Apie dizainerio mirtį pranešė jo širdies draugas, buvęs aukštosios mados kūrėjas Philippe Venet. Šeštadienį dizaineris užmigo ir daugiau nepabudo.

„Su dideliu liūdesiu pranešame, kad šį pasaulį paliko Hubert'as de Givenchy“, – rašoma oficialiame „Givenchy“ mados namų pranešime spaudai.

Šviesaus atminimo dizaineris kadaise formavo XX a. ikonų aktorės Audrey Hepburn ir buvusios JAV pirmosios damos Jackie Kennedy stilių. A. Hepburn ilgą laiką buvo vadinama dizainerio mūza. Maža juoda suknelė, kurią aktorė vilkėjo filme „Pusryčiai pas Tifani“, laikoma vienu garsiausių dizainerio kūrinių.

Vida Press nuotr.

1927 metais Buvė gimęs Hubertas Jamesas Taffinas de Givenchy paliko savo gimtuosius namus ir, sulaukęs 17 metų, iškeliavo į Paryžių, kur tapo vienų mados namų mokiniu.

Pamatus karjeros pradžiai jis paklojo dirbdamas „Jacques Fath“ mados namuose, tuo pačiu studijavo Nacionalinėje Prancūzijos vaizduojamųjų menų mokykloje. 1946 metais pradėjo dirbti Robertui Piguet, 1947 metais trumpai bendradarbiavo su Lucienu Lelonu, tačiau ten neužsibuvo ir tais pačiai metais buvo nusamdytas Elsos Schiaparelli. Neilgai trukus dizaineris tapo mados kūrėjos butiko „Place Vendôme“ kūrybos vadovu.

1952 metais H. J. Taffinas de Givenchy įkūrė savo mados namus, įkurdino juos „Rue Alfred de Vigny“ gatvėje. Pirmoje savo mados namų kolekcijoje jis elegantiškas palaidines ir vėjyje plazdančius sijonus derino su architektūrinėmis griežtomis linijomis ir audinių paprastumu. Originalus žvilgsnis į madą jį lydėjo visą kūrybos kelią.

Estetas ir kolekcionierius Hubertas de Givenchy ir po šiai dienai įkūnija klasikinės elegancijos su išmonės prieskoniu etaloną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)