Madingiausia metų spalva tinka ne visoms

Visažistas akcentavo, kad šių metų pavasario/vasaros sezonu išliks madingas jau kelerius metus vyraujantis gaivus, švytintis veidas, rašoma pranešime spaudai.

Kim Kardashian makiažas, kai stipriai maskuojamas, kontūruojamas veidas, jau pasitraukė. Šiemet ypač madingos pastelinės spalvos, kaip švelni rožinė, persikinė, mėtinė. Šios spalvos keičia prieš metus vyravusius koralų, turkio, saulėlydžio atspalvius. O kalbant apie tamsias spalvas, šį sezoną labiau populiarūs yra šalti atspalviai nei šilti. Pati madingiausia tiek lūpų, tiek šešėlių spalva, yra ultra violetinė ir visi jos atspalviai. Renkantis tokios spalvos lūpdažius, būtina pieštuku nupiešti idealų lūpų kontūrą ir tik tuomet lūpas ryškinti dažais,“ – pasakojo grimo ir vizažo akademijoje dėstantis vaikinas.

Jis akcentavo, jog prieš vaikantis naujausių makiažo tendencijų, būtina atsirinkti, kas tinka pačiai asmenybei. Pavyzdžiui, brandaus amžiaus moterims violetinė spalva nerekomenduotina – ji sendina. Taip pat violetinės nereikėtų rinktis siaurų lūpų savininkėms, kadangi ši spalva dar labiau susiaurins jas. Verčiau lūpas paryškinti koraliniais, nude (kūno spalvos) atspalviais ir ant viršaus naudoti lūpų blizgesį, kuris sukurs putlesnių lūpų efektą. Taip pat, kuriant savo įvaizdį, būtina ne tik rinktis, kas tinka, bet ir įvertinti vietą bei laiką.

Kol nėra raukšlių – kuo daugiau blizgučių

Makiažo meistras Paulius Pijus dienos metu rekomenduoja rinktis dalykinį makiažą, kuriam naudojamos šiltos arba vidutinio tamsumo šešėlių spalvos. Reikėtų vengti šaltų spalvų, kurios atkreipia dėmesį. Visai kitaip, jei vakare ruošiamasi eiti į vakarėlį – ryškios akys puikiai tinka, tik reikia atsižvelgti, kokios spalvos yra akys, ir šešėlius derinti prie jų. Pavyzdžiui, mėlynakėms tinka mėlyni, persikiniai, oranžiniai, rudi atspalviai. Rudaakėms – rudi, lašišiniai, baklažano, alyviniai atspalviai. O žaliaakėms – žali, samaniniai, lašišiniai, koraliniai, alyviniai atspalviai.

„Vakarėliams, jeigu aplink akis nėra raukšlelių, labai tendencinga naudoti kuo daugiau blizgučių. Nebūtina jais padengti visą voką – akcentu gali būti tik blizgus pravedimas arba priklijuotos blakstienos su blizgučiais. Dar viena naujiena – šį sezoną klasikinį dūminį makiažą keičia lengvas, prancūziškas dūminis makiažas. Tik reikėtų nepamiršti taisyklės: jei akys ryškios, nederėtų persistengti su lūpomis ir verčiau rinktis nude lūpdažį“, – akcentavo vaikinas.

Šio sezono makiažo must-have

Paulius Pijus ragino nepamiršti makiažo derinti ir prie bendro įvaizdžio. Kaip antai, prie lengvos rausvos suknelės tinka žaismingai priklijuoti blakstienų kuokšteliai, rausvos lūpos – visa tai sukuria vėjavaikišką įvaizdį. Priešingai, vilkėdama klasikinį kostiumėlį, geriausiai moteris atrodys lūpas paryškinusi raudonu lūpdažiu ir griežtesniu akių pravedimu. O vienas pirmų žingsnių, norint sukurti tobulą įvaizdį, – teisingas makiažo pagrindo pasirinkimas.

„Tiek dalykiniam, tiek šventiniam šiltojo sezono makiažui nerekomenduoju naudoti riebios konsistencijos makiažo pagrindo, kadangi nuo jo veidas gali blizgėti. Verčiau pasitepus drėkinamąja priemone, ant viršaus T zonoje rinktis silikoninę bazę, kuri sustabdo blizgėjimą, o vietoj kreminės pudros naudoti kompaktinę, kuri šį sezoną bus viena iš top priemonių“, – patarimais dalijosi nuo aštuoniolikos metų grožio srityje besisukantis specialistas.

Makiažo profesionalas, be kompaktinės pudros, taip pat išskyrė dar keletą šio sezono must have. Norint neatsilikti nuo naujausių tendencijų, patariama rankinėje turėti koralų spalvos skaistalus ir lūpų blizgesį be žėručio, o kuriantį šlapią efektą. Šias priemones ir jų poveikį grožio ekspertas demonstravo atlikdamas parodomąjį makiažą vakaro dalyvėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)