Vis tik ši paprasta, bet elegantiška rankinė – tai kur kas daugiau nei objektas, skirtas keliems mažmožiams susidėti, rašo travelandleisure.com.

Anot karališkosios šeimos istoriko Hugo Vickerso, užuot nešiodamasi tokį rankinuką tam, kad susidėtų asmeninius daiktus, karalienė Elžbieta II jį naudoja kaip slaptą jos svitai skirtą simbolį. „Jei karalienė vakarieniaudama padeda rankinuką ant stalo, ji pageidauja, kad šis renginys baigtųsi per artimiausias penkias minutes, – teigė jis. – Jei rankinuką ji padeda ant grindų, tai reiškia, kad pokalbis jai nepatinka ir ji nori būti išgelbėta savo freilinos.“

Vis dėlto būtų įdomu sužinoti, kas gi slepiama šioje simboliškoje rankinėje. Panašu, kad daiktų ten tikrai nedaug, o tų mielų mažmožių, kuriuos tikėtumėtės ten išvysti, tikrai nėra.

Karalienė Elizabeth II

Kaip rašo „Glamour“, karalienės rankinuke yra mažas veidrodėlis (dovana vestuvių proga gauta iš princo Philipo), lūpdažis, keli mėtiniai saldainiai, jei teiktų priartėti prie auditorijos, rašiklis ir skaitymui skirti akiniai.

Dar vienas išskirtinę reikšmę turintis objektas, esantis karalienės Elžbietos rankinėje – tai išlyginta 5 ar 10 svarų kupiūra. Tiesa, tokią kupiūrą šioje rankinėje būtų galima išvysti tik sekmadieniais, kai ji lankosi bažnyčioje ir aukoja. Visais kitais atvejais pinigų nei karalienės Elžbietos II piniginėje, nei kišenėse nebūna.

Kaip gi jai pavyksta visada būti pasirengusiai bet kokiems netikėtumams? Tiesą pasakius, jai to daryti nereikia, nes ji tam turi freilinas, kurios viskuo pasirūpina. Kaip rašo „The Telegraph“, freilinos visada nenumatytiems atvejams turi grynųjų, papildomą pirštinių porą ir adatą su siūlais.

Dar vienas palyginti neseniai karalienės Elžbietos rankinuke atsiradęs objektas – mobilusis telefonas, kuriuo, anot karališkojo biografo Penny Junoro, ji naudojasi gana reguliariai. „Ji turi mobilųjį, skambina anūkams, - teigė jis. – Nežinau, ar tai yra išmanusis.“

Karalienė Elizabeth II

Deja, pageidaujantiesiems kopijuoti karališkąjį stilių „Launer“ savininkas Geraldas Bodmeris turi liūdnų žinių: gauti tokią pačią rankinę tiesiog neįmanoma, nes karalienės Elžbietos rankinukai gaminti pagal specialų užsakymą.

„Visi karalienės rankinukai siūti pagal specialų užsakymą iš minkščiausios veršiuko odos, - patikino G. Bodmeris. – Pastaraisiais metais jos turimų rankinukų stilius yra „Traviata“. Tai paprasta forma su trumpomis rankenėlėmis ir žymiuoju sidabriniu „Launer“ logotipu ant priekinės sagtelės.“ Vis dėlto ištikimiausieji karalienės Elžbietos II stiliaus gerbėjai už apie 987 JAV dolerių (802 eurų) siekiančią sumą gali įsigyti rankinę, kuri bus labai panaši į karališkąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)