„Šventinis laikotarpis yra ilgas, Lietuvoje tradiciškai iki Kalėdų – ramybės metas – adventas, todėl ir dekoras labiausiai tinka natūralių spalvų“, – kalbėjo dekoro specialistė.

Ant pliko stalo uždedame staltiesę ir serviruojame, naudojame namuose turimus gražiausius indus. Teikiame pirmenybę krištolui, kurį dažnai galime atrasti savo ar tėvų namų spintose dar iš senesnių laikų.

Šventinio stalo dekoras

Pasak I. Borkovskos, geriausia dekorui naudoti gyvas medžiagas: kenio šakas, kankorėžius, medžių šakeles, kurias galima nupurkšti dekoratyviniu sniegu.

Šventinio stalo dekoras

Šį kartą parinkome aksomą samanų spalvos staltiesę, o servetėles – linines, dekoruotas aksominiu kaspinu. Artėjant šventėms, tokias kompozicijas kiekvienas gali sukurti savo rankomis ir dekoruoti jomis stalą.

Šventinio stalo dekoras

Inesa papasakojo, kad sukurtos kompozicijos visą šventinį laikotarpį gali puošti mūsų namus, bet kai susiburia šeimos nariai ar draugai, be progos, arba, pavyzdžiui, vieno iš artimųjų gimtadienis, tai turimą dekorą galima papildyti gyvomis gėlėmis, žiemos akcentais ir kompozicijos įgauna visai kitą nuotaiką.

Dekoro meistrė parinko sniego baltumo rožes, tai – klasikinė gėlė, kuri tinka prie bet kokio dekoro stiliaus. Rožes lengvai galima įsigyti bet kokiu metų laiku, gėlių krautuvėlėse ar net prekybos centuose.

Purškiamu sniegu dekoruoti kompozicijas taip pat labai paprasta, o gruodį, juk taip trūksta sniego gamtoje, todėl galima papildyti juo savo dekorus namuose.

Pagrindinė Kalėdų spalva – raudona, tai papildžius stalo dekorą šia spalva jis iškart tampa šventiškesnis ir ryškesnis. Puikiai tiks ir gyvas augalas raudonos spalvos – bugienis, kuris kaip tik žydi žiemos metu.

Šventinio stalo dekoras

„Serviravimui puikiai tiks raudonos krištolinės taurės, o kad stalas įgautų dar šventiškesnę nuotaiką, dekoruose verta panaudoti krištolo elementų. Raudona spalva – klasika, kuri niekada neišeina iš mados. Toks dekoras tinka prie įvairaus stiliaus interjero“, – kalbėjo I. Borkovska.

Inesa Borkovska
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)