„Kiekvieną sezoną dizaineriai ir stilistai stengiasi pateikti naujienų – pristato tendencijas, naujus drabužių derinius, įvardina madingiausius aksesuarus, tačiau kone visuomet yra dalykų, kurie niekada neišeina iš mados, arba po kurio laiko vėl sugrįžta.

Šiais metais tą galime pasakyti apie vėl į madą sugrįžtančias plačias kelnes, smailianosius batelius ar vieno dydžio, geriau žinomus kaip „oversize“ stiliaus drabužius“, – sako stilistė ir tinklaraštininkė Viktorija Šaulytė.

Viktorija Šaulytė

Taip spalvoms ir langelių raštams

„Posakis, kas per daug, tas kenkia, puikiai atitinka šio pavasario mados tendencijas. Vyraus spalvos, margi raštai, langeliai, rombai, tačiau svarbu nepersistengti. Ir ši taisyklė galioja visuomet.

Jeigu langeliai yra madingi, nesirinkite šiuo raštu marginto viso drabužių derinio, nebent tikrai norite išsiskirti, tuomet languotas kostiumėlis – puikus pasirinkimas. Tačiau kasdienai tai gali būti akcentas, detalė. Pavyzdžiui, šalikas, švarkelis ar palaidinė. Taip pat svarbu paminėti, nors drabužių madas pristato garsūs dizaineriai ir stilistai, tikrai nereikia skubėti pirkti vardinių drabužių – jie diktuoja nuotaiką ir kryptį, o kiti gamintojai dažnai jomis seka“, – pataria stilistė.

Ji taip pat sako, kad būtent aksesuarai itin tinka drovesnėms ir mažiau linkusioms eksperimentuoti. Taip pat stiliaus detalės puikiai užbaigia visą drabužių derinį. Aksesuarus drąsiai galima rinktis ryškesnius, įdomesnius. Taip pat juos galima derinti prie vis skirtingų drabužių ir tai padės sutaupyti, o kas kartą sukuriamas įvaizdis bus vis kitoks, rašoma prekybos tinklo „Maxima“ atsiųstame pranešime spaudai.

„Šį pavasarį dominuos levandų, geltonai žalia, mėlyna, švelniai rožinė, alyvinė, bei visuomet madinga klasikinė raudona ir jos atspalviai. Taip pat juostos drabužių šonuose, odinės detalės, jau minėti langeliai“, – vardina stilistė.

Langeliai

Pats metas įsigyti

Apžvelgusi pavasario sezono tendencijas, stilistė V. Šaulytė įvardina 5 aprangos detales, kurios turėtų atsirasti kiekvienos moters spintoje.

1. Smailianosiai bateliai. Šie bateliai vėl sugrįžtą į madą ir vėl turėtų atrasti vietą kiekvienos moters ar merginos spintoje.

2. Lietpaltis. Tai ne tik itin praktiškas ir gražus drabužis. Šiandien galima rasti įvairiausių stilių, spalvų ir ilgių lietpalčių. Todėl drąsiai įsigykite vieną, ir būsite stilinga bei nebijosite lietaus, kurio Lietuvoje netrūksta.

3. Plačios klasikinės kelnės. Klasika yra klasika, ji visuomet madinga. Todėl tai yra daiktas, kuris yra stilingas ir jums tarnaus daugelį metų. O prie jų galima derinti tiek klasikinio, tiek laisvalaikio stiliaus drabužius.

4. Platesnio modelio drabužiai. Buvo laikas, kai „oversized“ drabužių niekas nesirinko, jie atrodė negražūs, nederantys ir nepatogūs. Tačiau juos atradus iš naujo, ši tendencija nesitraukia. Tai yra patogu, gražu, ir platesnio modelio palaidinė ar megztukas tiesiog turi rasti vietą jūsų spintoje.

5. Sijonai ir suknelės. Klostuoti, pieštuko formos, asimetriški – tinka visokie, o ir ilgiai vyraus nuo mini iki žemiau kelių. Jeigu mėgstate būti pastebėta ir visuomet stengiatės sekti mados tendencijas, tai šiemet būtinai turite įsigyti bent vieną tokio tipo sijoną ar suknelę. Pavyzdžiui, pieštuko tipo puikiai derės su platesnio stiliaus švarkeliu ar megztiniu. Dar pasirinkite ryškesnius akcentus ir tada tiesiai į pavasarį.

„O jeigu spalvos dar šiek tiek gąsdina, siūlau jas prisipratinti po truputį – pamėginti įsileisti tik ryškias detales į savo įvaizdį. O kai būsite pasiruošę, miksuokite ir pasitikėkit savimi. Nepamirškite, kad drabužiai puikiai gali atskleisti jūsų asmenybę“, – priduria V. Šaulytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)