– Ką reikia žinoti vyrams, kad šaltuoju metų sezonu atrodytų gerai ir susilauktų dėmesio?

– Tiek vyrų, tiek moterų garderobe kiekvieną sezoną madingas oversize stilius. Tai yra pats pagrindinis dalykas.

Toks stilius madingas jau porą metų, o dabar yra pats jo pikas ir reiktų semtis įkvėpimo iš tos pačios Acne Studios, kur naudojami ne tik oversize megztiniai, bet ir paltai, švarkai, nes pečių linija žemėja ir mes į tai turime atkreipti dėmesį. Manyčiau, kad tiek vyrams, tiek moterims visi šitie audiniai, ypač didinantys viršutinę kūno dalį, visą laiką atrodo gerai.

Vyrams visada rekomenduoju pabrėžti torsą, tačiau mes visi turime skirtingas figūras. Pavyzdžiui, aš esu lieknas, kažkas – gal stambesnis, bet visada norėtųsi išlaikyti tą trikampio formą. Į tai irgi reikėtų atkreipti dėmesį – platiname viršų, siauriname apačią. Siluetiškai toks stilius bet kokią proporciją padaro žymiai geresnę.

Apvalesnę figūra turintys vyrai taip pat neturėtų atsisakyti oversize megztinių. Būtent taip galima viską užmaskuoti. Tad jei drabužio apačia siauresnė – visa problema yra išspręsta.

Dar vienas svarbus dalykas yra spalvos. Normalu, kad tamsios siaurina, šviesios – platina.

Tarkime mano atveju, aš apačioje derinu kažką šviesaus, kad truputėlį praplėstų tam tikras vietas, kurias aš noriu pastambinti. Nereikėtų pamiršti, kad vienos spalvos stambina, kitos – lieknina ir tai tikrai nėra mitas, nes yra tam tikrų spalvų vizualika.

 Ieva Stasiulevičiūtė ir Kęstas Rimdžius

– Kokios kelnes reikėtų rinktis vyrams šaltuoju metų laiku?

– Jeigu žvelgtume į tendencijas, dabar madingo arba labai siauros, arba labai plačios kelnės. Tad siauros gali būti sukištos į aulinius batus su būtinai ištrauktomis kojinėmis. Dabar mada tokia, kas buvo madinga 90-aisiais metais – baltos sportinės frotinės kojinės ir į jas sukištos kelnės.

Arba kaip tik rinktis priešingai – iki kauliukų, labai smarkiai platėjančias kelnes, kurios galėtų būti plytų arba lapų spalvos, žalios ar mėlynos, ir derinti jas su labai smailiais aukštais batais. Gali būti kaubojiški, bet tada kelnės turi būti labai plačios.

Kęstas Rimdžius, Dainius Ščiuka, Alfas Ivanauskas

– Įvardinkite dar kelis pagrindinius akcentus, į ką dėmesį turėtų atkreipti stilingai norintys atrodyti vyrai.

Reikėtų galvoti ir apie paltą, kuris būtų kupranugario, smėlio spalvos. Tada rinktis didžiulį megztinį, plačias kelnes, sportiniai batai su baltomis kojinėmis arba kaubojiški batai su baltomis kojinėmis ir tada – „ledas“!

Ir iš principo, įkvėpimo semtis dešimtajame dešimtmetyje. Dabar visa tendencija apie tai kalba. Tai metai nuo 1990-ųjų iki 2000-ųjų.

Kepurės dabar madingos didžiulės su bumbulais, tarsi pasiskolintos iš vaikų spintos. Kas mėgsta tokį ryškesnį įvaizdį, tai jos puikiai viską akcentuoja. Ypatingai prie kokių didesnių paltų yra labai gerai ir didesnė galva.

Svarbiausia yra galvoti apie proporcijas, kad neįvyktų sniego senio efektas. Nebijokite eklektikos, jos kuo daugiau įneškite į savo stilių ir nebijokite eksperimentuoti. Tada viskas bus gerai.
Visi mados dizaineriai dabar kalba apie individualumą, apie tendencijų pervirškinimą per save. Nereikia žiūrėti kaip kažkas atrodo, reikia žiūrėti, kaip tu nori atrodyti. Tai yra labai svarbu.

Mada yra toks dalykas, jeigu tu gerai jautiesi – tu gerai ir atrodai. Tu gali atrodyti labai madingai, bet jaustis labai blogai, tad aplinkiniai tai pastebės.

 Ieva Stasiulevičiūtė ir Kęstas Rimdžius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)