Kaip teigia pati juvelyrė, nauja kolekcija yra duoklė tiek žemei, tiek ilgas tradicijas puoselėjančiam juvelyro amatui – žemė žmogui dovanoja deimantus, auksą bei sidabrą, o juvelyras juos sujungia į naują visumą, paverčia prasmę turinčiu meno kūriniu. „Apie šią kolekciją galvojau jau nuo pirmų prisilietimų prie juvelyrikos, – pasakoja S. Samojauskaitė. – Kai rankose laikai gabalėlį aukso ar deimantą, jauti didelę atsakomybę – tai medžiagos, kurioms tūkstančiai metų, kurios įprasmina svarbiausias akimirkas, tampa šeimos vertybių simboliu.“

Kurdama kolekciją S. Samojauskaitė naudojo geltoną bei baltą 750 prabos auksą, sidabrą, baltus ir juodus deimantus, kurie pavirto žiedais, auskarais, grandinėlėmis bei apyrankėmis. Kiekvienas kolekcijoje naudotas deimantas yra atsakingai atrinktas rankomis Antverpene, Belgijoje, bei atitinka „Conflict Free Diamonds“ standartus. Juvelyrė pasakoja, kad Lietuvoje nėra populiaru pristatyti vientisas bei didesnes juvelyrikos kolekcijas – ypač puoštas deimantais, – todėl per metus sukurta „EARTH“ tapo nemažu asmeniniu ir profesiniu iššūkiu.

Šios kolekcijos papuošalais galima žaisti, juos derinti tarpusavyje arba su kitais juvelyriniais dirbiniais – tai papuošalai, kurie skirti gyventi ir tapti asmenybės detale, o ne laukti tinkamos progos.

„EARTH“ idėją, duoklę laikui bei vertybėms perpasakoja ir kolekcijos fotosesija, kurią S. Samojauskaitė patikėjo mados fotografui Rokui Daruliui. Nuotraukose modelis Vika Volkutė pozuoja su žirgais Miledi bei Epu, kurių spalvų kontrastas atitinka ir kolekcijai naudotus juodus bei baltus deimantus. „Tobulas žirgas“ žirgyno erdvė pasirinkta ne veltui – žirgai baltų kultūroje nuo seno simbolizuoja ištikimybę, ilgaamžiškumą. Jautrus, natūralus fotosesijos tonas artimas tiek subtilioms S. Samojauskaitės dirbinių linijoms, tiek R. Darulio nuotraukoms.

Visi S. Samojauskaitės papuošalai yra kuriami juvelyrės studijoje Vilniuje naudojant senas tradicines juvelyrikos technikas. Kūrybai juvelyrė naudoja 750 prabos auksą, 925 prabos sidabrą, deimantus, jūrinius perlus ir natūralų šilką.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)