– Papasakokite, ką dabar veikiate gyvenime? Kur praleidžiate daugiausiai laiko?

– Jau daugiau nei dvejus metus gyvenu tarp Vilniaus ir Majamio. Abiejose šalyse praleidžiu maždaug po tiek pat laiko, galbūt tik vasarą dažniau būnu Lietuvoje, kadangi čia daug dirbu su nuotakų įvaizdžiais.

– Kaip nusprendėte išvykti dirbti į Jungtines Amerikos Valstijas?

– Mintys apie darbą ir gyvenimą JAV sukosi mano galvoje nuo paauglystės. O prieš beveik 3 metus, išvažiavus darbo reikalais į Majamį, sutikau ir gyvenimo meilę. Svajonė virto realybe, nes kas mėnesį tenka grįžti į JAV ir gyventi, dirbti tarp dviejų šalių.
Karolina Taraškevič-Bethel su vyru

– Visai neseniai darbo tikslais vykote į Jamaiką. Papasakokite, kokie darbai ten jūsų laukė.

– Kai buvau Majamyje sulaukiau labai „egzotiško“ darbo pasiūlymo – skirsti į Jamaiką ir paruošti modelius vienai kosmetikos kompanijai iš Londono. Tai buvo plaukų kaukės reklaminė kampanija. Prie šio projekto teko dirbi su labai žymiais, sėkmingais fotografais iš Los Andželo. Kelionė buvo fantastiška, pirmą karta buvau Jamaikoje! Nuostabi šalis, į ją norėčiau grįžti dar kartą, tik ilgesniam laikui.

Nors dirbu virš 13-os metų, iš tiesų jaudinausi, norėjau nepriekaištingai atlikti savo darbą (makiažą, sušukavimus) ir įtikti klientui, fotografams. Visuomet atsakingai žiūriu į tokius projektus, jie klientui kainuoja labai daug ir tu negali ne iki galo gerai atlikti savo darbo. Kiekviena minutė yra suskaičiuota. Modeliams mokami didžiuliai honorarai už darbą, o aš turiu sukurti nuostabų rezultatą per ypač trumpą laiką.

Prieš šį pasiūlymą darbo reikalais lankiausi Kalifornijoje, Los Andžele. Skridau su tikslu aplankyti makiažo parodą, kur susipažinau su žymiais pasaulio vizažistais bei parsivežiau labai daug naujienų.

Taip pat mano dienotvarkėje buvo susitikimai su keliomis didelėmis kompanijomis, su jomis bendradarbiauju Lietuvoje. Viena jų gamina aukščiausio lygio antakių bei blakstienų atauginimo produktus, kita – mineralinę kosmetiką. Teko susipažinti su jų produktų naujienomis, nusifilmuoti vaizdo klipe ir jie mielai priėmė mano rekomendacijas dėl makiažo priemonių, kurių reikia Baltijoms šalims.
Karolina Taraškevič-Bethel

– Papasakokite apie darbo skirtumus Lietuvoje ir JAV, kuo skiriasi makiažo tendencijos?

– Galėčiau pasakyti, kad tikrai kardinaliai skiriasi, ypač Majamyje ir Los Andžele – ten šilta ir yra gražių paplūdimių. Dažniausiai tenka dirbti su fotosesijomis paplūdimiuose, kur nežmogiškas karštis, todėl ir makiažas, šukuosena turi tai atlaikyti. Pakeičiau kažkiek ir savo braižą, jis tapo seksualesnis. Vis dėlto likau ištikima savo požiūriui, kad veido odos paruošimas yra svarbiausias etapas ir veidas turi atrodyti natūraliai, o ne kaip su kauke.

Amerikoje šiuo metu madingas purškiamas makiažas, švytintys veidai, natūralumas, švelniai padūmavusios akys, bronzinė oda, įdegis, putlios lūpos. Ten stengiamasi paryškinti moters seksualumą, kas Lietuvoje, manau, yra vengiama.

Yra dvi kategorijos makiažo meistrų: „Instagram“ vizažistai ir tikri vizažistai. Pirmieji dirba socialinėje medijoje, o ne realiame gyvenime dirbant su įvairiais projektais, klientais. Jie kasdien atlieka makiažus ir juos įkelia į socialinius tinklus (JAV „Instagram“ yra žymiai populiaresnis nei „Facebook“, o Lietuvoje kol kas yra atvirkščiai). Šie makiažo meistrai siekia sulaukti kuo daugiau „like“ paspaudimų ir žinomumo, augina savo fanų skaičių. Jie dažniausiai pasikviečia modelį arba paprastą moterį ir atlieka joms drastiškus makiažus, kurie visiškai pakeičia jų bruožus. Tačiau tokie vizažistai manęs nežavi, nors tai yra iš tiesų labai populiaru.

Antrosios kategorijos meistrai dirba „realiame pasaulyje“. Jie dirba filmavimuose, fotosesijose ir su žymiais žmonėmis. Tokius meistrus aš laikau tikrais savo srities profesionalais, kuriems tenka susitvarkyti ir su įvairiomis kebliomis situacijomis. Tenka panaudoti ir psichologiją, ir meistriškumą. Pastarieji dažniausiai nebūna tokie žinomi, kadangi jie nekelia makiažo darbų „prieš ir po“ ir jų makiažai yra natūralesni, jie nepakeičia žmonių, o tik paryškina jų natūralų grožį arba paslepia trūkumus. Juos samdo didelės kompanijos ir būtent juos renkasi ir žvaigždės.
Karolina Taraškevič-Bethel

– Kaip jūsų darbo patirtis yra vertinama svetur?

– Labai džiaugiuosi, kad esu vertinama puikiai ir per gan trumpą laiką jau turiu susikūrusi gerą įvaizdį. Fotografai, su kuriais teko bent kartą padirbėti, pamatę mano sugebėjimus, patirtį bei darbo etiką – dabar nuolatos kviečia bendradarbiauti. Tiesa, Majamis traukia fotografus iš skirtingų pasaulio šalių, tad teko padirbėti ir su fotografu is Paryžiaus.

Geri specialistai ten yra iš tiesų vertinami. Gaila, ne visada ir ne visus pasiūlymus galiu priimti, kadangi dalį laiko praleidžiu Lietuvoje. Bet tai yra tik mano kelio pradžia ir tikiuosi, kad ateityje pasieksiu dar geresnių rezultatų.

Vis dėlto atvažiavęs iš svetur turi įrodyti, kad esi vertas čia dirbti ir nusipelnyti pagarbą. Man pasisekė, kad mane vertina teigiamai. Nors iš pradžių visi žiūri labai atsargiai ir įtariai, o kai pamato rezultatą – negaili pagirų ir sako, kad nori dirbti tik su manimi.

– Su kokiais pasaulyje gerai žinomais žmonėmis susipažįstate darbo metu?

– Nuolat susipažįstu su žymiais žmonėmis. Ne visas nuotraukas kartu su jais keliu į „Instagram“, nes ne visi iš jų mėgsta fotografuotis ar viešintis. O kartais yra tiesiog nepatogu paprašyti pasidaryti nuotrauką.
Karolina Taraškevič-Bethel
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)