Ryškios spalvos

Šiemet šventėms makiažo siūloma naudoti ryškias spalvas, daug blizgučių bei švytėjimo suteikiančius produktus. Juk žiemos šventės yra bene vienintelė proga pasipuošti ypač ryškiu ar žvilgančiu makiažu.

Švytėjimas

Per šventes blizgučiai gali būti panaudoti ne tik akių makiažui, bet ir šukuosenai. Ar pamenate kadaise madingą blizgantį laką plaukams? Su didele šypsena prisimenu, kaip jį naudojo mano mama. Taip, dabar jis vėl gali būti pritaikytas sušukavimui. Kaip ir įvairūs spalvos turintys plaukų lakai. Blizginti galima ir atvirą dekoltė zoną, taip suteiksime prabangos įspūdį ir gal mums net nereikės ieškoti koljė.
Makiažas

Akių šešėlių spalvos ir priešingų tonų derinimas

Akių šešėlių spalvos – nuo vario, aukso, sidabro iki mėlynų, rožinių, violetinių, bordo ar net raudonų tonų. Ryškios spalvos vėl grįžta į madą ir tuo galima pasinaudoti kuriant šventinį įvaizdį.

Šventinio makiažo pavyzdyje panaudojau dvi priešingas spalvas t.y., šiltą ir šaltą atspalvį akių makiažui – auksą su sidabru. Tai gana drąsus variantas, bet ypač madingas šį sezoną ir labai tinkamas žydrų akių savininkėms, nes šių spalvų derinys dar labiau paryškins jūsų akis. Manau, kad šaltų ir šiltų tonų derinimas makiaže visuomet atrodys prabangiau, elegantiškiau nei vien tik, tarkime, šaltų atspalvių makiažas.

Per šventes galite išbandyti įvairias akių šešėlių variacijas, tarkime: bordinė su sidabru, mėlyna su vario atspalviu, rožinė su auksine, violetinė su auksinė, šokoladine su sidabrine ir t.t.

Švytintis akių pravedimas

Jeigu nesate pasiruošusi ryškiems eksperimentams, siūlau išbandyti žvilgantį akių pravedimą, ji galima brėžti ant beveik nepadažyto akies voko arba ant dūminio makiažo – tarsi jo užbaigimui ir spalvos paryškinimui.

Taip pat paįvairinti savo makiažą galite spindesio, žvilgesio, perlamutro turinčiu pieštuku brėžiant vidinę akių kontūro liniją. Tokie pieštukai šiuo metu ypač madingi.
Makiažas

Lūpų spalvos ir atspalviai

Lūpos švenčių sezonu galimos labai įvairios – nuo natūralių iki labai ryškių ar tamsių. Madingos tiek lūpos padengtos tiesiog švelniai rausvu ar persiko atspalvio balzamu, tiek ryškios, padažytos įvairiais tamsesniais raudonais ar purpurinės spalvos atspalviais.

Taip pat madingas raudonų atspalvių ombre efektas (viduryje šviesesnė vyšninė, iš šonų tamsiai raudona). Ir, žinoma, kaip gi šį sezoną be itin populiarios oranžinės spalvos!

Raudonos lūpos, žinoma, klasika. Prie raudonų lūpų tiktų ir tik blakstienų tušu padažytos akys, ir ryškesnis akių makiažas.

Į ką reikėtų atsižvelgti atliekant šventinį makiažą?

Amžių. Kuo mums daugiau metų, tuo ramesnes spalvas reikėtų rinktis. Taip pat reikėtų nepamiršti, kad kuo mažiau pudros ant veido – tuo jauniau atrodysime.

Odos, akių bei plaukų spalvą. Norint dar labiau paryškinti žydras akys, galime rinktis vario bei aukso atspalvius; rudas – mėlynus ir violetinius šešėlius, kurie atrodys pritrenkiamai; žalioms – rožiniai, violetiniai tonai, bordinė.

Veido odą. Jeigu veido oda yra labai šalto tono, t.y., turinti daugiau rausvo atspalvio – rekomenduojami šaltesni akių šešėlių ir lūpų dažų atspalviai. Nepamirškime, kad ta pati neutrali ruda arba raudona spalva gali būti ir šalta, ir šilta. Todėl ypač svarbu pasirinkti tinkamą atspalvį.

Šventinės aprangos spalvas. Manau, kad dažniausiai šventinio įvaizdžio paieškas pradedame nuo aprangos, o toliau jau seka jo užbaigimas, t.y., makiažas, šukuosena. Norint atrodyti įspūdingai, būtina derinti makiažą prie šventinės aprangos.

Makiažas

Kokios makiažo tendencijos keisis 2018 m., lyginant su praėjusiais metais?

Kadangi dizaineriai semiasi įkvėpimo iš 60-ųjų, 70-ųjų, 80-ųjų, atsiranda vis daugiau spalvų makiaže. Tais laikais spalvos buvo itin populiarios.

Ypač madingi tampa skaistalai, o veido kontūravimas išeina iš mados.

Makiažas tampa vis labiau individualus, pritaikomas prie asmeninio stiliaus. Matomas „vėjavaikiškumas“, „nerūpestingumas“ bei žaidimas spalvomis ir makiažo priemonėmis.
Makiažas

Makiažas: Karolina Taraskevič-Bethel
Šukuosena: Žaneta Kanapkienė
Modelis: Laura Aleks
Pagrindiniai portretai: Natalia Koinova
Kitos nuotraukos: organizatorių

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)