šypsokitės patys sau. Dėmesį kreipkite į save ir į tuos, kuriuos mylite“, – pagrindines taisykles, kurių laikytis rekomenduoja, vardija maisto kompozitorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)