1. Avalynę rinkis per pietus, nes į pavakarę pėda pavargsta ir patinsta, tad gali įsigyti netinkamo dydžio arba, priešingai, veltui atmesti puikius batus. Būtų puiku, jei dėvėtum tas pačias kojines, su kuriomis ketini avėti batus.

Drabužių ilgį taip pat apžiūrėk jau su batais – taip tikrai neprašausi. Nuostabus atradimas – aukščiau kelių kylantys ilgaauliai, kurių krašto nesimato net iš po suknelės.

2. Jei nori madingų batų šiam rudeniui, rinkis tuos, kurie iš visų tendencijų tau atrodo labiausiai pritaikomi prie turimų drabužių bei nepasikartoja. Juk dvejų vienodų tuo pačiu metu neavėsi.

Geriausia, jei spintoje sugultų gražus balansas tarp klasikos ir tendencijos, tuomet spinta bus išbaigta, o su tais pačiais drabužiais sukursi daugiau derinių kiekvienai dienai ar vakarui.

3. Rinkdamasi batus atkreipk dėmesį ne tik į jų ilgį, bet ir į plotį. Matuodamasi nepasitikėk tik skaičiumi etiketėje, bet greičiau vadovaukis savo pojūčiais. Tai, kaip jaučiasi pėda, yra absoliutus rodiklis to, kaip seksis avėti batus – ar jie nespaus, ar nesmuks, ar patogiai užsisegs ir t.t.

Svarbu nepamiršti, kad odinė avalynė prisitaiko prie tavo pėdos, tad jei lengvai jauti bato kraštą, jis tikrai adaptuosis. Tačiau neapsigauk – jie per dydį ar du nepasikeis.

4. Tai, kas madinga ir tai, ko tau iš tiesų reikia, yra gana paprasta išspręsti į vieną lentyną įdėjus kelias pagrindines savybes.

Pirmiausia, odos tipas: versta, klasikinė, lakinė, o gal net ne oda – tekstilė, dirbtinė oda.

Antra ir smagiausia batų rinkimosi dalis – dekoras užtrauktukais, raišteliais, kniedėmis, kristalais ar kitos spalvos lopais. Trečia, modelis – kulno aukštis ir storis, pado tipas, aulo aukštis ir plotis. Šį sezoną itin madingi batai – kojinės, kurių tekstilės ir spalvų pasirinkimas tikrai ne mažas.

5. Kuo trumpesnis sijonas, tuo žemesnis bato kulnas. Ir priešingai. Tad avalynę rinkis pagal tai, ką dėvėsi. Tiesa, jei nori, kad kojos būtų ilgesnės, derink pėdkelnių spalvą prie batų. Jei dėvi sijoną, patarčiau rinktis beaulius batus arba ilgaaulius.

Aulinukai iki čiurnų yra fantastiškai tinkantys prie kelnių, tačiau nei viena taisyklė dar neapsiėjo be išimties, tad skatinu improvizuoti.

Visus šiuos batus galite rasti „Salamander“, „Žygio Batai“, „Step Top“ parduotuvėse.