Visos kojinės, pasak dizainerio, dėvimos su kostiumais, turėtų būti ilgos – didžiulė klaida, kai atsisėdus kelnės pasikelia ir matyti nuogos blauzdos. Vis dėlto dizaineris pastebi, kad ilgų vyriškų kojinių Lietuvoje įsigyti sunku, mat vietiniai gamintojai tokių negamina.

Kalbant apie spalvas, pasak dizainerio, juodos kojinės derinamos ir prie rudų, pilkų ar juodų atspalvių.

„Kojinės turi būti vienu tonu tamsesnės nei kelnės ir suderintos su batais. Prie mėlynų kelnių ir kostiumo turime derinti rudo atspalvio batus. Gali būti burgundiški, šiek tiek rudos spalvos, bet tai rudos spalvos paletė“, – aiškina dizaineris. Tuo metu prie juodos, pilkos spalvos kostiumų, pasak jo, avimi juodi batai.

Justino Trudeau kojinės

S. Gandžumianas taip pat pabrėžia mokasinų avėjimo taisyklę – prie jų derinamos safario stiliaus kelnės ar džinsai be kojinių arba su vyriškomis pėdutėmis. O paklaustas apie sportbačių ir kostiumo derinimą, dizaineris sako, kad kai kuriose verslo srityse tai tapo norma, tačiau čia svarbi nuovoka – ar darbas, profesija tai leidžia.

Vis dėlto svarbiausia, dizainerio teigimu, atrodyti tvarkingai. Jei batai nešvarūs, nepadės jokios stiliaus taisyklės.

„Vakarykštės dienos purvas visada matosi ir išduoda skonį, pojūtį, elgesį, išduoda, kaip gerbiate oponentą. Nereikia būti madingam, reikia būti stilingam ir tvarkingam“, – pabrėžia specialistas.

Seržas Gandžumianas