Nei tuomet, nei šiandien, nemėgau makiažo lyg kaukės. Niekad nesupratau ir nesuprantu merginų, kurios ne prižiūri savo odą, o priešingai – jos trūkumus maskuoja storu makiažo sluoksniu. Taip užsisuka nesibaigiantis ratas. Net nenoriu apie jį galvoti. Mano grožio rutina arba dar kitaip, makiažas, prasideda su kasmėnesiniais apsilankymais pas kosmetologę ir nuolatine kokybiška odos priežiūra. Viso to ašis: kruopštus odos valymas ir maksimalus drėkinimas.

Makiažo galia visuomet tikėjau dar dirbdama mados fotosesijų stiliste, o jo svarba įsitikinau pradėjusi dirbti su individualiomis klientėmis, tvarkydama jų garderobus ir formuodama stilių.

Neretai kartu aptariame ir kosmetinės turinį bei užsukame į grožio prekių parduotuvę. Seniai žinau: moters grožis priklauso nuo to, kaip ji jaučiasi, tad jei esi laiminga, akys bei oda pačios švyti, o jei šiek tiek trūkta iki absoliučios pilnatvės arba miegą paaukojai įdomios knygos skaitymui ar pasimatymui, visuomet yra keli patarimai ir produktai, kurie palengvins grožio rutiną.

Rytas. Kasdien stengiuosi naudoti kuo lengvesnį makiažo pagrindą, kad atrodyčiau lyg be makiažo (angl. no make-up make-up). Labai daug kalbu, stipriai artikuliuoju, kad mano pudra turi tik lengvai maskuoti ir suteikti natūralaus švytėjimo.

Toks yra mano naujai atrastas itin lengvas intensyviai drėkinantis makiažo pagrindas. Aš jį tepu tiesiog pirštais, o jo konsistencija – lyg vandens, tad pasidengia labai lengvai ir tolygiai vos per porą minučių. Kai ją atradau, juokais pykau: „kodėl mano jos niekas neparodė anksčiau?“. Antras mano kasdienio makiažo būtinasis atributas – blakstienų tušas, su kuriuo blakstienos atrodo natūraliai ilgos.

Agnė Gilytė

Agnės makiažai atlikti naudojant „Sensai Beauty“ kosmetikos priemones.

Diena. Kartais mano dienoje – ir rimti susitikimai, ir svarbūs pokalbiai ir netikėti iššūkiai, todėl norėdama susikurti dramatiškesnį įvaizdį, renkuosi kiek daugiau padengiantį makiažo pagrindą. Veidas atrodo visiškai natūraliai, sveikai švyti, o jame esantys perlamutro pigmentai suvienodina odos spalvą. Kad ji išliktų matinė, naudoju superlengvą birią pudrą. Ją išsitraukiu kelis kartus per dieną, nes nuolat keičiantis oro temperatūrai, kalbant ir liečiant veidą, vis norisi atnaujinti jos natūralų matinį švytėjimą.

Tiesa, atkreipkite dėmesį, kad šį biri pudra yra bespalvė, tad tinka ant visokio tipo makiažo ir skirtingiems odos atspalviams. Ji, kaip ir mano dievinama kapsulinė spinta, neturi sezonų!
Agnė Gilytė

Vakaras. Seminaruose visuomet užduodu klausimą, kokia garderobo detalė padeda akimirksniu persikūnyti iš dienos į vakarą. Vienareikšmiškai tikslus atsakymas yra delninė. O greta jos – nuo moteriškumo neatsiejama makiažo priemonė – ryškūs lūpų dažai. Juos visuomet turiu rankinėje ir, tiesą sakant, naudoju ne tik vakare. Šie lūpų dažai yra tokio švelnumo ir minkštumo, kad net jei ir labai skubu – su jais lengva tobulai pasidažyti lūpas.

Tiesa, greta jų į delninę įsimetu ir švytėjimo suteikiančią priemonę, su kuria bet kada galiu pasikoreguoti odos švytėjimą. Strateginės vietos: viršutinis lūpų kontūras, iškilioji skruostikaulio dalis ir akys. Natūraliai švytinčiam grožiui reikia tikrai labai nedaug.
Agnė Gilytė