Papuošimus pasigaminti susiruošusiems A. Plindinas pataria nepamiršti, jog kiekviena dekoracija namuose yra mūsų fantazijos vaisius, todėl reikėtų nebijoti eksperimentuoti, naudoti tas medžiagas ir akcentus, kuriuos patys mėgstame.

Pagrindui:

  • Gėlių vazonai
  • Smėlis ir akmenukai arba floristinė oazė
  • Žalumynai (kenis, tuja, kadagys)
  • Šakos arba orchidėjų laikikliai

Papuošimams:

  • Maumedžio šakelės su kankorėžiukais
  • Kalėdiniai žaisliukai, aptraukti drobe (3 vnt)
  • Kalėdiniai žaisliukai – medinės baltos žvaigždės (1 dėžutė)
  • Kalėdiniai žaisliukai – raudoni burbulai ar raudoni obuoliukai (1 dėžutė)
  • Kalėdiniai žaisliukai – girlianda (2 vnt.)
  • Žvakės (2 vnt.)
Kalėdinės dekoracijos

Anot floristo, gaminant šią dekoraciją iš trijų dalių, svarbu visas dalis gaminti skirtingo aukščio, t.y. naudojant skirtingo ilgio šakas ar orchidėjų laikiklius. „Taip įnešime žaismės ir išvengsime dekoracijos nuobodumo“ , – teigia A. Plindinas. Vyras taip pat siūlo drąsiai rinktis šakas ir naudoti jas pagrindui vietoj orchidėjų laikiklio. Taip dekoracija bus dar natūralesnė, gamtiškesnė, o ir dengti jos satininėmis juostelėmis nereikės.

Anot floristo, dekoruojant pasiruoštą pagrindą, svarbu pajusti ribą, kada papuošimų ir detalių užtenka. „Kai naudojame gamtinę medžiagą, pavyzdžiui kankorėžius, jų perkrauti sunku. Tačiau naudojanti blizgius akcentus, vertėtų dekoruoti atsargiau ir juos koncentruoti į vieną vietą.“

Dekoruojant paskutinėmis detalėmis – blizgiomis girliandomis – Andrius pataria jas karpyti į skirtingo ilgio dalis. Vienam iš vazonų rinktis itin ilgą girliandą tam, kad ši nusvirtų ir pasidėtų ant stalo.

Žvakių pasirinkimas vienai iš dekoracijos dalių svarbus tuo, kad suteikia ne tik išskirtinumo, bet ir daugiau jaukumo ar net kvapo (priklausomai nuo to, kokias žvakes rinksitės).
Kalėdinės dekoracijos

Papuošimą pagaminti užtruko apie 1 valandą. Visa tai priklauso ir nuo to, ar nuspręsime vazone šaką tvirtinti drėgname smėlyje ir akmenukuose, ar įcementuosime.

Gėlių vazonai (17 cm skersmens vazono kaina – 3,09 Eur) 9,97 Eur
Žaisliukai aptraukti drobe (3 vnt) – 3,29 x 3 = 9,87 Eur
Medinės baltos žvaigždės (1 dėžutė) – 1,79 Eur
Raudoni burbulai, raudoni obuoliukai ar kiti raudoni akcentai (1 dėžutė) – 1,79 Eur
Kalėdinė girlianda (2 vnt.) – 3,99 x 2=7,98 Eur
Žvakės (2 vnt.) – 3,99 x 2 = 7,98 Eur

Už žaisliukus dėkojame mažmeninės prekybos centrui „Norfa“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją