Turiu ne vieną ir ne dvi poras džinsų, jie – neatsiejama mano kasdieninių derinių dalis. Ypač dabar, kai stilių ir modelių yra tokia daugybė, apsiriboti viena pora tiesiog neįmanoma (bet turėti savo favoritus ir žinoti, kas tau labiausiai tinka – tiesiog privalu. Taip atrodysi fantastiškai!).

Agata Gri nuotr.

Itin siauri, siaurėjantys, platėjantys, tiesaus kirpimo, patrumpinti, aukšto liemens, žemo liemens, „nuskalbto“ stiliaus, su aplikacijomis ir net permatomi, kurie pastaruoju metu sukėlė daugiausiai diskusijų, – pasirinkimas toks, kad net jei ir kasdien vilkėtum vis kitokius, vis tiek visų nesudėvėtum ir per 80 metų.

Išties, net ir aukščiausias pareigas užimantys žmonės savo garderobe neapsieina be džinsų. Šis drabužis yra universalus. O ko tikėtis iš džinsų pasaulio šiais metais?

Mamos džinsai. Tokie, kuriuos dėvėdavo tavo mama – aukšto liemens, tiesaus kirpimo, šiek tiek patrumpinti, be elastano. Ši mada sugrįžo su trenksmu ir visos Milano, Paryžiaus ir Niujorko madistės neapsieina be šių gražuolių savo spintose.

Tiesa, jie gali atrodyti šiek tiek senamadiškai, tačiau čia ir yra visa esmė! Išlaisvink vaizduotę ir dėvėk juos su sportiniais bateliais, mokasinais ar vyriško tipo batais, baltais marškinėliais ir ryškiu švarku – patikėk, nušluostysi nosis visoms suknelių vergėms. O gal sukurk kontrastą vilkdamasi juos prie grubaus megztinio ir grakščių aukštakulnių?

Aukštas liemuo + tamprus džinsas. Jei pirmasis variantas tau ne prie širdies ir visgi nedrįsti rengtis taip, gali rinktis labai panašų variantą, kuris yra pasiūtas iš tampraus džinso ir padailina figūrą, ypač tiks toms, kurios nori šiek tiek formavimo pilvuko, užpakaliuko ir šlaunų srityse.
Paryžiaus aukštosios mados savaitės gatvės stilius

Popierinio maišelio liemuo. Tai tokie džinsai, kurių liemuo susitraukia lyg popierinis maišelis: su guma arba su juostele. Labiausiai šiuos džinsus rekomenduočiau eksperimentuoti linkusiam jaunimui arba tikrai drąsioms. Tai gana slidus variantas, nes tokie džinsai visai nepabrėžia tavo figūros, net ją paslepia, padaro beformę. Todėl improvizuoti reikėtų gana atsargiai. Labiausiai jie tiktų liesesnio sudėjimo merginoms.

Sudraskyti. Gana aukšto liemens, tiesaus, kartais šiek tiek platėjančio kirpimo džinsai, pasibaigiantys šiek tiek aukščiau kauliuko. Visa esmė – nudraskyti, prairę džinsų galai. Kadangi pats džinsas jau yra gana ryški aprangos dalis, nepatarčiau improvizuoti su viršutine dalimi, geriau rinktis paprastesnę, basic tipo palaidinę, na, o batai tiks kokie tik nori: nuo paprastų sportinių iki fantastiškai ryšių aukštakulnių. Aš rinkčiausi antruosius, nes prie tokių džinsų tinka kontrastai.

Džinsai

Pasteliniai. Pagal visas prognozes, šiltuoju sezonu grįš pasteliniai džinsai. Rožiniai, rusvi, žalsvi, melsvi – labai įdomu, kokios naujos jų improvizacijos gaus sezono topo pavadinimą. Aš pabandyčiau eiti vienspalvių derinių keliu arba žaisti žaidimą „ryšku-blanku“, derinio ašimi renkantis būtent šiuos džinsus.

Kitokios klešnės. Nors itin platėjantys džinsai jau nukarūnuojami, tačiau vos platėjantys su skeltuku šone gali būti puikus jų pakaitalas. Didžiausias tokių džinsų privalumas – jie itin prailgina tavo kojas.

Kuo plačiau, tuo geriau. Tiesaus kirpimo, šiek tiek paaukštinto liemens ir nuo klubų labai platėjantys džinsai gali būti ateinančio sezono arkliukas. Jie itin gerai atrodo su aukštakulniais, nes suteikia siluetui daugiau moteriškumo.

Kaip matai, džinsai nėra vien tik skinny ir vien tik mėlyni ar juodi. Aš jau laukiu pavasario, nes noriu išbandyti juos visus, ypač naująsias spalvas ir tuos super plačius. Jau pastebėjai, jog šis sezonas skirtas aukšto liemens, vitažinio tipo džinsams, tad visiems itin siauriems jų variantams teks bent trumpam pasitraukti į šalį. Netikiu, kad jie visiškai dings iš mados arenos, juolab, kad stilingiausiose spintose yra tai, kas tinka tau, o ne podiumui, tačiau išbandyti naujienas patariu visoms – taip atrandame naujus drabužius, kurių kitu atveju net nebūtume pastebėjusios.

Ši mada tikrai nėra palanki visiems figūros tipams. Todėl labai svarbu žinoti, jog bet kokiame derinyje turi būti atsvara. Jei džinsai yra platūs ir beformiai, būtų teisinga rinktis elegantiškesnę avalynę ir moteriškesnį viršutinį drabužį, galbūt atidengti pečius, parodyti ilgą kaklą. Svarbiausia dėvint tokius džinsus – proporcijos. Ir, žinoma, šiek tiek kūrybiškumo – visi drabužiai turi savo dėvėtoją. Įdomu, koks tavo?