Sutvarstykite trečiąjį ir ketvirtąjį kojų pirštus

Tai bene geriausias triukas, kaip išvengti pėdų skausmo. Paimkite paprasčiausią medicininį tvarstį ir apvyniokite kartu trečiąjį bei ketvirtąjį pirštus (pradedant skaičiuoti nuo kojos nykščio). Tai suteiks jūsų pėdai daugiau stabilumo ir pašalins skausmingą spaudimą pėdų pagalvėlėms.

Po pėdų pagalvėlėmis pasikiškite specialius paminkštinimus

Papildomi paminkštinimai po pėdų pagalvėlėmis yra pirmasis dalykas, kuris gali apsaugoti nuo aukštakulnių keliamo skausmo.

Per ilgus vakarėlius venkite batelių plonu padu

Jeigu žinote, kad jūsų laukia ilgas vakarienės ir šokių vakaras, venkite avėti aukštakulnius plonu padu – pasaugokite juos renginiui, per kurį daugiau sėdėsite, pavyzdžiui, teatrui. Jei jums visą naktį teks būti ant kojų, rinkitės aukštakulnius batelius, kurie po padų pagalvėlėmis turi daugiau storio.

Patepkite vazelinu spaudimo vietas

Mažas lašelis vazelino avalynės srityje gali būti labai veiksmingas. Prieš apsiaudamos batelius, įtrinkite vazelinu čiurnų galines puses, kulnus ir kojų pirštų šonus. Tai apsaugos nuo trinties tarp pėdų odos bei batų ir padės išvengti pūslių.

Pratampykite ankštus batelius, pasitelkdamos šaldiklio metodą

Jei turite ankštus batelius, kuriuos norėtumėte avėti, galite išmėginti šį pratampymo metodą. Užpildykite vandeniu plastikinius sumuštinių maišelius ir įkiškite juos į batelius. Tuomet įdėkite batelius su vandeniu į šaldiklį ir palikite jame per naktį. Vanduo, virsdamas ledu, plėsis ir pratampys jums patinkančių batelių medžiagą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją