„Seminaro metu pademonstravau kiek neįprastas makiažo technikas ir stilių. Iš pirmo žvilgsnio makiažas gali atrodyti gan įprastas: natūralių atspalvių akių šešėliai ir ryškios lūpos. Visgi, geriau įsižiūrėjus, galima pastebėti perlo efektą, rausvus, violetinius atspalvius, neįprastą švytėjimą ant lūpų. Man patinka, kai reikia patyrinėti, kad suprastum, kaip makiažas buvo atliktas: kokia technika, kokie produktai buvo naudojami“, – pasakojo Darija.

Antruoju įvaizdžiu Darija parodė visišką makiažo taisyklių nepaisymą – čia panaudotos karoliukų aplikacijos ir raudonas akių kontūras.

„Be abejo, šis makiažas labiau tinkamas žurnalų fotosesijoms nei vakarėliui, bet iš jo galima nusižiūrėti kelias svarbias šių metų tendencijas: ypač madingas aplikacijas ant veido bei spalvotą akių kontūrą (nebūtinai raudoną!), kurį labai rekomenduoju pabandyti kuriant šventinį makiažą“, – sako Darija.

Meistrė pasakojo, kad žiemos šventėms kasmet pasiūloma įvairiausių makiažo stilių, tačiau viena tendencija kartojasi metai iš metų – tai švytėjimas ir spindesys.

„Manau, norą žėrėti diktuoja metų laikas, kai norisi jaustis labiau šventiškai, nustebinti save ir aplinkinius. Šią tendenciją labai palaikau, todėl rekomenduoju subtiliai žėrėti blizgučiais, jais kurti ryškesnius šventinio makiažo akcentus, kurie gali būti arba ant akių vokų, arba ant lūpų. Tiesa, blizgučiais dekoruokite tik vieną iš minėtų sričių, o kitai rinkitės neutralias spalvas, kad makiažas netaptų perkrautas“, – pataria meistrė.

Ruošiantis šventiniam makiažui meistrė rekomenduoja apsirūpinti ne tik ryškiu kontūru ar blizgučiais, bet ir tikrai kokybiškais šepetėliais.

„Jų pasirinkimui skiriu didelį dėmesį, nes tai įrankiai, be kurių negalėčiau sukurti nei vieno iš šių makiažų. Gerai parinkti makiažo šepetėliai padeda žymiai lengviau sukurti norimą rezultatą, pasiekia ir užpildo kiekvieną veido išlinkimą, kiekvieną akies kamputį. Tuomet makiažas atrodo išbaigtas ir profesionalus“, – sako meistrė, pridurdama, kad jai asmeniškai svarbiausias tikrai kokybiškas šepetėlis skystai makiažo pudrai.

„Jau seniai nebedengiu pudros pirštais ir labai rekomenduoju šio įpročio atsikratyti visoms moterims ir meistrėms. Kodėl? Pirmiausia todėl, kad tai užtikrina makiažo higieną, o taip pat toks šepetėlis tolygiau padengia pudrą, tobulai maskuoja nelygumus. Ypač lengva tą padaryti pusiau sintetiniu arba sintetiniu šepetėliu, tačiau jį reikia pasirinkti ypač kokybišką“,– sako Darija.

Paklausta, su kokiais dar šepetėliais Darija mėgsta dirbti, meistrė vardija: veido kontūravimui, akių šešėlių padengimui ir retušavimui. „Šie yra mano būtiniausi. Visus juos renkuosi rankų darbo, gaminamus Vokietijoje. Nepaisant to, kad iš pažiūros šepetėliai atrodo gan panašiai, jų kokybė dažniausiai stipriai skiriasi. Todėl prieš perkant rekomenduoju pasidomėti, kam rengiatės išleisti pinigus“, – sako meistrė.

Makiažas: Darija Eden
Šukuosena: Eglė Čiurlytė
Antakiai: Ramona Kudzmanaitė
Modelis: Agata Suduiko
Pagrindiniai portretai: Natalia Koinova

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)