„Man patinka dėvėtų drabužių parduotuvės, - sakė ji. – Žinote, į visus tuos vintažinių drabužių butikus prekės patenka būtent iš ten. Vėliau tuos drabužius jie parduoda už 500 svarų, nes žino, kaip atrodo „Balmain“ marškiniai.“

„Nuo 14 iki 18 ar 19 metų pirkdavau visus drabužius iš „Oxfam“, - patikino ji. – Tada ėmiau žavėtis vintažiniais drabužiais, todėl toks sprendimas atkeliavo savaime. Negalėjau įsigyti aštuntojo dešimtmečio drabužių parduotuvėse dešimtojo dešimtmečio pradžioje. Norėjau rengtis kaip hipiai, taigi buvo tik viena vieta, kur galėjau gauti tokių drabužių.“

Kate Moss

Kaip rašo whowhatwear.co.uk, dabar K. Moss aukoja savo drabužius labdarai ir jos pačios spintos turiniu prekiaujama „Oxfam“ ir „Sue Ryder“ parduotuvėse. Taigi pagrindinis patarimas būtų toks: susipažinti su šiomis esminėmis taisyklėmis, o tada jau drąsiai skubėti į dėvėtų drabužių parduotuves.

Nesusitelkite į prekių ženklus

Dažnai nustatant kainas visų pirma vertinamos drabužių etiketės, tačiau nederėtų apsigauti. Kur kas svarbiau atsižvelgti į audinio kokybę, drabužio kirpimą ir prekės būklę vengiant aklo vien tik garsių prekių ženklų vaikymosi.

Visada patikrinkite audinį

Vėl gi būtina visais atvejais atidžiai įvertinti drabužio audinio kokybę. Pirmenybę derėtų teikti kašmyrui, vilnai ir 100 proc. medvilnei.

Kate Moss

Išsiaiškinkite, kokios prekės šiose parduotuvėse geriausios

Mūsų dienomis dėvėtų drabužių parduotuvėse galima įsigyti puikiausių devintojo dešimtmečio trumpų sportinių švarkelių, tvido švarkų, megztukų ir itin originalių rankinių.

Neskubėkite priimti sprendimo

Nepatartina paskubomis mokėti dešimčių eurų už tam tikrą gaminį vien dėl garsaus prekių ženklo, jei išvydę analogišką drabužį nebrangių prekių parduotuvėje juo nė nesusidomėtumėte. Dėvėtų drabužių parduotuvėse neretai apima savotiška karštinė, dėl kurios lengva padaryti klaidingą sprendimą. Taigi rekomenduojama visada blaiviai įvertinti, ar prekė jums tikrai patinka ir dera su bendru vaizdu jūsų spintoje.

Kate Moss

Apsišarvuokite kantrybe

Žvelkite į dėvėtų drabužių parduotuves kaip į nesibaigiančią medžioklę. Anot K. Moss, kiekvieną kartą eidama pro tokią parduotuvę ji dėl viso pikto bent trumpam į ją užsuka. Dažniausiai ant vitrinose esančių manekenų pageidaujamų drabužių nepamatysite, todėl verta nepagailėti laiko ir šiek tiek pasivaikščioti tarp nesibaigiančių pakabų eilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)