Šį kartą 3 drabužių kategorijos – suknelės, švarkai, kelnės – ir madingiausi jų modeliai.

Suknelės

1. Minimalistinė

Tarp margų pavasario suknelių išsiskiria priešingos, traukiančios žvilgsnius kuklumu ir griežtumu. Jos ilgesnės, uždaros, vienspalvės, lygaus audinio. Minimalistinės suknelės turi ir vieną kitą gundantį elementą: pabrėždamos taliją atkartoja kūno linkius arba jų šone ar priekyje yra ilgas skeltukas.

Jil Sander

2. Naktinukai

Šilkinės naktinukų tipo suknelės (slip dress) mus pavergė prieš porą metų, neseniai kalbėta, kad jų karaliavimo laikas baigiasi. Visgi 2018 m. pavasarį šios suknelės atgims iš naujo. Dabar slip dress skirtos vakarui: puoštos blizgiais siuvinėjimais, nėrinių intarpais, dekonstruotos arba siūtos iš ryškiaspalvių žėrinčių audinių. Tai buduarinis haute couture'as.

David Koma

3. Romantiška

Šįmet romantiško stiliaus suknelės itin fėjiškos. Madingos maksi ilgio, plazdančios, sluoksniuotos perregimais audiniais, dabintos raukiniais, subtiliais gėlių raštais ar žvilgančiomis detalėmis. Vyraujančios spalvos: balkšva, kreminė, pudros, šviesiai rausva, levandų, žydra ir kiti pasteliniai atspalviai.

Brock Collection
Švarkai

1. Išskirtinis

Kelnių kostiumai moterų garderobe populiarėja ne pirmus metus, bet atėjo laikas pamiršti paprastus ir žvalgytis įmantrių. Tai gali būti drąsi spalva (rožinė, raudona, oranžinė), įdomiai margintas audinys arba originalus siluetas – kostiumas, kokio kita apsirengti neišdrįstų. Jeigu pilnas kostiumas (ir kelnės, ir švarkas) yra per didelis pirkinys, užteks spalvingo klasikinio stiliaus švarko.

Sara Battaglia

2. „Chanel

Grįžta mados namams „Chanel“ būdingi tvido švarkai. Jų variacijas pavasario kolekcijose pristatė ne tik „Chanel“, bet ir „Balmain“, „Thom Browne“, „Dior“. Tvido švarkelis išpašytais kraštais nebūtinai turi atsirasti elegantiškame derinyje, juo gali pakeisti odinę baikerių stiliaus striukę ar bomberį, vilkimą prie džinsų ir sportinių batelių.

Balmain

3. Oversize

Artėjantį sezoną madingiausi ilgesni tiesūs oversize švarkai dvieiliu užsegimu. Nepaslysk - nors vadinamas padidintu, toks švarkas neturėtų būti per didelis. Oversize drabužiai sukonstruoti taip, kad atrodytų platūs, bet visos siūlės gultų tinkamose vietose ir nedarkytų figūros: nenusmuktų pečių linija, nesukristų klostės ties pažastimis, rankovės nebūtų nei per ilgos, nei per plačios.

Įsigyti paprastą pora dydžių per didelį švarką ir vilkėti jį kaip oversize įmanoma. Tokiu atveju reikėtų pagalvoti, kaip jį stilizuoti, kad neatrodytum lyg paskendusi tėčio švarke. Pabandyk atraitoti rankoves, švarką vilkėti atsegtą arba tik užsimestą ant pečių, taip pat pamėgink sujuosti platesniu odiniu diržu.

Tom Ford
Kelnės

1. Aukštas juosmuo

Vis dar madingos kelnės aukštu surauktu arba dirželiu sutraukiamu juosmeniu (angl. paperbag waist). Populiarios išliks klasikinio stiliaus kelnės ir tiesūs džinsai aukštintu juosmeniu. Šį reikėtų akcentuoti už jo užkišant marškinėlių kraštus arba derinant trumpintą palaidinę, braletę.

Alexander Wang

2. Maksi

Kita tendencija – plačios, žemę šluojančios klasikinio stiliaus kelnės. Tokios atrodys prabangiai priderintos prie jų spalvą atkartojančios palaidinės, švarko ar megztinio (ypač prigludusio golfo). Modernumo maksi kelnėms suteiks laisvalaikio stiliaus detalės: marškinėliai su užrašais, džemperis, vėjastriukė, sportiniai bateliai.

Brandon Maxwell

3. Kombinezonas

Iki šiol apie kombinezonus kalbėta tik puse lūpų: kas gėlėtą įsimesdavo į atostogų lagaminą, galbūt elegantišku pasipuošdavo šventėje, o eilinę dieną kombinezoną pamatydavai retai. Naująjį sezoną pasitiksime visą kombinezonų armiją, nuo puošnių disko stiliaus, skirtų vakarui, iki kasdienių, primenančių gamyklos darbuotojų aprangą. Būtent pastarieji – kasdieniai kombinezonai (angl. utility jumpsuit) užima didžiausią pavasario kolekcijų dalį.

Tibi

Daugiau Vaidilės mados įžvalgų ir stiliaus patarimų rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)