Ištaiginga dramblio kaulo spalvos taftos suknelė, kurią sukūrė Davidas ir Elizabeth Emanueliai, vėliau paskatino kurti kopijas visame pasaulyje, bet įmantrūs siuvinėjimai, 10 tūkst. perlų ir 7,5 m ilgio šleifas lėmė, kad niekam nepavyko bent priartėti prie įspūdingo nuotakos įvaizdžio.

1. Jos suknelė vos tilpo į karietą

Pasak Davido Emanuelio, Diana prašė vis ilgesnio ir ilgesnio šleifo. Nors komanda treniravosi sulankstyti audinio perteklių, gabalas taftos vis tiek susiglamžė karietoje, kuria ji važiavo į Šv. Pauliaus katedrą. Nuotakai išlipus iš karietos, ankšta kelionė buvo palikusi audinyje regimas raukšles, „The Daily Mail“ pasakojo E. Emanuelis.

2. Nėriniai siekė karalienės Marijos laikus

Vienas ypatingas Karikmakroso nėrinių gabalas arba buvo rastas skiaučių krepšyje, kuris buvo įsigytas per aukcioną, arba buvo paaukotas Karališkosios siuvimo mokyklos – nelygu, kieno klausite.
Princesės Dianos ir princo Charleso vestuvės

3. Ji vilkėjo kažką sena, nauja, skolinta ir mėlyna

Dianos vestuvinė suknelė atitiko tris tradicinius reikalavimus vestuvių dieną vilkėti kažką sena, nauja ir mėlyna. Viename Didžiosios Britanijos šilko ūkyje audžiant suknelės audinį, ties juosmeniu buvo įsiūti senoviniai nėriniai ir siauras, melsvas kaspinas. Spencerių šeimos tiara – XVIII amžiaus palikimas – patenkino ketvirtąjį reikalavimą.

4. Viduje slėpėsi miniatiūrinis pasagėlės formos pakabukas

Nors niekas negalėjo to matyti, dizainerių pora prie suknelės etiketės prisiuvo 18 karatų aukso pakabuką, inkrustuotą baltaisiais deimantais. Suknelėje liko ir dar viena „atminimo dovanėlė“ – Elizabeth pamiršo joje žiogelį ir tai prisiminė tik kitą dieną.

5. Ant suknelės buvo maža dėmelė

Ruošdamasi vestuvėms, princesė Diana ant suknelės netyčia užtėškė šiek tiek kvepalų — „Quelques Fleurs“. Tačiau ji suėmė suknelės priekį ir vylėsi, kad dėmelės niekas nepastebėjo, knygoje „Diana: The Portrait“ („Diana: jos portretas“) atskleidė Barbara Daly.
Princesės Dianos ir princo Charleso vestuvės

6. Šydas iš tikrųjų buvo ilgesnis už šleifą

Davidui Emanueliui buvo savaime suprantama, kad šydas turi tęstis toliau už suknelės kraštus. Visam grožiui, kurį prilaikė princesės tiara, buvo sunaudota beveik 140 m tiulio.

7. Diana buvo įsprausta į suknelę

Per septynis mėnesius iki vestuvių Dianos juosmuo sulieknėjo maždaug 12 cm, nes jos svoris vis krisdavo ir krisdavo. (Vėliau ji atvirai prabils apie kovą su valgymo sutrikimais.) Dizaineriai pasiuvo penkis skirtingo dydžio korsetus ir galiausiai vestuvių dieną įspraudė ją į paskutinį variantą. .

8. Jos bateliai buvo siuvami šešis mėnesius

Šilkiniai Dianos bateliai, vos matomi iš po suknelės palankų, buvo puošti 542 blizgančiais žvyneliais ir 32 perlais, išdėliotais širdelės forma. Ant ranka dekoruotų padų pakulnės arkoje buvo užrašyti inicialai C ir D, bet pati pakulnė buvo labai žema: 1,75 m ūgio Diana buvo tokio paties aukščio, kaip ir jos sužadėtinis!
Princesės Dianos suknelė ir bateliai

9. Lietaus atveju ji turėjo prie suknelės priderintą skėtį

Elizabeth Emanuel nupirko du senovinius šilko skėčius ir apsiuvo juos tiek baltu, tiek dramblio kaulo spalvos audiniu – kad niekas nežinotų, kuris iš jų derės prie suknelės. Skėtis, rankomis išsiuvinėtas perlais ir blizgančiais žvyneliais bei dekoruotas tais pačiais nėriniais, buvo priderintas prie suknelės, bet, laimė, sausą dieną nebuvo daug naudojamas.

„Jis buvo pagamintas iš tokios lengvos medžiagos, jog tikrai nebuvo nepralaidus vandeniui, - „The Daily Mail“ pasakojo dizainerė. – Jis nebūtų jai davęs daug naudos!“.

10. „Atsarginė“ suknelė paslaptingai dingo

2005 metais į laikraščių puslapius pateko vienas aukcionas, kurio rengėjai tvirtino parduodantys atsarginę originaliosios Dianos vestuvinės suknelės versiją. Nors Elizabeth Emanuel tikino niekada nesiuvusi vestuvinės suknelės kopijos, dizaineriai atskleidė, kad iš tikrųjų buvo sukūrę dar vieną, tik kitokią suknelę tam atvejui, jei suplanuotas suknelės dizainas nutekėtų į spaudą.

Alternatyvioji suknelė turėjo gilesnę V formos iškirptę ir mažiau nėrinių, bet iki galo neužbaigtas drabužis vėliau dingo iš dizainerių studijos.
Princesės Dianos ir princo Charleso vestuvės
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)