Taigi svetainė cheatsheet.com pristato kelias aprangos taisykles, kurių turi laikytis kiekvienas karališkosios šeimos narys.

1. Karalienė visada turi mūvėti pirštines

Karalienė per dieną daugybę kartų turi paspausti rankas. Taigi tam, kad apsisaugotų, ji turi mūvėti pirštinaites. Jos pirštinės turi būti spindinčio baltumo ar tamsios odos, kuri derėtų prie jos rankinės. Ilgas pirštines karalienė maunasi oficialiems renginiams.

Karalienė Elžbieta II

2. Karališkosios šeimos nariai negali išvykti iš šalies be juodų gedulo rūbų

Vykdami vizito į užsienį, Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariai būtinai turi įsidėti ir juodus gedulo drabužius. Ši taisyklė užtikrina, kad staigios mirties atveju karališkosios šeimos nariai, grįždami į Londoną, būtų deramai apsirengę.

3. Drabužiai visuomenei turi spinduliuoti aiškią žinią

Didžiosios Britanijos karališkoji šeima savo aprangos stiliumi ne tik išreiškia save, bet ir siunčia visuomenei tam tikras žinias. Jų apranga niekada neturi būti pernelyg dviprasmiška ir visuomet turėtų reikšti aiškią žinią.

4. Princas George'as negali mūvėti kelnių

Karališkosios šeimos vaikams taip pat galioja aprangos kodai. Princas George`as privalo mūvėti šortukus ir kojinaites iki kelių. Kelnės jam yra uždraustos.

5. Kasdieniai drabužiai yra nepageidaujami

Karališkosios šeimos nariai turi rengtis solidžiai. Štai kodėl juos retai pamatysite vilkinčius kasdieniais drabužiais.

6. Per visus oficialius dienos renginius turi būti mūvimos skrybėlaitės

Dalyvaudamos oficialiuose dienos renginiuose, visos moterys turi mūvėti skrybėlaites arba galvos puošmenas.

7. Kai laikrodis išmuša 18 valandą, ateina eilė tiaroms

Skrybėlaitės yra puikus aksesuaras oficialiems dienos renginiams, bet jos netinka vakarui. Oficialiems renginiams po 18 valandos karališkosios šeimos moterys skrybėlaites pakeičia tiaromis.

8. Tiaros yra skirtos tik ištekėjusioms moterims

Tačiau ne kiekviena karališkosios šeimos atstovė gali pasipuošti tiara. Jas gali užsidėti tik ištekėjusios moterys.

Princesė Diana ir Kembridžo kunigaikštienė Catherine

9. Taisyklės taip pat numato, kokiu kampu reikia dėtis tiarą

Pačioms tiaroms skirta visa virtinė atskirų taisyklių, įskaitant tai, kaip jos turi būti dėvimos. Pavyzdžiui, labai svarbus yra tiaros kampas. Tradiciškai jos nešiojamos galvos priekyje, tačiau dabar jos dedamos toliau nuo priekio 45 laipsnių kampu.

10. Niekam negalima nešioti kailinių

XII amžiuje karalius Eduardas III uždraudė karališkosios šeimos nariams nešioti kailius. Nors ši taisyklė techniškai tebegalioja, ji daugybę kartų buvo pažeista.

11. Karalienė privalo vilkėti ryškiais, vienspalviais drabužiais

Jei pažvelgsite į karalienės aprangą, pastebėsite, kad ji visuomet vilki ryškiaspalviais, vienos spalvos drabužiais. Ne, taip yra ne dėl to, kad jai patinka ryškiai rožinė spalva. Taip siekiama užtikrinti, kad ji išsiskirtų iš minios.

12. Pats iškilmingiausias yra „baltojo kaklaraiščio“ aprangos kodas

Didžiosios Britanijos karališkoji šeima dalyvauja daugybėje iškilmingų renginių, ir Juodasis kaklaraištis („black tie“) nėra pats oficialiausias jos aprangos kodas – tokiu laikomas Baltojo kaklaraiščio („white tie“) kodas.

Per baltojo kaklaraiščio renginius moterys turi vilkėti suknias iki žemės, dėvėti tiaras ir užsidėti apdovanojimus, jei tokius turi. Vyrai turi ryšėti baltą kaklaraištį, vilkėti baltus marškinius ir fraką. Keliaraiščio ordino riteriai (jiems priklauso princas Philipas, princas Charlesas ir princas Williamas) savo ansamblius turi papildyti keliaraiščiu, Keliaraiščio ordino juosta ir Keliaraiščio žvaigžde.

13. Jokių iškirpčių

Kita Didžiosios Britanijos aprangos taisyklė? Jokių iškirpčių. Taip, princesė Diana kartais mėgdavo pasirodyti su gilesnėmis iškirptėmis. Kad pridengtų savo dekoltė, lipdama iš automobilio ji virš savo krūtinės laikydavo delninukę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)