Kad toks veidas atsigautų iki princesiškojo, reikia bent poros laisvų dienų, deja, ne visada jų turime. Ką daryti? Ogi pasinaudoti 5 greitukais, paslėpsiančiais nuovargį.

Jei turi papildomų minučių, sujunk kelis greitukus, jei laikas spaudžia, rinkis paprastuosius.

1. ŠALČIO TERAPIJA

Paburkimus greitai pašalina galinga šalčio dozė. Atsikėlusi nusiprausiu veidą vėsiu vandeniu ir perbraukiu šaldytais ledukais, daugiau dėmesio skirdama užtinėlėms akims.

Veido stangrinimas ledukais turi minusą: nuo pirštų šilumos kubeliai sparčiai tirpsta, pradeda slysti, juos sunku išlaikyti, vandeniu apvarva visa ranka. Šis nepatogumas išsprendė savaime, žioplu pirkiniu. Prieš porą mėnesių įsigijau silikoninių formelių, buvau tikra – kepsiu kaneles. Nutrenkiau jas į stalčių ir pamiršau. Ruošdamasi vakarėliui susivokiau, kad formelės skirtos ne kepiniams, o ledukų šaldymui. Tik tiek, kad tie ledukai kosmiškai dideli (bandėm naudoti ir kaip taureles, nepavyko). Dabar didžiaisiais ledukais gaivinu veidą, dėl viduje esančių ertmių juos lengva laikyti, neslysta ir tirpsta kur kas lėčiau nei mažyčiai.

2. STANGRINANTI KAUKĖ

Veido paburkimą ir sudirgimus šalinu odą stangrinančiomis kaukėmis. Tiesa, paprastai joms reikia skirti daugiau laiko, apie 20 minučių. Bet plonytė glotniai prie veido prilimpanti kaukė nė kiek netrukdo rytinės ruošos: gali ruošti kavą, pusryčius, šukuotis, šokinėti su viena kojine ieškodama kitos ir t.t. Po kaukės nebelieka raudonų dėmelių, dingsta mažyčiai sudirgimų spuogeliai, išnyksta paakiai, o veidas tampa aksominio švelnumo.

3. RAUDONI LŪPŲ DAŽAI

Veido nuovargį užmaskuoti padeda ryški detalė – raudonas lūpdažis. Akcentuodamas lūpas jis nukreipia aplinkinių žvilgsnius nuo užtinusių akių. Dienai renkuosi šiltus raudonus atspalvius, šie ne tokie dramatiški kaip šalti. Dauguma mano lūpų dažų yra matiniai. Tokio efekto dažai suteikia veido odai švytėjimo, ilgiau nesubėga į raukšleles aplink lūpas ir atrodo subtiliau nei blizgūs.

4. PARYŠKINTI ANTAKIAI

Jeigu naktį liurlinau arbatas vieną po kitos (turiu priklausomybę mėtų arbatai, po Maroko ji dar paūmėjo), ryte pabundu ištinusiu burundusėlio veidu. Kartais net ir po terapijos ledukais veidas atrodo vis tiek subliuškęs. Tada dailinu antakius. Ryškesni aiškios formos antakiai įrėmina veidą ir suteikia jam griežtumo, o burundusėlio putlumo nelieka nė gramo.

5. VIENSPALVĖ APRANGA

Užmaskuoti veide atsispindinčias nemigas galima ir be makiažo, reikia tik akyliau žvilgtelėti į spintą. Ne kartą pasiteisinęs variantas – vienspalvė apranga. Monochrominis drabužių derinys iškart atkreipia dėmesį, net ir kasdienis atrodo rafinuočiau. Kai apranga daili, veidas irgi atrodo geriau.

Rinkdamasi vienspalvį derinį būk atidi. Kadangi esu šviesiaodė, pavargėlišką rytą nešoku į nuo-iki juodus drabužius, tokie tik išryškintų išbalusį veidą. Balta apranga irgi gali pakišti koją – šviesiame fone sužibės visi veido raudoniai ir sudirgimai. Tiktų arba solidžios ryškesnės, arba neutralios spalvos: smaragdinė, bordinė, pilka, alyvų, chaki, smėlio, karamelinė, rožinė. Jei oda ryte išblyškusi, pavargusi, rinkis šiltus atspalvius, jie taps papilkėjusio veido atsvara ir suteiks jam gyvybingumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)