Svetainėje whowhatwear.co.uk pateikti šeši patarimai, praversiantys tiek minimalizmo šalininkėms, tiek drąsius iššūkius mėgstančioms naujausių mados tendencijų sekėjoms. Jais vadovaujantis be vargo susikursite universalius ir stilingus drabužių derinius, kurie ilgai džiugins ne tik jūsų širdį, bet ir aplinkinių akį.

1. Daugiausia investuokite į tai, ką paprastai dėvite

Nors pasiūlymas nepagailėti įspūdingos sumos už vienui vieną suknelę arba marškinius gali nuskambėti kaip neracionalus, atminkite, kad investicijos į labiausiai mėgstamus ir daugiausia komforto teikiančius daiktus atsiperka šimteriopai.

Taigi, užuot įsigijusios bent keletą itin madingų drabužių, vėliau, kaip bebūtų gaila, tik užimančių vietą spintoje, geriau pagalvokite apie tai, kuo paprastai kasdien dėvite, – tada veikiausiai sugebėsite tinkamai apsispręsti. Tiek įsigytas odinis paltas, tiek šilkinė palaidinė turi būti kuo aukščiausios kokybės. Viso kapitalo šiems pirkiniams, žinoma, skirti nereikia, tačiau audinys, siluetas ir modelis turi tenkinti be jokių išlygų.
Gatvės mada

2. Tinkamai prižiūrėkite drabužius ir avalynę

Puikiai tinkantį ir kokybišką apdarą tiesiog būtina tinkamai prižiūrėti, kitaip jau po metų teks su juo atsisveikinti ir žvalgytis po parduotuvių lentynas ieškant, kuo jį pakeisti.

Nepamirškite, kad tik tinkamai prižiūrėtas drabužis visada atrodo nepriekaištingai ir teikia žavesio, todėl pastebėjusios bent kiek numintas pakulnes tuoj pat nuneškite batus į taisyklą, be to, atsižvelgdamos į gamintojų rekomendacijas naudokite atitinkamas priežiūros priemones: blizginkite batus, nepatingėkite nušveisi laisvalaikio batelių, kad jie neprarastų akinamo baltumo ir kt. Paisant šių smulkmenų dėvimi daiktai ne tik ilgai tarnaus, bet ir teiks prabangos įspūdį, kuris niekada neprošal.

3. Išsiaiškinkite, kas labiausiai jums tinka, ir nenuklyskite į lankas

Šioje socialinių tinklų eroje, kai nuolat tyko pavojus pasiduoti kokiai nors internetu plintančios mados isterijai, svarbu nepamiršti, kad net tada, jei visą jūsų garderobą sudarys ant bangos atsidūrusiais prekių ženklais nusagstyti drabužiai, tikrai neturėsite teisės manyti, kad rengiatės nepriekaištingai.

Racionalų domėjimąsi naujausiomis tendencijomis ir aklą jų sekimą skiria menkai apčiuopiama riba. Kad netaptumėte apgailėtina mados verge, labai svarbu išsiugdyti suvokimą, kas jums tinka, o kas – ne, ir juo remiantis susiformuoti asmeninį stilių. Jei nežinote, nuo ko pradėti, pasidomėkite stilingiausiomis laikomų moterų žarstomais patarimais, kurių nesunku rasti interneto platybėse.
Gatvės mada

4. Prireikus, pasinaudokite drabužių taisymo paslaugomis

Drabužis, kurį dar reikia šiek tiek pataisyti, kad tiktų nepriekaištingai, tikrai neturi būti brangus. Tačiau žinokite, kad net per masinius išpardavimus tikrai galima įsigyti kad ir didoką švarką, kuris, šiek tiek investavus į taisymo paslaugas, atrodys dar geriau nei egzempliorius iš prašmatniausių kolekcijų.

5. Atsikratykite to, su kuo nesijaučiate patogiai

Menas išsirinkti tinkančius drabužius labai dažnai atsiremia į supratimą, kas iš tiesų teikia pasitikėjimo. Ne veltui sakoma: „Jei geria jautiesi, tai gerai ir atrodai.“ Kad ir kaip banaliai beskambėtų, ši taisyklė nuolat pasitvirtina. Taigi, liaukitės sukti galvą, ką daryti su drabužiais, kurie net matuojantis neatrodo visiškai patogūs. Patikėkite, nėra nė menkiausios priežasties įkalbinėti save pamėgti kokį nors daiktą.

6. Raskite asmeninį braižą išryškinančių elementų

Ar ne tiesa, kad daugelis stiliaus etalonais laikomų garsenybių kliaunasi kokiomis nors iš tolo jas pažinti leidžiančiomis detalėmis? Tai gali būti įvairūs aksesuarai, unikalūs spalvų deriniai, audinių raštai ar net toks mažmožis kaip ryškiai raudonos lūpos. Tiesiog pamąstykite, koks jums tinkantis ir patinkantis elementas galėtų suteikti savitumo kuriamam įvaizdžiui ir leistų išsiskirti iš aibės socialiniame tinkle „Instagram“ afišuojamų aprangos variantų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją