– Pėdkelnes – ar jos būtinos? Štai, viena garsi pramogų pasaulio atstovė buvo užsimojusi iki pat lapkričio mėnesio vaikščioti nuogomis kojomis – ir į darbą, ir į vakarėlius. Ar tai laikytina stiliaus klaida?

– Reikia nepamiršti, kad pėdkelnės, net ir labai plonos, yra specifinio pluošto ir šildo kojas. Jei ne pėdkelnės, vargu ar žiemą galėtume vaikščioti su suknelėmis ar sijonais.

Kalbant apie stilių ir estetiką, šiandien griežtų protokolinių taisyklių beveik neliko. Tačiau, jei įmonės vidaus taisyklės diktuoja, kad privalu mūvėti pėdkelnes – turite tą daryti.

– Pėdkelnių spalvos pasirinkimas neretai sukelia galvos skausmą. Ar yra taisyklės, kada reikėtų mūvėti juodas, o kada – kūno spalvos pėdkelnes?

– Jei avalynė šviesi, pėdkelnės turi būti kūno spalvos arba šviesesnės. Tarkime, balti bateliai ir juodos pėdkelnės yra blogas stiliaus pavyzdys, o štai juodų batelių ir šviesių pėdkelnių - tinkamas.

Kūno spalvos pėdkelnės tinkamesnės šiltajam metų laikui. Svarbu nepamiršti, kad jos turi idealiai atitikti jūsų kūno spalvą, negali būti baltos, oranžinės ar rudos.

Juodi bateliai ir juodos pėdkelnės? Puikus derinys, kuris optiškai ilgins kojas.

– Jei nepavyksta rasti idealiai atitinkančių kūno spalvą, kokias rinktis – pustoniu šviesesnes, ar tamsesnes?

– Rinkitės šviesesnes, taip kojos atrodys elegantiškiau.

– Parduotuvėse vis dar gausu blizgių kūno spalvos pėdkelnių. Kokiu atveju tinka blizgios, o kokiu – matinės?

– Modernios moterys mūvi matines pėdkelnes, nes blizgios pėdkelnės vizualiai stambina kojas. Kartais man kyla klausimas – o kam jas gamina? Juk tai yra meškos paslauga moteriai.

– Pakalbėkime apie pėdkelnių storį – kada vertėtų rinktis plonas pėdkelnes iki 20 denų, o kada – storas, kurių tankis siekia 50, o gal net 100 denų?

– Kuo mažiau denų turi pedkelnės, tuo jos formalesnės, elegantiškesnės, tinkamos šventinei progai.

Paprasta atmintinė, jei kasdien biure mūvime 20 denų pėdkelnes, tuomet į kokteilių vakarėlį keliaujame su 15 denų, o „black tie“ vakarui renkamės vos 10 denų pėdkelnes.

Jei įmonėje negalioja griežtas aprangos protokolas, galite mūvėti ir storesnes pėdkelnes.

– Ar tiesa, kad kuo vilkimas drabužis tankesnis, tuo tankesnės turėtų būti ir pėdkelnės? Esą prie tvido kostiumėlio itin plonos pėdkelnės atrodys neproporcingai.

– Logiškas ir teisingas pastebėjimas. Drabužio tankis iš tiesų turi derėti su pėdkelnių tankiu.

Yra ir kitas niuansas – kuo daugiau nuogo kūno, pavyzdžiui, atvira nugara, apnuoginti pečiai ar trumpas sijonas – tuo plonesnės turėtų būti pėdkelnės.

photo by @hbnam - @grazia_it | grazia.it

A post shared by STREET STYLE (@streetstyled) on Mar 4, 2014 at 2:43pm PST

– Norinčios vizualiai lieknesnių kojų dažniausiai renkasi juodas, daug denų turinčias nepermatomas pėdkelnes. Klaida tai ar teisingas pasirinkimas?

– Moterys, kurios mano esančios stambesnių kūno formų, ir renkasi 100 denų juodas pėdkelnes, daro didelę klaidą. Mažiau denų turinčios pėdkelnės tempiasi ir per kojų vidurį audinys tarsi iššviesėja, tampa labiau perregimas. Taip vizualiai sukuriamas lieknesnių kojų efektas.

– Kodėl vienos pėdkelnės kainuoja kelis eurus, o kitos – kelioliką ar keliasdešimt?

– Nes jų elastingumas kitoks – kokybiškos pėdkelnės idealiai priglunda prie kūno ir nesmunka. Be to, ilgaamžės – jų neteks išmesti po kelių skalbimų.

Kalbant apie skalbimą, pėdkelnių negalima skalbti su rūbais, antraip rizikuojate, kad jos išsitampys. Idealu – skalbti rankomis, jei negalite ar nenori to daryti – skalbyklėje.

Pėdkelnių taip pat negalima džiovinti ant radiatoriaus, gyvatuko ar šiukštu – džiovyklėje. Pakabinkite pėdkelnes ir leiskite joms išdžiūti natūraliai.

– Ar pėdkelnių raštai gali vizualiai ilginti, liekninti kojas? O galbūt atvirkščiai – suteikia masyvumo efektą?

– Raštuotos pėdkelnės atkreipia dėmesį į kojas. Jei esate obuolio tipo figūros (lieknos kojos, stambesnė viršutinė kūno dalis – DELFI), tai puikus pasirinkimas.

Tačiau stambesnių kojų turėtojoms, norinčioms raštuotų pėdkelnių, rekomenduoju rinktis masyvius raštus – plačius dryžius, didelius rombus, taškus. Venkite smulkių raštų – jie optiškai stambins jūsų kojas.

– Ką manote apie alternatyvą juodoms pėdkelnėms, pavyzdžiui, tamsiai pilką spalvą?

– Grafito, šlapio asfalto, tamsi mėlyna (midnight blue – angl.) yra puikios spalvos. Bet įvertinkite visą pasirinkto įvaizdžio koloritą – pėdkelnių ir drabužių spalvos turi tarpusavyje derėti.

Visuomet prieš žengdama pro duris padarykite paskutinį, kontrolinį, įvertinimą prieš veidrodį – jei esate įsitikinusi, kad prie bendro įvaizdžio žaviau atrodo grafito, o ne juodos pėdkelnės, drąsiai jas ir mūvėkite!

– O kaip gi su spalvotomis pėdkelnėmis?

– Tai labai individualu. Jei negalite gyventi be raudonų pėdkelnių – neatsisakykite jų! Vis dėlto, nepamirškite, kad ryškios pėdkelnės stambina kojas.

Nebūtina rinktis oranžinę ar flomasterio raudoną. Pasižvalgykite madingiausių šio sezono spalvų ir pritaikykite šias tendencijas pėdkelnėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)