Anksčiau kurį laiką Austė mokėsi ir gyveno Vilniuje, bet, susiklosčius aplinkybėms, su draugu išvyko į Norvegiją, o po dviejų metų susikrovė lagaminą ir patraukė atgal į Lietuvą.

„Nepatiko man ten, nes nesijaučiau sava, nesijaučiau gerai. Tad nusprendėme grįžti. Visą laiką išvažiavus sukosi viena mintis – kad vis tiek noriu grįžti. Norėjosi užsidirbti, pabūti, pamatyti. Tai – naujos patirtys, bet visą laiką galvojau, kad aš grįšiu į Lietuvą. Ten žmonės šaltesni, uždaresni ir visa ta sistema yra visiškai kitokia nei Lietuvoje. Grįžę į Lietuvą pabandėmę naują veiklą, bet tada mums nepavyko. Vėliau susiradau darbą, kuriame išdirbau 9 mėnesius, bet supratau, kad reikia kažko savo imtis, kažką naujo daryti“, – pasakojo Austė.

Nuo mokyklos laikų Austė svajojo turėti savo drabužių parduotuvę, o dabar mergina jau džiaugiasi pagaliau įgyvendinta savo sena svajone.

Butikas Panevėžyje

„Dar mokyklos laikais galvojau, kad gyvenime kada nors tikrai turėsiu rūbų parduotuvę. Būdama Norvegijoje vis pasižiūrėdavau patalpų nuomos kainas, galvojau, kiek reikėtų investicijų, norint pradėti kurti savo verslą. Bandžiau dėliotis, kiek maždaug tai kainuoja ir kiek pinigų reikėtų.

Ir taip pasitaikė – arba dabar, arba niekada. Tada viskas buvo atsibodę, galvojau, jei dabar nepadarysiu, tai vėliau ateityje tikrai neužteks ryžto“, – pasakojo panevėžietė.

Pusmetį veikianti parduotuvė duris atvėrė per Panevėžio miesto gimtadienį, rugsėjo mėnesį. Butiko savininkė neslepia, kad patys panevėžiečiai jų dar nelabai žino. Nors drabužių parduotuvėlė įsikūrusi miesto centre, bet kadangi ji yra rūsyje, tai ne visi pastebi.

Butikas Panevėžyje

„Dar ateina tokių žmonių, kurie vis nustemba, kad čia yra įsikūręs butikas“, – kalbėjo mergina.

Moteriškais rūbais prekiaujanti Austė atskleidė, kad jos klientės -
nuo 25 iki 60 metų. Čia sau apdarus nesunkiai randa ir stambesnės moterys.

„Moterys jų labai ieško, tad nesunkiai sau pagal kūno formas rūbus gali prisitaikyti ir nestandartinių dydžių moterys. Tiek vidutinio amžiaus, tiek vyresnės moterys džiaugiasi galėdamos įsigyti sau tinkančius drabužius, nes Panevėžyje tokių rūbų pasiūla yra maža.

Galima rasti net 4XL arba kitaip 50 dydį atitinkančių rūbų. Drabužiai parduotuvėje yra suskirstyti, kur – didesni dydžiai, o kur – standartiniai, kad moterims nereikėtų blaškytis ir ieškoti sau tinkančio rūbo“, – pasakojo parduotuvės savininkė.

Suknelių kainos čia svyruoja nuo 45 iki 85 eurų. Paltai – kiek brangesni. Brangiausią, kurį pavyko rasti – 200 eurų.

Butikas Panevėžyje

Parduotuvės interjerą kūrė pati

Parduotuvės interjere dėmesį patraukia originalios pakabos, ant kurių sukabinti parduodami drabužiai. A. Mikalajūnaitė atskleidė, kad viso butiko interjero kūrimu apsiėmė pati.

Butikas Panevėžyje

„Kažkur internete, ieškodama įvairių idėjų, kaip pateikti gražiai rūbus, ant ko sukabinti, užmačiau panašią mintį. Iš pat pradžių turėjau brėžinį, kaip galėtų tos pakabos atrodyti, tada nuvažiavome pas tokį žmogų, kuris dirba su metalu ir galėtų jas pagaminti, tad visą mano planą ir įgyvendino.

Tik nudažyti jas vežėme dar į kitą vietą. Pasitarėme su dizainere ir pritaikėme vario spalvą. Jos nudažytos dažais, skirtais tvoroms.

Viskas gaminta specialiai pagal užsakymą, viskas buvo išmatuota pagal patalpų plotą, dydį ir tada jau pritaikytos šios pakabos.

Viskas, kas čia padaryta, tai yra mano su draugu rankų darbas. Praėjusią vasarą dirbome čia, visas dėžes, rites, sūpynes šveitėme, dažėme patys“, – apie parduotuvės įrengimą pasakojo Austė.

Butikas Panevėžyje

Mergina neslepia svajojanti ir apie dar vieną parduotuvę, nes daug klientų susilaukia iš feisbuko.

„Galbūt tai bus internetinė parduotuvė. Dabar į kitus miestus paštu siunčiame prekes tiems žmonėms, kurie susidomi drabužiais iš feisbuko“, – planais dalijosi A. Mikalajūnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (382)