– Pradėkime nuo pačių mažiausių pėdučių. Kada turėtume jas rinktis?

„Kažkada šaipydavomės iš pėdučių, o dabar gyvenimo be jų neįsivaizduojame“, – juokiasi A. Gilytė ir priduria, kad šiais laikais visi avalynę pamėgę avėti „a la basomis“.

Kodėl avalynę (išskyrus basutes, sandalus ar loaferius – greitai apsiaunamus pusbačius, be varstymo ar užsagų, panašius į mokasinus) avėti basomis nėra geriausia mintis, veikiausiai, žino kiekvienas. Visų pirma, to nederėtų daryti higienos sumetimais, antra – rizikuojate užsidirbti nutrynimų ar net nuospaudų.

Jei norite sudaryti nuogų kojų įspūdį, rinkitės pėdutes. Jos tinkamos derinti prie trumpintų kelnių, šortų ar sijonų, yra puikus variantas avint laisvalaikio batelius.

– Nemažai dilemų sukelia puskojinės. Ar tai, kad iš aulinukų kyšo kojinaičių kraštas, yra grubi klaida?

– Puskojinės, iš esmės, skirtos nešioti prie aulinukų. Svarbiausia dalis – kad kojinaitės kraštas neišlystų iš aulinukų. Geriau jau parodykime šiek tiek nuogos kojos nei demonstruokime šį prasto skonio pavyzdį: bataskojinėnuoga kojakelnės.

Vyrams taip pat turėtų būti svarbu, kad nekyšotų jų plaukuotos kojos. (Juokiasi.) Nėra nieko blogiau, nei tarp kostiuminių kelnių ir kojinių visu gražumu parodomas kojų plaukų vešlumas. Viešoje vietoje to demonstruoti nereikėtų. Normalios vyriškos kojinės yra iki kelių arba bent jau iki pusės blauzdos.

– Ar spalvotos kojinės – tik laisvalaikio aprangos atributas?

– Nebūtinai. Spalvotas kojines galima nešioti ne tik prie, pavyzdžiui, džinsų. Juk gali būti ir toks variantas: ne kostiuminės kelnės + švarkas + linksmos kojinės.

Nepamirškite, kojinės gali tapti puikiu įvaizdžio akcentu! O kuo daugiau vyrams puoštis? Kaklaraiščiais ir varlytėmis, kurios pakankamai retai nešiojamos? Fantazija, kuria kasdien puoštis nedrąsu? Laikrodžiais, kurie spalvų gama tikrai niekuo ne išskirtiniai? Belieka kojinės. (Juokiasi.)

– O į kontorą su spalvotomis kojinėmis ar derėtų žengti?

– Priklauso nuo to, kas esate. Jei jūs – rimtos įmonės dalis, kur darbuotojai rengiasi pagal griežtą protokolą ir vilki klasikinę pilką, tamsiai mėlyną ir juodą spalvą be jokių išlygų, išsiskirti nederėtų.

Netinkamos ir formaliems renginiams, oficialiems susitikimams.

Bet jei galite sau leisti prabangą darbe vilkėti modernų kostiumą su siaurintomis kelnėmis, įliemenuotą švarką, galbūt be kaklaraiščio, bet su fantazija ar ryškiais marškiniais – įvaizdis prašyte prašosi išskirtinių kojinių!

Kelios paprastos, tačiau neretai pamirštamos taisyklės, kuriomis reikėtų vadovautis:

  1. Į kojines žvelkite kaip į bet kurį kitą savo garderobo elementą. Juk nedėvėtumėte suplyšusio, nuskalbto megztinio ar kelnių prairusiomis siūlėmis? Tuomet tą pačią taisyklę pritaikykite ir kojinėms.
  2. Atsisakykite sintetikos. Rinkitės kokybiškas šimtaprocentinės medvilnines arba iš plonos vilnos siūtas kojines. Jos ne tik tarnaus ilgiau, bus lengvai prižiūrimos, bet ir neleis kojoms prakaituoti. Venkite iš kelių medžiagų gamintų kojinių – jos, nors ir pigesnės, nepasižymi tvarumu.
  3. Rinkitės idealiai jūsų kojos dydį atitinkančias kojines. Per didelės kojinės raukšlėsis, o per mažų užkulnis slys, be to, kojinės greičiau išsitampys.
  4. Jei neapsisprendžiate dėl kojinių spalvos, rinkitės saugų variantą – juodas! Idealu, jei kojinių spalva bus tokia pati arba artima (pustoniu šviesesnė ar tamsesnė) jūsų kelnių spalvai.
  5. Baltoms kojinėms ir kostiumui – griežtas ne!
  6. Ir amžina „klasika“ – sandalai su kojinėmis. Pamirškite visiems laikams.
Agnė Gilytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)