1. Išmeskite per mažus drabužius

Po to, kai išmesite drabužius, kurių nebedėvite arba nebuvote ištraukę iš spintos metus, ateis eilė per mažiems daiktams.

„Žmonės dažnai mano, kad spintoje kabantys per maži drabužiai juos motyvuos sulieknėti. Tačiau esmė ta, kad dabar vilkite tokius drabužius, kurie jums tinka. Juk drabužių dydis per naktį nepasikeis“, – sakė profesionali organizuotoja ir knygos „Organizing from the Inside Out“ autorė Julie Morgenstern.

Jeigu norite pasilikti daiktus tam laikui, kai sulieknėsite, sudėkite juos į dėžę ir laikykite juos kitur, bet ne spintoje. Vėliau atsidarę tą drabužių dėžę ir pamatę, kad jie jums tinka, jausite dar didesnį pasitenkinimą.

2. Pašalinkite visą netvarką...

Ir kartais tai reiškia visai ne drabužius, batus ar aksesuarus. „Pašalinkite celofaninius uždangalus, kurių atsinešate iš valyklos su savo drabužiais, – ragina organizavimo ekspertė Lisa Zaslow. – Tie uždangalai iš tiesų neapsaugo jų drabužių, nes neleidžia išsivėdinti medžiagoms, kurios buvo naudojamos juos valant. Be to, jie užima siaubingai daug vietos.“

Kadangi norite spintoje susikurti kuo daugiau vietos, rinkitės plonesnius pakabus ir pašalinkite tuščius.

3. Išnaudokite grindų plotą

„Jeigu spintoje turite daug ilgų drabužių, juos grupuokite vienoje pusėje, kad kitoje kabėtų trumpesni drabužiai, o po jais galėtume pastatyti arba nedidelę spintelę ar lentynėlę batams. Taip efektyviai išnaudosite grindų plotą“, – rekomenduoja J. Morgenstern.

4. Sutvarkykite apšvietimą

Jeigu žvelgiate į spintą tarsi į tamsią gilumą, apšvieskite ją. „Geresnis apšvietimas iš karto padidina spintą“, – sakė L. Zaslow. Pakeiskite savo neefektyvią kabančią lemputę ryškiai šviečiančiu LED šviestuvu.

5. Išnaudokite viršutines lentynas

Efektyviai išnaudokite viršutines lentynas. Žinoma, galima daiktus tiesiog sudėti į dėžes ir užkelti į viršų. Tačiau efektyviai plotą panaudoti padeda specialūs lentynų atskirtukai, kurie leis tvarkingai sudėti drabužius ir aksesuarus, kad juos būtų galima lengvai pasiekti.

„Tokiais atskirtukais galima atskirti sulankstytų drabužių krūvas, kad jos nekristų viena ant kitos ir taip vėl nesusidarytų betvarkė. Arba jie gali padėti palaikyti rankines, kad šios stovėtų tiesiai ir jas būtų galima lengvai paimti“, – sakė ji.

6. Pakabinkite veidrodį ... ar du

Veidrodžiai yra puikus būdas vizualiai padidinti spintą, ar jie būtų pakabinti ant durų išorėje ar viduje, – sako „LA Closet Design“ savininkė Lisa Adams. – Jie leidžia sukurti iliuziją, kad spinta yra didesnė, nei yra iš tikrųjų“.

7. Išdažykite spintą šviesia spalva

Keli dažų potėpiai yra nebrangus būdas sukurti erdvės iliuziją spintoje. „Rinkitės atsparesnius dažus, nes ant sienų vis tiek atsiranda žymių nuo drabužių ar batų. Rinkitės baltus, šviesiai geltonus ar rožinius dažus. Jie sukuria švaros ir šviesos pojūtį“, – rekomenduoja L. Zaslow.

8. Nevenkite kampų

„Spintos kampai dažnai paliekami neišnaudoti. Šias vietas padės efektyviai panaudoti kampinės lentynėlės, ant kurių taip pat galėsite susidėti daiktus“, – sakė L. Adams.

9. Išnaudokite duris

„Ant durų galite pakabinti kablių, ant kurių kabinkite rankines, šalikėlius, diržus, kelnes ar net pižamą, – sako J. Morgenstern. – Arba ant durų galima pritvirtinti kamštinės medžiagos panelę, į kurią galima susmeigti papuošalus.“

10. Prižiūrėkite erdvę

„Jeigu norite maksimaliai išnaudoti savo spintos galimybes, visuomet pasirūpinkite kažką pašalinti, jeigu atkeliavo naujas daiktas, – perspėja L. Zaslow. – Taip pat svarbu atlikti sezoninę pertvarką ir atidėti drabužius, kurių šį sezoną nedėvėsite.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)