Vilniaus oro uosto vadovo Olafo Martenso teigimu, šalia pagrindinės oro uosto Kalėdų eglutės eksponuojamas kūrinys – jau ne pirmas lietuvių kūrėjų darbas, kuriuo grožėtis gali keleiviai, rašoma pranešime spaudai.

„Esame atviri daugeliui naujosios kartos šalies kūrėjų iniciatyvų, o meno darbai tapę neatsiejama oro uosto interjero dalimi. Čia galima rasti iš dronų darytų Lietuvos nuotraukų parodą, restorane „Pankolis“ grožėtis fotografo Algio Kriščiūno darbais, taip pat anksčiau keleiviams buvo pristatyta Tautiškos giesmės instaliacija. Na, o dabar atėjo eilė oro uoste pasisvečiuoti akį džiuginančiam, spindinčiam žiemos simboliui – Sniego karalienei ir jos suknelei“, – pasakojo O. Martensas.

Puošnumu ir elegancija užburianti Sniego karalienės suknelė yra ne tik jau greitai pasibelsiančių Kalėdų atributas, bet ir M. Bordeaux duoklė artėjančiam modernios Lietuvos šimtmečio minėjimui.
Milda Bordeaux

„Norisi pasakyti pasauliui, kiek visko įdomaus, dar nepastebėto yra Lietuvoje ir kad menas mums yra labai svarbus, jis atspindi mūsų kultūrą, mąstymą. Lietuviams mezgimas – labai artimas, jis buvo žinomas senų senovėje, apie tai byloja archeologiniai radiniai – mezginiai, kuriems keli tūkstančiai metų. O dabar jis turi visas galimybes būti modernus“, - sako kūrėja.

M. Bordeaux suknelės projektą kūrė du mėnesius. Suknelei sunaudotas simbolinis kiekis medžiagų: po 100 metrų prabangių moherio su šilku siūlų kiekvieniems 100-mečio metams – taigi net 10 kilometrų siūlų ir 90,66 metrų tiulio. Pastarasis skaičius simbolizuoja Lietuvos Baltijos jūros kranto ilgį kilometrais.

„M. Bordeaux išmegzta pasaka Lietuvai yra įrodymas, kad įgyvendinti gražūs ir širdį šildantys sumanymai padeda perduoti geras emocijas kitiems. Kalėdų metas dvelkia magija, paslaptimi ir šiluma, tad tikimės, jog malonią švenčių atmosferą keleiviams dar labiau sustiprins pažintis su Sniego karaliene“, – sakė O. Martensas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt