– Kokia jūsų, kaip savo srities ekspertės, nuomonė apie veido valymo aparatus? Ar manote, kad jie efektyvesni nei įprastas veido prausimas odos priežiūros priemonėmis ir rankomis?

– Valymas yra pati svarbiausia odos priežiūros rutinos dalis. Prieš bene 200 metų, kai Lietuvoje kosmetologija žengė pirmuosius žingsnius, kosmetologai naudodavo paprastus šepetėlius kruopštesniam veido odos valymui.

Šepetėliu mes iš tiesų galime kruopščiau pašalinti veido odos nešvarumus, išvalyti odos poras, skatinti kraujo mikrocirkuliaciją ir limfotaką, dėl ko oda geriau aprūpinama deguonimi ir maistinėmis medžiagomis.

Tai efektyvesnis valymo būdas nei veidą prausiant įprastai. Tačiau galime pasvarstyti – ar toks gilus valymas reikalingas kasdien?

– Gamintojai vilioja pažadais, kad veido valymo aparatai ne tik maksimaliai gerai pašalins nešvarumus, bet ir sumažins porų kimšimąsi, pagerins odos tekstūrą ar net padės atsikratyti smulkių raukšlelių. Ar tokie pažadai nėra perdėti?

Odos priežiūra yra nuolatinis ir kruopštus namų darbas. Tai visuma mažų kasdieninių žingsnelių: valymo, drėkinimo, apsaugos.

Šie kasdienės odos priežiūros rutinos žingsneliai duoda ženkliai geresnius rezultatus nei kažkuris vienas stebuklingas būdas ar aparatas.

Iš dalies gamintojų pažadai yra tiesa, nes veido valymo aparatais mes naudojame ne tik valomąją kosmetiką, bet ir mechaniškai veikiame odą. Masažuojant veidą odos valymo aparatu, lengviau pasišalina nešvarumai, taip pat pašaliname paviršinį raginį sluoksnį.

Odos tekstūra pagerėja jau vien dėl mikromasažo, kuris stimuliuoja kraujotaką ir limfotaką, tai labai svarbu siekiant išlaikyti odą stangresnę, gaivesnę bei švytinčią.

Tačiau atsikratyti smulkių raukšlelių ar išvengti porų kimšimosi nepavyks, nes tai įtakoja daugybė kitų faktorių – išorinių ir vidinių.

Ingrida Brazytė-Česevičienė

– Ar tokie aparatai gali būti higieniški?

– Yra nuomonė, kad jeigu jau elektrinis šepetėlis naudojamas odos prausimuisi, tai kam jį dar papildomai plauti. Vienareikšmiškai, tokia nuomonė yra didelė klaida!

Ant šepetėlio šerelių gali likti įvairiausių nešvarumų likučių, bakterijų, kurios sparčiai dauginasi ir kruopščiai neišplovus ir panaudojus pakartotinai, galime ant sveikos odos ploto pernešti uždegimo sukėlėjus.

Panaudojus šepetėlį būtina jį nuplauti muilu, jeigu reikia – dezinfekuoti spiritiniais tirpalais ir palikti atvirą, kad gerai vėdintųsi ir išdžiūtų iki kito naudojimosi.

Taip pat norėčiau priminti, kad tai yra asmeninis daiktas – kaip ir dantų šepetėlis – tad juo negalima dalintis su šeimos nariais ar draugais.
Veido valymo prietaisais
„Foreo Luna“ veido valymo aparatas su silikoniniais šereliais
Veido valymo prietaisais
„Clarisonic Mia 2“ veido valymo aparatas

– Kam rekomenduotumėte ir kam nerekomenduotumėte įsigyti elektroninį veido valymo aparatą?

– Draudžiama naudoti odai, linkusiai į uždegimus (esant aknei, rožinei...), jautriai, dirgliai odai. Taip pat negalima naudoti esant atvirom žaizdelėms, įtrūkimams ir pan. Esant sausai odai, dažniausiai taip pat nerekomenduojamas toks veido valymo būdas. Taip pat turėtų vengti žmonės, turintys tam tikras odos ligas (žvynelinė, dermatitas, alergija).

Aparatinis prausimasis tokioms odoms gali paaštrinti esamas problemas, pernešti uždegimus į kitas veido vietas ir pan.

Pavyzdžiui, esant kuperozei (kuperozė – jautrios odos problema, kai paviršinis išsiplėtusių kapiliarų tinklas tampa matomas). Paviršinės kraujagyslės yra labai trapios ir būdamas arti odos paviršiaus labai reaguoja į dirgiklius, tarkime, bet kokį mechaninį odos paviršiaus veikimą (trinimą, masažavimą, ir pan.).

Tuomet į kraujagysles priplūsta daugiau kraujo, neelastingos kraujagyslių sienelės išsiplečia arba išsilieja. Tokiu atveju norėdami kruopščiau nuvalyti odą, tik paaštriname problemą.

Be to, manau, kad šepetėlio naudojimas turėtų būti nekasdienis ritualas, kaip bet koks odos šveitiklis. Bet čia jau skonio reikalas.

Veido valymo prietaisais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)