Apsijuosti aplink kaklą arba ryšėti kaip galvajuostę – greičiausiai šaunantys į galvą, bet toli gražu ne vieninteliai variantai, galintys paversti jūsų derinį įdomiu ar išskirtiniu. Štai keletas idėjų, kaip galite žongliruoti šiuo stiliaus perliuku, tinkamu nešioti beveik prie bet ko ir bet kuriuo metų laiku.

1. Ryšėkite skarelę vietoj diržo – suteiksite šiuolaikiškumo ir netikėtumo efektą konservatyviam deriniui, o paprastus džinsus paversite įmantresniais.

2. Apriškite riešą. Pabrėždamos mažiausias, siauriausias kūno dalis (angl. the skinny bits), tokias kaip riešai, kulkšnys, kaklas ir pan., atrodysite mažesnės ir lengvesnės. O kadangi akys koncentruojasi į detalių vietas, nedidelė šilko skarelė puikiai pasitarnaus šiam tikslui, tereiks šiek tiek timptelti rankoves į viršų ir skarele tarsi apyranke akcentuoti atidengtą riešą.

3. Naudokite skarelę kaip delninės rankeną. Žinome, kad skarele galime aprišti pačią rankeną – tai puikus būdas atnaujinti rankinę rankenai nusitrynus (nebūkite nuobodi ir nepirkite rankinės su audiniu aprišta rankena – rizikuojate tokią pačią išvysti už kiekvieno kampo).

Tačiau daug įdomiau atrodys skarelė vietoj prisegamos grandinėlės, ypač jei pastarąją pametėte ar tą dieną nenorite metalo tviskesio.

4. Paverskite skarelę ištaigingu plaukų aksesuaru surišdamos ja arklio uodegą, aprišdamos kuodą arba įpindamos į kasą.

5. Papuoškite batus. Paprasčiausias būdas – įsispyrus į paprastus batelius, aprišti kulkšį. Tačiau plonytę pailgą skarelę galima panaudoti ir vietoj žaismingų raištelių.

6. Pasitelkite sluoksniavimą. Didelę margaspalvę skarą sujuosdamos diržu su vienspalviais drabužiais, sukursite įspūdingą papildomą audinio sluoksnį, pagyvinantį derinį.

Nebijokite marginto audinio skaros tokiu pačiu būdu paversti raštuotų drabužių dalimi – sumaniai derindamos spalvas ir raštus tarpusavyje (pvz., gėlės ir dryžiai, langeliai ir taškeliai, stambūs ir smulkūs raštai bei pan.) sukursite originalią ir efektingą išvaizdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)