– Kokios makiažo tendencijos vyrauja šį sezoną, ypač – šventiniu laikotarpiu?

– Kalbant apie akių makiažą, madingos spalvos yra žalia, tamsiai mėlyna, šaltai rožinė. Per šventes vyrauja blizgučiai, metalo spalvos, auksas. Madinga tai, kas matoma ant šio sezono podiumų. Tačiau tai nelabai pasiteisina su klientėmis – lietuvės labiau mėgsta ramias spalvas. Šis sezonas puikus tuo, kad madinga labai daug kas. Akys gali būti dūminės, ryškios, bet madingos ir visiškai natūralios, lyg nepadažytos.

Anksčiau sakyta, kad jei ryškinamos akys, lūpų akcentuoti nebegalima. Tačiau šį sezoną gali būti ryškios tiek akys, tiek lūpos. Taip pat blizgučiai – galima tepti jų ne tik ant akių vokų, bet ir ant lūpų. Gaila, kad lietuvės tokios konservatyvios. Todėl kai klientė sako, kad nori ko nors išskirtinio, man būna tikra šventė.

– Taigi šiuo metu galima eksperimentuoti ir bandyti kone viską?

– Taip, makiažo pasirinkimas labai platus. Jei su akimis ir lūpomis galima daryti daug ką, tai veido oda turi atrodyti neapkrauta, švari, tvarkinga. Žiemos tendencijos krypsta į odos matiškumą, bet ji neturi būti pernelyg matinė. Moterys mėgsta kontūruoti veidą, bet kontūruoti reikėtų gerokai mažiau, nepersistengti.

– Ar veido kontūravimas – vakarinio makiažo dalis?

– Moterys mėgsta kontūruoti veidą nuolatos, nors tai labiau tinka vakariniam ar fotosesijų makiažui. Manau, kad dieną užtenka skruostus lengvai perbraukti skaistalais – taip išryškėja bruožai, odai suteikiama skaistumo. Nebūtina naudoti visų kontūravimo priemonių, nes kartais to atrodo per daug, labai krinta į akį.

– Kaip minimaliomis priemonėmis sukurti kažką įspūdingo?

– Šį sezoną madingi grafiniai akių apvedimai, kuriems tereikia skysto akių kontūro ar pieštuko. Galima nusipiešti ne vadinamąsias strėlytes, o ilgesnes linijas, šalia uždėti taškelį, apsivesti. Jei norisi kažko ryškesnio, akių vokus galima padengti blizgučiais. Šiais metais jie labai gelbėja. Klienčių klausiu, ką jos ketina rengtis. Dažnas atsakymas – juoda suknelė. Tokiu atveju tikrai galima naudoti blizgučius. Žinoma, jei klientė sako, kad jos visa apranga bus blizganti, siūlau akis tik apvesti arba dūminį makiažą.

– Daugėja laisvės, galima eksperimentuoti su įvaizdžiu. Bet gal yra kažkas, kas neskoninga, negražu?

– Ko gero, antakiai. Moterys labai mėgsta juos pasiryškinti. Žinoma, antakiai išryškina žvilgsnį, suteikia akcentą veidui, bet šį sezoną jie turėtų būti kuo natūralesni. Nereikia daryti konkretaus kontūro. Verčiau antakių priemonėmis papildyti tarp plaukelių esančius tarpelius, juos sušukuoti ir palikti. Suprantama, kad kiekvienos moters antakiai vis kitokie, todėl ne visoms ši tendencija gali tikti. Tačiau šį sezoną nereikėtų padauginti priemonių.

– Ką dar reikėtų žinoti?

– Vyrauja įdomi tendencija – nebėra madingos tobulos lūpos. Nebūtina pasidaryti tobulo kontūro, nes lūpos gali būti ir kiek netvarkingos. Jei per vakarėlį lūpų dažai šiek tiek nusivalo, nereikia į tai kreipti dėmesio. Galima tiesiog lūpų dažus lengvai įtrinti pirštu. Kalbant apie lūpų dažų spalvas, šį sezoną madingos nuo švelnaus rausvo ar persiko iki ryškių raudonų, tamsios uogų spalvos.

– Kaip išlaikyti puikų makiažą visą dieną? Kartais per sniegą ir šaltį tenka iš darbo keliauti tiesiai į vakarėlį.

– Viskas labai priklauso nuo odos priežiūros, net ir tai, kaip išsilaikys makiažas. Reikia prižiūrėti, drėkinti odą. Svarbios ir tinkamai parinktos, geros priemonės. Siekiant išlaikyti makiažą visą dieną, galima pasitelki tam skirtus makiažo fiksatorius. Naudojant fiksatorių, makiažą galima išlaikyti nuo 12 iki 16 val. Ypač makiažo fiksatoriai tinka riebiai odai. Sausesnė oda per dieną pavargsta, ją veikia kondicionieriai, šaltis, šiluma. Tuomet gali padėti purškiami drėkikliai, atgaivinantys odą ir suteikiantys jai gyvumo, spindesio.

– Ar reikia makiažą derinti prie aprangos?

– Viskas priklauso ne tik nuo aprangos, bet ir nuo žmogaus plaukų spalvos, odos ir pan. Klientės visada papasakoja, kaip rengsis, kokie bus aksesuarai. Tuomet prie bendro įvaizdžio deriname ir makiažą. Bet kartais, kai pradedi dažyti, pamatai, kad kažkas ne taip. Tuomet pritaikai ką nors kita. Tačiau taip, makiažas turi derėti prie aprangos.

– Ar einant pas profesionalią vizažistę reikia kaip nors pasiruošti?

– Moterys labai pagelbėtų ir sau, ir vizažistei, jei pasirūpintų oda, ją sudrėkintų, kelias dienas prieš apsilankymą atliktų odos šveitimą. Tai pagerintų rezultatą 100 proc.

– Net jei makiažas atliktas profesionaliai, ką būtina turėti rankinėje, jei prireiktų jį pasitaisyti?

– Reikia turėti bent jau kompaktinę pudrą ir lūpų dažus.