1. Dryžuoti. Viena ryškiausių šaltojo sezono tendencijų – dryžiai – persikėlė į mezginius. Kai kuriuose iš jų ritmiškai kaitaliojasi dviejų spalvų horizontalūs ruožai, kituose įausti įvairiaspalviai platūs ar siauri ruoželiai.

Nors skiriasi spalviniai deriniai ir dryžių plotis, tendencija išlieka nepakitusi 2018-ųjų pavasario-vasaros ir Pre-Fall kolekcijose, kuriose skirtingų spalvų juostos driekiasi ne vien per megztinius, bet ir per megztus golfus, sukneles ir šalikus.

Dryžių vizualinis efektas įpareigoja juos rinktis atsakingai: stambūs raštai optiškai išplečia figūrą, todėl siauresni horizontalūs dryželiai sukurs lieknesnį siluetą, nei storos horizontalios linijos.

More mohair to feast your eyes on. Birdie loves a good striped sweater styled with paired down accessories 🐦

A post shared by x birdiepurl x (@birdiepurl) on Nov 28, 2017 at 1:56pm PST

2. Per dideli. Gigantiški megztiniai nėra nauja tendencija. Šaltajam metų laikui dizaineriai ir stileivos griebiasi jų nė nemąstydami – šie jaukūs, patogūs ir šilti rūbai nesukant prie veidrodžio galvos gali virsti įspūdingo ansamblio dalimi ar, tiksliau, įspūdingu ansambliu paversti eilinius batus, kelnes ar sijoną.

Ir visai nebūtina vargti tokio rūbo ieškant – tereikia įsigyti keliais dydžiais didesnį megztinį ar begėdiškai jį nugvelbti iš mylimojo spintos, nebent užsimanytumėte šį sezoną super madingų super ilgų mezginio rankovių ligi kelių... Niekada neprašausite per didelį megztinį dėvėdamos su plazdančiu vasariniu sijonu arba vien tik su auliniais batais tarsi suknutę.

3. Kutuoti arba plunksnuoti. Iš šių metų į 2018-uosius įžengs plunksnų tendencija, o gaminiai su kutais – 2018-ųjų pavasario-vasaros kolekcijų favoritai. Nuo bohemiško iki ekstravagantiško – kutams neįveikiamo įvaizdžio nėra.

Norite kasdieniško? Derinkite pilkos spalvos kutuotą megztinį su kelnėmis, pasiūtomis iš šį sezoną ultra madingo languoto škotiško dizaino audinio arba paprasčiausiais džinsais.

🎼 Max Frost - Nice and slow #sundays #newpost

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) on Sep 4, 2016 at 10:00am PDT

4. Pynelės rašto (angl. cableknit). Nors pynutės pasirodė vos ant kelių 2017-2018 rudens/žiemos kolekcijų pristatymų podiumų, mados pasaulio atstoves ir šiaip stilingas būtybes užbūrė jų jaukumas, minkštumas ir šiltumas – juk pynės gražiausiai atrodo iš storų, taigi ir labiausiai šildančių siūlų!

Tačiau vardan mados nereiktų apsipinti jomis nuo galvos iki kojų. Stilingam deriniui išgauti užteks vieno šio ryškaus mezgimo rašto daikto, komplektuojamo su siūtiniais drabužiais.

5. Margaspalvių raštų. Šią tendenciją, sumirgėjusią ant 2017-ųjų rudens Ready-to-Wear podiumų, greitai pasigavo mados mylėtojai – juos sužavėjo įvairiais mezgimo būdais ir technikomis (ypač intarsija) išgauti turtingi, spalvingi ir originalūs mezginių raštai.

Vadinamieji slidininkų megztiniai su 6-ojo dešimtmečio skandinaviškus raštus primenančiais marginimais – lengviausias sprendimas, kai norisi apsirengti paprastai, bet savitai ir stilingai. Tereikia vintažinio stiliaus megztuką vilkėti su turimais šiuolaikiškais daiktais, pavyzdžiui, klasikinėmis kelnėmis.

Šį šaltąjį sezoną dominuojančios mezginių spalvos – balta, juoda, burgundiško vyno, raudona, oranžinė, slyvų, garstyčių, violetinė ir gili mėlyna. O daugumoje kolekcijų vyravusi žieminio įvaizdžio ašis – aukštas mezginių kaklas yra klasikinis žiemos garderobo elementas.

Net jei Jūsų nesugundė nei viena iš aprašytų penketuko tendencijų, pernelyg nesukdamos galvos galite įsigyti madingų spalvų golfą aukštu kaklu ir niekas negalės Jūsų apkaltinti nežengiant koja kojon su mada.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)