Artėjant jos pristatymui komanda ir toliau intensyviai dirba – atskleisti visumai pasitelkta choreografija, kuriamos videoprojekcijos, rengiama didelio formato nuotraukų paroda.

„Mes visada gyvename ateityje“, – sako kūrėjai, kurie vadovaujasi moto, kad kuriamas įvaizdis – tai ne atsakymas į klausimą „Kas šiandien madinga?“, o šiandienio pasaulio aktualijų atspindys, tampantis mados tendencijomis. Andrius Mašauskas, Anatolijus Pajanok ir komanda dalijasi kolekcijos kūrimo keliu, vaizdo dienoraščiu iš Islandijos ir pasakoja apie kolekcijų gimimą.

Dėl trylikos nuotraukų nukeliauta net 1500 km Islandijoje

„Atwins“ suburta kūrybinė grupė ištyrinėjo daugiau nei 1500 kilometrų Islandijos, vaikščiojo ledo tuneliais, klausėsi tylos dykumose, stebėjo Atlanto vandenyno bangų mūšą, ieškojo tinkamos natūralios šviesos, žavėjosi besikeičiančiu paros metu ir spalvų pokyčiais toje pačioje vietoje. Komandos fotografas Tomas Vyšniauskas reziumavo, kad būtent šiai kolekcijai užfiksuoti reikėjo tik Islandijos, nes tik čia galėjo perteikti viską, ką norisi pasakyti.

„Glitter“ kolekcija kelia klausimus apie asmens būties formą šiandienos visuomenėje, apie dualumą ir pasirinkimą būti laimingam ar slėptis už primetamų normų, klausia, ar žmogus vis dar girdi pats save visame triukšme, tikrovėje ir virtualioje realybėje, komanda atsargiai gvildena tikrojo „Aš“ ir sukurto identiteto klausimą visuose mumyse, tai yra šių dienų aktualijos, pristatomos ant pasaulinių podiumų ir pereinančios į gatves.

Mes esame iš ateities, ir Islandija puikiai tinka tam jausmui perteikti

Sakoma, kad mados pasaulio žmonės gyvena daugiau nei pusmetį ateityje, analizuoja pasaulį, stebi aplinką ir, apibendrinę informacijos srautą, kuria būsimo sezono tendencijų kolekcijas.

„Naujausia kolekcija buvo pradėta kurti 2016 m. pabaigoje, fotografuota Islandijoje 2017 m. birželį, o pristatoma tik dabar – rudenį. Mados cirkuliacijos ratas nuolat priešakyje“, – sako komandos lyderiai A. Mašauskas ir A. Pajanok.

Fotosesijai, bendru komandos sutarimu idealiai tiko Islandija. Ši šalis tarsi ateities žemė: kontrastinga, nerami, vėjuota, atšiauri, bet taip pat užburianti didingais fjordais, lavos dykumomis, vandens galybe, uolienomis, svaiginanti savo erdve ir stingdanti tarsi ledynai, bet kartu galinti nustebinti taip, kaip vis dar veikiančių ugnikalnių garsai.

Kur tas pristatytas tendencijas dėti?

Ant mados podiumų ir scenų pristatytos kolekcijos į parduotuves keliauja adaptuotos ir vartotojus pasiekia pasikeitusios, sušvelnėjusios bei labiau pritaikytos kasdienai. „Glitter“ Couture Performance scena kvies pamatyti dar neadaptuotas aktualijas ir jas pajausti pačiam, suvokti ir savaip perkelti į savo stilių, kūrybą ir aplinką.

Performansą mados kūrėjai renkasi neatsitiktinai, nes tai dialogas su stebėtoju ir abu jo dalyviai – labai svarbūs. Kūrėjas stengiasi savo matymą ir jausmus perteikti žiūrovui, o pastarajam lieka pajausti, išgirsti, pamatyti ir net užuosti kvapą. „Atwins“ tiki, kad tik vykstant dialogui gali atsiskleisti kolekcija ir jos suvokimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)