Makiažo specialistė ir „Marc Jacobs Beauty“ produktų konsultantė Diane Kendal žurnalui „Harpers Bazaar“ atskleidė dažniausias klaidas, kurias daro moterys, naudodamos lūpų dažus – daugelis šių klaidų gali gerokai jus pasendinti.

Londone gimusi, bet šiuo metu Niujorke dirbanti kosmetikos guru, sukūrusi dekoratyvinės kosmetikos linijas Calvinui Kleinui, minėjo tokias išvaizdą sendinančias lūpų dažymo klaidas kaip pernelyg ryškus tamsios spalvos lūpų kontūras ar lūpų balzamo nenaudojimas, rašo dailymail.co.uk.

Pernelyg ryškus lūpų kontūras netinkamu pieštuku

D. Kendal tvirtina, kad ryškus tamsaus atspalvio lūpų kontūras „tikrai sendina“.

„Jis gali atrodyti labai grubiai, ypač vyresnio amžiaus moterims, kai jų veide natūraliai atsiranda raukšlių“, – aiškino ji.

„Brėždamos ryškų lūpų kontūrą jūs iš tikrųjų pritraukiate dėmesį į šias linijas. Žmonės negali nežiūrėti į kažkieno burną, kai ji būna taip išryškinta“.

Ji pataria verčiau ryškinti akis ir naudoti mažiau lūpų kontūro bei švelnesnės tekstūros lūpų dažus negu, tarkime, ryškiai matinę spalvą.

Jei vis dėlto norite apibrėžti savo lūpas, tuomet rinkitės neutralią kontūro spalvą, kuri susilietų su jūsų odos tonu ir beveik niekur neišsiskirtų.

Sausos lūpos

Kai kurie skysti lūpų dažai gali sausinti lūpas ir taip išryškinti raukšleles, taigi visuomet dairykitės produktų, kurie suteikia drėgnumo efektą.

Dėl šios priežasties pamiršti lūpų balzamą taip pat yra neatleistina nuodėmė. D. Kendal tvirtina, kad patepti lūpas balzamu būtina kiekvieną kartą, kai ketinate jas dažyti, ir šiam reikalui tinka bet kokios kainos lūpų balzamai.

Leiskite lūpų balzamui susigerti ir neskubėkite ant jo tepti lūpų dažų, nes taip galite išsiteplioti.

Pernelyg akcentuotos lūpos

Akį rėžiančios lūpos sendina labiau negu švelnesnis įvaizdis, o jei ant jų užtepsite blizgesio ar jas apvesite kontūru, tai dar labiau sustiprins ryškumo efektą.

Geriau lūpų blizgesiu patepkite tik patį lūpų viduriuką – jos atrodys putlesnės, bet nebus tokios ryškios, kai atspindės šviesą.

Netinkamo atspalvio lūpų dažai

Jeigu jūsų oda labai blyški, itin tamsios ir sodrios uogų spalvos ir viskas, kas turi pernelyg daug mėlyno atspalvio, suteiks jūsų veidui nuovargio. Verčiau rinkitės švelnesnes, persikinių atspalvių spalvas ar klasikinę raudoną.

Niekada nepirkite lūpų dažų, neišbandžiusios jų ant rankos, ir nebijokite maišykite skirtingų atspalvių, kad išgautumėt labiausiai jums tinkančią spalvą.
Mergina ir lūpų dažai

Nedailiai užtepti lūpų dažai

Niekas taip nesendinta, kaip nutekėję lūpų dažai, taigi ištaisykite dažymosi klaidas vatos diskeliu ir apvalykite negražiai užteptus lūpų dažus ar kontūrą.

Lūpų dažus tepkite „trumpais potėpiais ir stipriai jų nespauskite“, kad ant lūpų neužteptumėt storo dažų sluoksnio.

Užuot brūkštelėjusios dar vieną sluoksnį, kai lūpų dažai po truputį „nusivalgo“, verčiau pirštu patapšnokite lūpas dažais ir juos sulyginkite – tai suteiks natūralesnę išvaizdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)