Nors didžioji dalis šios evoliucijos vyksta natūraliai, kartais to negalima pasakyti apie mūsų drabužių spintą. Su amžiumi mūsų vilkimų drabužių svarba tampa vis didesnė. Tokio amžiaus moterys būna labiau užimtos, jų dienotvarkė tampa karštligiškesnė, o tai reiškia, kad rytais jos dažnai neturi nė valandos susiruošti.

Svetainė whowhatwear.co.uk atrinko 20 aprangos elementų, kurie turėtų atsirasti drabužių spintoje, kai jums sueina 30 metų – jie padės lengviau apsispręsti, kuo turėtumėt rengtis, ir užtikrins, kad visuomet atrodysite nepriekaištingai.

1. Puikiai tinkantys džinsai

Mes visi prisimename tuos laikus, kai paplito Britney Spears įkvėpti džinsai žemu juosmeniu. Tai buvo jų šlovės valanda, bet kai mes, moterys, tampame brandesnės, ir kartu keičiasi mūsų figūros, tokie džinsai vis rečiau būna tinkamas variantas. Padėkite juos į šoną ir vietoje jų rinkitės džinsines kelnes aukštu juosmeniu ar apdribusius „boyfriend“ stiliaus džinsus.

Gatvės mada

2. Kelnės aukštu juosmeniu

Kiekvienos moters gyvenime buvo periodas, kai ji į pokalbius dėl darbo vilkosi neskoningus kostiumus. Paprastai taip būna pačioje karjeros pradžioje, kai mergina absoliučiai neturi supratimo, ką rengtis. Tačiau dabar rinkitės kelnes aukštu juosmeniu ir dailią palaidinę. Atrodysite kur kas profesionaliau ir elegantiškiau.

3. Šiuolaikiški žemakulniai bateliai

Tam tikri avalynės stiliai visiškai netinka 30 metų sulaukusiai moteriai. Į šį sąrašą patenka ir raišteliais suvarstomi Oksfordo bateliai su „balneliu“. Tiesiog ant tam tikro amžiaus sulaukusios moters kojos jie atrodo šiek tiek vaikiškai. Vietoje jų rinkitės elegantiškus, įsispiriamus žemakulnius batelius.

4. Prigludusi palaidinė su petnešėlėmis

Palaidinės be petnešėlių buvo priimtinos, kai eidavote į naktinį klubą. Tačiau sulaukus 30 metų, jos tinka nebent atostogoms. Geriau rinkitės prigludusias palaidines su petnešėlėmis.

5. Siauras pieštuko formos sijonas

Buvo laikai, kai segėjote trumpus džinsinius sijonukus, tačiau tai nereiškia, kad dabar negalite segėti įvairių pieštuko formos sijonų.

6. Suknelė atvira nugara

Nors mes visiškai pritariame Kim Kardashian įvaizdžiui, būna dienų, kai nesijaučiame taip pasitikinčios savo kūnu. Tokiu atveju geriausia vilktis stilingą kokteilinę suknelę, o ne kūną aptempiantį drabužį. Rinkitės neilgą suknelę su gilia iškirpte nugaroje – atrodysite itin elegantiškai ir nespinduliuosite perdėto pasitikėjimo savimi.

7. Klasikinis juodas švarkas

Peržengus tam tikrą amžiaus ribą, tikrai reikėtų apriboti greitosios mados pirkinius, kuriems išleidžiate krūvas pinigų, ir investuoti į drabužius, kurie tarnaus ilgai – galbūt net sulaukus 40 metų ar daugiau.

8. Universali proginė suknelė

Kai sueina 30 metų, dažnai užplūsta kvietimai į vestuves (patikėkite mumis). Kad turėtumėt drabužį kiekvienai šventei, investuokite į suknelę, kurią norėsis vilkėti dar ir dar kartą.

Gatvės mada

9. Kokybiškas ir nebūtinai brangus juvelyrinis dirbinys

Nesame nusistatę prieš nebrangius papuošalus – tiesiog įsitikinkite, kad perkate juos iš patikimo gamintojo ir kad jie nealergizuos jūsų odos. Tačiau venkite plastikinių papuošalų, padengtų sidabro ar aukso spalvos dažais – tai pats blogiausias pasirinkimas.

10. Susiaučiama suknelė

Užuot pirkusi tai, kas šiuo metu madinga, rinkitės drabužius, kurie dailina jūsų figūrą, pavyzdžiui, susiaučiamą suknelę, kuri, tiesą sakant, tinka visoms moterims.

11. Vienspalvės pėdkelnės

Raštuotos pėdkelnės tegu lieka vaikams, dalyvaujantiems mokyklos vaidinimuose. Jei turite pėdkelnių su Helovino katėmis, kalėdinėmis eglutėmis ar menoromis, laikas su jomis atsisveikinti. Nepykite.

12. Odinis sijonas

Tai drabužis, kurį visuomet galite rinktis, kai neturite kuo apsivilkti.

13. Elegantiškas plaukų aksesuaras

Pasakykite „sudie“ gėlių karūnoms ir tiesiog pasirinkite šiek tiek spindesio su štai tokiu auksiniu plaukų segtuku.

14. Išskirtinis sijonas

Žinote, kada neturite kuo apsivilkti? Leiskite jums pristatyti originalų sijoną, kuris išspręs visas šias bėdas.

Gatvės mada

15. Juodi aukštakulniai

Juos galima vadinti klasika dėl vienos priežasties: jie tiks prie visko, ką turite savo drabužių spintoje.

16. Patogios basutės

Šiek tiek storumo nėra blogai, bet jei šioje srityje perlenksite lazdą, jūsų įvaizdis nebus tinkamas. Verčiau rinkitės elegantiškas basutes, kurios turi stambesnį kulną.

17. Balti sportiniai bateliai

Nors galite būti įsimylėjusi savo aptrintus senuosius sportinius batelius, klasikiniai balti sportiniai bateliai gali derėti tiek prie jūsų darbinio kostiumėlio, tiek prie laisvalaikio aprangos savaitgaliais.

18. Megztukas aukštu kaklu

Net jei neturite priežasčių slėpti savo kaklą, megztukas aukštu kaklu yra pats universaliausias aprangos elementas (antroje vietoje po baltų marškinių, žinoma).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)