Ko prireiks?

Vaikams skirto šampūno ir didelio dubens. Žinoma, galima naudoti ir prabangius švelniems audiniams skirtų skalbiklius, tačiau vaikiški šampūnai pasižymi visomis būtinomis savybėmis, todėl tiks ne ką prasčiau, rašo purewow.com.

Ką daryti?

Pilkite į dubenį vėsaus vandens ir įlašinkite kelis lašus šampūno. Ranka pamaišykite tirpalą ir merkite į jį skarą ar šaliką.

Mirkykite aksesuarą apie 10 minučių (jei paliksite mirkti ilgiau, audinys gali būti pažeistas), tada vandenį su muilo putomis išpilkite, o kaklo aksesuarą palikite gulėti dubenyje. Į dubenį pilkite šiek tiek švaraus vandens, šaliką skalaukite, tada vandenį ir vėl išpilkite.

Procedūrą kartokite kelis kartus, kol pajausite, kad muilas visiškai pašalintas. Šaliką spauskite prie dubens krašto tokiu būdu pašalindami vandens likučius.

Nerekomenduojama žiemai skirtų aksesuarų gręžti. Palikite šaliką džiūti ant švelnaus paviršiaus užtikrindami tinkamą oro cirkuliaciją.

Ar galima išskalauti skarą ar šaliką pakišus po iš maišytuvo bėgančio vandens srove?

Ne, to daryti jokiais būdais negalima, nes stipri vandens srovė gali taip pat pažeisti dirbinio audinį.

Kokius audinius galima skalbti?

Šis skalbimo būdas tinkamas šilkui, dirbtiniam šilkui, kašmyrui, vilnai ir kitiems audiniams prižiūrėti.

Svarbu šalikus skalbti po vieną, kad išvengtumėte dažų pasklidimo pavojaus.
Skarelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)