Karališkos suknelės? Karališkos suknelės!

Dvaro aplinka jau savaime įpareigoja – pasitempti, kur kas labiau pasipuošti, tad ir tuokiantis dvare nuotakų suknelės turi būti prabangesnės, labiau dekoruotos, iš prabangių audinių, tokių kaip gipiūras, kuris gali būti siuvinėtas, išpintas, su gėlių raštais, puoštas karoliukais.

Dizainerė atkreipia dėmesį į tai, kad nuotakoms tikrai nederėtų rinktis akinamai baltos suknelės, mat tokia spalva nedera prie odos, o natūralioje šviesoje atrodo lyg žydra ar net pilka. „Balčiausia spalva, kokią siūlau rinktis, yra pieno – tokia į gelsvumą. Aš pati dažniausiai viršutiniam suknelės sluoksniui renku būtent šią spalvą, bet po apačia būtinai turi būti ruda ar kūno spalva, dramblio kaulo, kapučino atspalvis ir net truputį rožinė“, – pasakoja V. Jakučinskaitė ir priduria, kad toks žaidimas spalvomis suknelei suteikia prabangos, sustiprinamas efektas, pasteliniai atspalviai įneša paslaptingumo ir nuotaka atrodo tiesiog karališkai.

Ilga – trumpa

Dvaro aplinka yra pernelyg didinga, ten aukštos lubos, daug gylio, tad ir suknelę verta rinktis tik ilgą. Dizainerė įsitikinusi, kad su trumpa suknele tuokdamasi dvare jaunoji tikrai neatrodys kaip tikra nuotaka. Vis dėlto, jei jaunoji nori atidengti kojas, V. Jakučinskaitė siūlo ilgą skeltuką, kuris suteiks subtilaus seksualumo, gražiai atrodys nuotraukose ar tiesiog einant.

Mados namų „Tiulio fėja“ nuotakos

Dar vienas galimas variantas – kai suknelė baigiasi gerokai žemiau kelių, kitaip tariant – 50-ųjų stilius. Tokia suknelė yra ir ilga, bet ir patogu su ja šokti.

„Jei jaunoji tikrai nori atidengti savo kojas, suknelės priekį galima daryti trumpą, o galą – ilgą, gal net šleifą. Po to, kai jau prasidės pati šventė su šokiais, šleifas gali būti nusegamas, arba apskritai jaunoji gali persirengti“, – patarimais dalijasi dizainerė.

Atskleisti ar neatskleisti?

„Be abejo, iškirptė ar net gili iškirptė dvare tikrai tinka, tačiau persistengti su nuogais pečiais nederėtų. Vieną suknelę dvarui kūriau su nuogais pečiais, bet tik todėl, kad apačia buvo labai „sunki“, be galo gausiai dekoruota, daug tiulio klosčių“, – pasakoja dizainerė.

Jei nuotaka nori kitokio įvaizdžio, gali rinktis suknelę su visiškai atvira nugara – žengiant į priekį atrodys, kad suknelė yra visiškai minimalistinė, bet kol jaunoji neatsuk nugaros, niekas nežinos, kokią didelę paslaptį turi suknelė...

Mados namų „Tiulio fėja“ nuotakos

Ar reikalingas nuometas?

V. Jakučinskaitė įsitikinusi, kad iškilmingoje dvaro aplinkoje nuometas nuotakai suteiks tik dar daugiau puošnumo, pačias vestuves pakylės į aukštesnį iškilmingumo lygį: „Per pirmąją ceremonijos dalį sukuri karališką įspūdį, o po to nuometą juk labai lengva nuimti. Plius nuometas yra lyg pasakos elementas – jaunasis laukia, jaunoji žengia prie jo užsidengusi veidą. Ir koks paslaptingas tas nuometo pakėlimas... Tokioms šventėms dvare nuometą siūlau tik ilgą ir dar su besivelkančiu šleifu.“

Papildomi aksesuarai – už ar prieš?

„Ant kaklo nuotakai niekada nesiūlau dėtis nieko papildomo, nes suknelė yra tiek dekoruota, kad jau būna užpildytas visas įvaizdis. Bet visą laiką patariu rinktis auskarus“, – sako dizainerė.

Norinčioms didesnio efekto, dizainerė pataria rinktis didesnius, labiau matomus: iš kristalų, su žiedlapiais. Nenorinčios nukreipti dėmesio nuo suknelės, gali rinktis kuklius perliukus ar kitus mažus klasikinius papuošalus.

Mados namų „Tiulio fėja“ nuotakos

„Kalbant apie apyrankes, tai sudėtingas klausimas... Tikrai netinka masyvios apyrankės, traukiančios žvilgsnį. Jei labai nori, nuotaka gali rinktis kuklutį rankos aksesuarą“, – teigia V. Jakučinskaitė.

Makiažo, manikiūro ir šukuosenų klausimai

Vienareikšmiškai geras makiažas ir šukuosena nuotakai per vestuves yra vienas svarbiausių dalykų, nes tai apjungia su suknele ir sudaro visumą, bet, kaip sako dizainerė, jei nuotaka vilkės pačią gražiausią suknelę, bet makiažas ir šukuosena bus nevykę, visas įvaizdis tiesiog sugrius...

„Makiažas ir šukuosena labai natūralėja lyginant su tuo, kas buvo. Vizažistės šiuo metu dažniausiai nuotakoms atlieka „nude“ makiažą, tinkamomis priemonėmis išryškina privalumus ir paslepia trūkumus. Todėl būtina pasidaryti bandomąjį makiažą ir pasirinkti tokią vizažistę, kuri sukurtų santūrų makiažą“, – patarimų negaili dizainerė ir priduria – jei nuotaka nori ko nors ryškiau, tegul renkasi klasikinius raudonus lūpdažius, jei ne – tuomet pastelines kapučino, skaistalų, pudros rožines ir kitas lengvas spalvas.

Mados namų „Tiulio fėja“ nuotakos

Manikiūras taip pat turėtų būti neutralus: prancūziškas, „nude“ ar rožinio perlo spalvos – svarbiausia, kad nekryptų žvilgsnis į nagus, nes tokie dalykai turėtų būti tarsi nepastebimi.

„Kalbant apie šukuoseną, taip pat vertėtų atlikti bandomąją, nes yra labai daug kirpėjų, kurios nemoka tinkamai išmodeliuota ir naudoja gerokai per daug lako – tuomet plaukai tampa sulipę, tarsi stikliniai. Dabar labai madinga, kad plaukai būtų šiek tiek lyg sutaršyti, ne per daug tvarkingi, galbūt suformuotos garbanos. Svarbiausia – kad atrodytų natūraliai, o tai jau reikalauja didžiulio meistriškumo“, – apie tendencijas kalba V. Jakučinskaitė.

Paskutiniai akcentai – gėlės ir bateliai

Kalbant apie gėles, nuotakų laukia visiška laisvė: galima žaisti su spalvomis, ypač tinka raudonos puokštės arba puokštės su daug žalumos, gali būti neutralių spalvų arba atvirkščiai – su daug įdomių lapų arba uogų. „Taip pat galima eksperimentuoti su gėlėmis į plaukus, na, pavyzdžiui, raudonos lūpos ir raudonos gėlės plaukuose – nebijokite drąsių elementų“, – drąsina dizainerė.

O štai bateliai, anot jos, turi būti tokie, kad, žiūrėdamas į nuotrauką jų nepastebėtum: „Spalva turi būti tokia ištirpstanti, susiliejanti su kūnu ir neatkreipianti per daug dėmesio. O šiaip svarbiausia – patogumas. Ir tikrai nelaikykite batelių lemtingajai dienai – pasivaikščiokite prieš tai, pasijauskite patogiai, nes netinkama eisena gali sugadinti visą įvaizdį. Neaukokite patogumo dėl grožio!“

Princas šalia savo princesės

Kokia turėtų būti nuotaka dvare, jau aišku, o koks šalia princesės turėtų stovėti princas? V. Jakučinskaitė pabrėžia, kad jaunikio kostiumas privalo būti klasikinis – juodas ar tamsiai mėlynas, o švarkas – įliemenuotas. Čia jau netiks įvairūs languoti, spalvoti švarkai ar kostiumai, taip pat neverta rinktis vienos spalvos švarko, kitos – kelnių. Dizainerė įsitikinusi, kad vyras šalia savo moters taip pat turėtų pasitempti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)