Kas ieškojo netikėtų stilistinių sprendimų, kas rinkosi kuklesnius ar visai kuklius įvaizdžius, o kas net per galvą vertėsi, kad tik būtų pastebėti. Buvo šmaikštu girdėti, kaip mūsų padangės žvaigždės negailėjo vieni kitiems saldžiai nuoširdžių ir dar saldžiau piktdžiugiškai sintetinių komplimentų. Bet pramogų pasaulis toks: jis mėgsta šurmulį, mėgsta stebinti ir mėgsta stebėti, kaip stebina kiti. Tad, kada žvaigždės kyla, o kada suklumpa?

Marija Palaikytė

Visų pirma reikėtų pradėti nuo to, kad organizatoriai geranoriškai nurodė aiškų aprangos kodą: „vakarinė apranga“. Jokių sudėtingų aprangos kodams būdingų prancūziškų sąvokų – tiesiog paprastas prašymas pasipuošti. O jei jau esate kviečiamas į svarbų renginį, arba nuoširdžiai tam ruoškitės, arba rinkitės „saugų“ įvaizdį, arba, deja, bet tiesiog nedalyvaukite. Paprastai tariant: Jūsų apranga yra pagarbos ženklas.

Bet ar visi moka puoštis? Mano manymu, dažniausiai pasikartojanti šio vakaro stiliaus klaida yra užsilikęs kiek „slaviškas“ sąvokos „puošni suknelė“ supratimas. Jei Jums suknelė primena kažkada kažkieno vestuvėse draugės vilkėtą apdarą iš nuomos punkto, kad ir kaip šis atsiminimas atrodytų pozityvus, didžiai tikėtina, kad taip nėra.

Kita amžina Lietuvos vakarėlių ir renginių problema – vyro įvaizdis, kuris arba akivaizdžiai primena darbinę ofiso aprangą, arba visai nedera prie damos įvaizdžio. O juk esate pora, nesvarbu ar gyvenime, ar tik ant raudonojo kilimo – darna yra siekiamybė.

Visgi, klaidų pasitaiko visiems, o mados žaidimai be klaidų išvis sunkiai įsivaizduojami. Tad mokykimės iš tų, kuriems šį kartą pasisekė geriausiai. Geriausiųjų TOP 10:

1. Karolina Meschino: maksimaliai veržlus naujausių tendencijų miksas. Metų spalva, metų asimetrinis siluetas ir viskas papildyta „Yves Saint Laurent“ stilistikos estetiniu išbaigtumu. Jaunosios kartos herojai – mėgstam, palaikom ir laukiam, kas bus toliau.
Karolina Meschino su mylimuoju

2. Jurgita Jurkutė: santūrus futurizmas. Harmonija tarp stilistinių rūbo kontrastų, kai dera trapumas su kiek agresyviais akcentais. Ir tokia pati netikėta harmonija tarp asmenybės subtilumo ir drabužio veržlaus moderno. Komplimentai.
Jurgita Jurkutė su vyru

3. Monika Pundziūtė ir Vytautas Rumšas: monochromiškai drąsūs sprendimai ir stilingiausias šio vakaro vyriškas įvaizdis. Vyrai, aksomas grįžo! O ypatingomis progomis leiskite jam grįžti su trenksmu. Monique mums primena: perregimumą mėgsta aukštoji mada, perregimumą mėgsta ir pasaulio raudonojo kilimo žvaigždės, o štai kokį rafinuotai įžūlų perregimumą mėgstame mes. Komplimentai fantastiškai išbaigtam įvaizdžiui, kai ir detalės, ir makiažas, ir šukuosena kalba viena kalba.
Monika Pundziūtė-Monique ir Vytautas Rumšas jaunesnysis

4. Kęstas Rimdžius ir Ieva Stasiulevičiūtė:
modernios klasikos pergalė. Didžiausi komplimentai bendram vakaro poros įvaizdžiui ir akivaizdžiam įrodymui, kad juoda spalva gali tapti geriausiu pasirinkimu. Dėmesys detalėms, šiemet ypač madingiems plaukų aksesuarams bei dramatiškam makiažui.
Ieva Stasiulevičiūtė, Kęstas Rimdžius

5. Asta Valentaitė ir Mantas Petruškevičius: vienas seksualiausių įvaizdžių – visomis geriausiomis šio žodžio prasmėmis. Malonu, kai kažkas išgelbsti šios sąvokos vartojimo Lietuvoje viltis, nes kitaip lieka tik vulgaroka piguma. Nepriekaištingas vakaro poros įvaizdis ir suknelė, kurią gali dėvėti tikrai ne kiekviena. Puikiai – kaip visada.
Mantas Petruškevičius, Asta Valentaitė

6. Patricija ir Ali Gadžijevai: minimalizmo puošnumas. Štai pats puikiausias įrodymas, kad „mažiau“ kartais yra „daugiau“. Subtilu, šiuolaikiška, modernu, o ir 2018-ųjų mados tendencijos kviečia vis daugiau dėmesio skirti kiek nuvertintam juodos ir baltos spalvų deriniui, kuris iš naujo atranda vietą ant aukštosios mados podiumų. Puikiai!
Ali ir Patricija Gadžijevai

7. Austėja Jablonskytė: mados spektaklis. Visada smagu laukti naujos „serijos“ – vis kito mini mados performanso. Netikėtumas ir kiek teatrališkas stilistinis išbaigtumas. Mėgstu sakyti, kad mados pasaulio žmogui galioja kitos – mados pasaulio – taisyklės.. O jų jau niekas nežino, nes jų turbūt tiesiog nėra. Paprastiems mirtingiesiems – nekartoti.
Austėja Jablonskytė

8. Karolina Toleikytė: „nuoga suknelė“.
Dar vienas, bet jau visai kitoks perregimo įvaizdžio pavyzdys, kai „nuogumas“ yra išties romantiškas, subtilus ir papuošimais, papuošalais tampa tiesiog kerintis.
Karolina Toleikytė

9. Olga Filatova-Kontrimienė su vyru Arūnu ir dukra Mija: Mados pasaulio rūstybė, aiškios formos ir simpatizavimas vyriškos mados estetikai. Veržlu, o taip pat universalu: ir ant raudonojo kilimo ir nužengus nuo jo. Didžiausi komplimentai jaunėlei.
Olga Filatova-Kontrimienė su vyru  Arūnu ir dukra Mija

10. Deimantė Kazėnaitė: tyras moteriškumas. Raudonojo kilimo klasika: ilgis, šleifas, perregimumas, blizgios aplikacijos ir karoliukai. Šį kartą skoningai, subtiliai – tiesiog švytinčiai. Visgi mano akiai švytėjimas labiausiai sklido iš vidaus.
Deimantė Kazėnaitė, Gediminas Žilinskas

Štai mano sėkmingiausiųjų įvaizdžių sąrašas. Buvo ir daugiau puikių derinių, gražių viešnių ir gražaus vidinio spindesio. Nuoširdžiai džiugu, kad įžymybių įvaizdžiu vis dažniau rūpinasi profesionalūs dizaineriai bei stilistai – kad tam yra skiriama vis daugiau dėmesio.

Akivaizdu, kad žmonės domisi, kas vyksta pasaulyje ir ambicingai nori tą pasaulį pavyti. Ant raudonojo kilimo nebematome masyvių rankinių bei aulinių batų, kurie lieka dienos atributų lentynoje. Vis geriau atrodo mūsų vyrai, po truputį į savo įvaizdžius įsileidžiantys puošnumą, drąsesnius raštus, aksomą ar net netikėtas spalvas. Visgi, ne kiekvienas drabužis tinka kiekvienam.

Tad, kaip visada noriu pabrėžti, kad svarbiausia yra harmonija tarp Jūsų vidaus ir išorės. Net ir gražiausias rūbas „negulės“ gerai, jei žmogus nesijaus jaukiai – kitaip tariant, nemokės to rūbo dėvėti. O kartais tikra vidinė charizma sėkmingai nustelbia ne patį sėkmingiausią drabužių derinį.

Gerbkime renginių idėją ir siūlomą aprangos kodą, domėkimės mada, pažinkim ją ir tiesiog mėgaukimės stilistiniais mados žaidimais. Tuomet ir suklupimai bus mažiau skausmingi, o stiliaus pergalės saldesnės.

Visus apdovanojimų ceremonijos įvaizdžius išvysite fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)