Tačiau ne dėl to, kad tai „Oriflamekosmetika. Paprasčiausiai ji nėra ekologiška, o pati esu linkusi naudoti natūralią kosmetiką, vis tik šį kartą nutariau viską įvertinti kritiškai.

Rinkinio „NovAge Bright Sublime“ kosmetikos veiklieji kosmetikos ingredientai susideda iš patentuotos technolgijos ir gardenijų augalų kamieninių ląstelių ekstrakto.

„NovAge Bright Sublime“ kosmetika

Kosmetikos gamintojai teigia, kad tai yra daugiau nei šešių metų tyrimų rezultatas – patentuota odą šviesinanti „Multi-Bright“ technologija. Ji yra dviejų augalinės kilmės aktyviųjų medžiagų – dikarboksilo rūgšties ir rūgštynių (lot. Rumex Occidentalis) – mišinys.

Šis derinys veikia ir sulaiko melanino gamybą, padeda koreguoti nelygią odos spalvą ir tamsias dėmes, padeda apsisaugoti nuo tamsių dėmių formavimosi.

Kadangi kolageno nykimas yra raukšlių atsiradimo priežastis, vertingas gardenijų augalų kamieninių ląstelių ekstraktas padeda palaikyti jo sveikus lygius odoje ir lygina raukšles. Taigi jis sustiprina kolageno sintezę fibroblastų ląstelėse ir padeda sumažinti enzimų formavimąsi ir veikimą, kuris yra natūralaus nykimo priežastis.

Kosmetikos apraše teigiama, kad net iki 50 procentų sumažinamos tamsios dėmės. Šiuose klinikiniuose 12 savaičių tyrimuose dalyvavo 42 moterys.

Mėgintuvėlyje tyrimais patvirtinta, kad patentuota technologija veikia ir sulaiko melanino gamybą visose (melanino gamybos linija sukuriama dėl fiziologinės melanocitų stimuliacijos), sintezės (melanino gaminimas) ir migracijos – melanino judėjimas į keratinocitų ląsteles.

Įsigerdamas tiesiai į epidermio pagrindą „Multi-Bright“ veikia tiesiai melanocitus, slopindamas melanino gamybą, kad pastebimai sumažėtų pigmentacija. Taip šviesinama ir lyginama odos spalva, dėmės tampa lygesnės ir apsisaugoma nuo tamsių dėmių formavimosi.

Nors šią kosmetiką bandžiau tris savaites, poveikio dėl tamsių dėmelių išnykimo nepastebėjau.

Tačiau švytėjimo ir skaistesnio veido efektas jau po pirmos savaitės buvo akivaizdžiai pastebimas.

Mitybos įpročių nekeičiau ir valgiau kaip kiekvieną dieną, todėl maisto racionas negalėjo padaryti poveikio odai ar jos spalvai.

Pabandžiau naudoti šešias priemones vienu metu: valiklį, toniką, paakių kremą, esenciją, dieninį ir naktinį kremą. Pasak gamintojų, jie šviesina ir lygina odos spalvą, mažina tamsias dėmes ir lygina raukšles, odos spalva atrodo skaistesnė, labiau spindinti.

Viską dariau taip, kaip nurodyta instrukcijoje:

1 žingsnis: paruošimas

Makiažo ir kitų nešvarumų nuvalymas padeda gaminiams geriau įsigerti ir suteikti optimalius rezultatus.

+ Šviesinamasis valiklis ir tonikas nuvalo, atgaivina odą ir suteikia jai spindesio.

Pagrindinė valiklio prausimo priemonė – Sodium Laureth Sulfate – naudojamas kaip paviršiaus aktyvumo medžiaga, odos prausikliuose tai – putojimą sukelianti medžiaga. Ingredientas dirgina odą, kemša poras ir gali pabloginti problematiškos odos būklę, tad nėra rekomenduojamas jautriai, sausai, pažeistai odai.

Šviesinamasis valiklis

Sudėtis:
„NovAge Bright Sublime“ kosmetika
„NovAge Bright Sublime“ kosmetika

Tonikas

„NovAge Bright Sublime“ kosmetika

„NovAge Bright Sublime“ kosmetika

2 žingsnis: paakiai

Paakių kremas

„NovAge Bright Sublime“ kosmetika

+ Malonios tekstūros kremas. Ko gero, kad šviesinamąjį paakių kremo poveikį pajusčiau tik po ilgesnio naudojimo.

Buteliukas galėtų būti su ergonomiškesniu dozatoriumi.

Sudėtis:
„NovAge Bright Sublime“ kosmetika

3 žingsnis: sustiprinimas

Šviesinamoji keleriopo poveikio esencija yra sukurta, kad padėtų maksimaliai pasinaudoti technologijų efektyvumu ir sustiprintų dieninio ir naktinio kremo efektyvumą.

„NovAge Bright Sublime“ kosmetika

+ Neleidžia odai išsausėti, maloni konsistencija, puikus odos pojūtis, atrodo, kad joks papildomas kremas yra nebereikalingas.

Minusų nepastebėjau.

Sudėtis:
„NovAge Bright Sublime“ kosmetika

4 žingsnis: apsauga ir šviesinimas

Dieninis kremas

„NovAge Bright Sublime“ kosmetika

+ SPF 20 apsaugos nuo UV spinduliavimo, kurio pakanka šaltuoju metų sezonu.

Nehigieniška pakuotė, kremas galėtų būti išspaudžiamas, kad neturėtų sąlyčio su oru ir pirštais.

Sudėtis:

„NovAge Bright Sublime“ kosmetika

Naktinis kremas

„NovAge Bright Sublime“ kosmetika

+ Maloni kremo tekstūra. Puiki pakuotė, su patogiu kremo išspaudimu.

Tačiau šviesinamojo poveikio, kol miegu, pajusti negalėjau, gal jis pastebimas per ilgesnį laiko testavimą?

Sudėtis:

„NovAge Bright Sublime“ kosmetika

Galutinis rezultatas: oda tapo labiau spindinti ir skaistesnė, tačiau, kad išnaikintų raukšles – nepastebėjau. Nors jų ir neturiu, net ir smulkiausių raukšlių susidarymo požymių nesumažino. Norint, kad sumažėtų tamsios dėmės, kosmetiką reikėtų naudoti ilgiau nei tris savaites.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)