1. Kaip išimti raudonojo vyno dėmes iš medvilninių drabužių.

Visiems taip bent kartą yra nutikę, dalyvaujant vestuvėse ar vakarėlyje su draugais. Nesikrimskite, kad teks išmesti palaidinę – jums reikės popierinės servetėlės, sodos vandens ir dėmės kaip nebūta.

2. Žymikliu uždažysite dėmes nuo balinimo priemonių.

Nuo balinimo priemonių ant drabužių likusios dėmės nedovanotinas dalykas, tai nė nediskutuotina. Kas sako, kad tai nėra taip jau baisu, tas nesupranta, apie ką kalba. Išeitis yra – uždažykite dėmeles žymikliu.

3. Kaip tikras profesionalas patikrinkite, ar tiks naujos kelnės.

Naujų kelnių juosmenį apsukite aplink kaklą. Jei apsukote visą kaklą ir kelnių juosmens galai ties nugara susieina, vadinasi, juosmuo bus geras. Jei juosmens galai nesusieina, kelnės greičiausiai bus jums per mažos.

4. Suplyšę džinsai atrodys dar madingiau.

Po suplyšusiais džinsais apsimaukite nailonines pėdkelnes – džinsai atrodys naujau ir dar madingiau. Juodos tinklinės pėdkelnės su gėlėmis paryškins džinsą.

5. Dėmes iš drabužių pažastų išimsite su citrinos sultimis.

Kas galėjo pagalvoti, kad su šlakeliu citrinos sulčių galima daryti stebuklus? Užlašinkite truputį citrinos sulčių ant dėmių drabužių pažastyse prieš skalbimą – dėmių neliks nė ženklo.

6. Dezodoranto dėmes nuo drabužių puikiai valo drėgnos servetėlės kūdikiams.

Jei velkantis išsitepėte ir ant palaidinės šonų liko baltų dezodoranto dėmių, neskubėkite vėl dėti jos į skalbimo mašiną. Pavalykite drėgna servetėle kūdikiams ir palaidinė bus kaip nauja.

7. Kad mažos sagutės nuolat nenutrūktų, užlakuokite perregimu nagų laku.

Siuvote šimtus kartus, bet kai kurios sagos niekaip nesilaiko. Dabar prisiuvusi nenuoramą iš viršaus užlakuokite permatomo nagų lakų – problema išspręsta.

8. Raudonų lūpų dažų dėmes iš drabužių šalina plaukų lakas.

Ant raudonais lūpų dažais išteptos vietos užpurkškite plaukų lako. Kiek palaukite, švelniai patapšnokite, tada dėkite drabužį į skalbimo mašiną. Pamatysite – dėmės nebus nė ženklo.

9. Štai kaip nuvalyti dėmes nuo odinių batų.

Nuvalykite nuo batų purvą, nuplaukite su muilu iš karštu vandeniu. Tada sumaišykite perpus actą ir vandenį buteliuke su purkštuku, šio mišinio užpurkškite ant batų. Tada patepkite juos kremu ir užpurkškite impregnanto.

10. Skustukas puikiai šalina gumulėlius nuo drabužių.

Vienu judesiu atsikratykite gumulėlių nuo drabužių. Drabužius išskalbkite, perbraukite per reikiamas vietas skustuku, o tada pavalykite pūkų rinkikliu.

11. Tinkamai paraitokite kelnes prie batų su auliuku iki kulkšnių.

Nebesukite galvos, ar sukištų į trumpaaulius batus džinsų galai nenusitrins. Nesukiškite džinsų į batus, tiesiog daugiau ar mažiau paraitokite galus – saugu, žavu.

12. Marškinių apykaklę lyginkite plaukų tiesinimo žnyplėmis.

Daugiau nebereikės jaudinti, kad marškinių apykaklė susiglamžė, kad užsirietė kampučiai. Suspauskite apykaklę plaukų tiesinimo žnyplėmis ir po akimirksnio ji bus tiesi.

13. Paverskite senus marškinėlius nauja seksualia palaidine.

Uždėkite marškinėlius be rankovių ant senų marškinėlių, kuriuos nutarėte perdaryti. Apibrėžkite kaklo liniją, petnešėlių plotį, ir iškirpkite. Paskui atkirpkite dvi juosteles iš nebereikalingos marškinėlių dalies, suimkite petnešėlės iš nugaros, suspauskite ir apsukite juostelėmis. Turėsite naujus seksualiai nugarą atidengiančius marškinėlius su įdomia detale nugaros viduryje.

14. Degtinė pašalins nemalonius kvapus iš džinsinių drabužių.

Į švarų buteliuką su purkštuku įpilkite stikliuką degtinės, įlašinkite tris lašus aliejaus ir įpilkite šilto vandens. Suplakite. Šio stebuklingo eliksyro užpurkškite ant džinsų ar džinsinės liemenės ir palikite per naktį. Ryte maloniai nustebsite – nemalonūs kvapai bus išgaravę.

15. Drėkinamasis veido kremas atgaivins ir odinius batus.

Jei staiga baigėsi batų tepalas, odinius batus ištepkite drėkinamuoju veido kremu. Oda blizgės lyg

16. Atlikite drabužinės reviziją.

Patartina kas dvejus metus peržiūrėti drabužių spintos turinį. Nešiojamus, mėgstamus drabužius palikite, nebenešiojamus atiduokite tiems, kam jų reikia labiau.

17. Su detalėmis nuo skardinių sukursite originalią kabinimo sistemą.

Atidarius gazuoto gėrimo skardinę, neišmeskite metalinės pokštelės su dviem skylutėmis. Tą plokštelę užkabinus ant pakabos, į antrą skylutę galima įstatyti antrą pakabą – originalu ir daugiau pakabų spintoje!

18. Metalinis žiedelis neleis atsisegti kelnių užtrauktukui.

Jei turite džinsus, kurių užtrauktukas dažnai atsisega, pamikite metalinį žiedelį nuo nereikalingo raktų pakabučio, užmaukite ant užtrauktuko galvutės, užsisekite džinsus ir žiedelį užnerkite ant sagos – štai taip prilaikysite neklusnų užtrauktuką.

19. Vertikaliai lankstant drabužius, stalčiuose bus tvarkingiau.
Užuot įprastai lanksčius ir horizontaliai dėliojus drabužius į stalčius, sudėkite drabužius vertikaliai. Taip matysite visus drabužius, o stalčiuose bus tvarkingiau.

20. Paslėpti liemenėlės petnešėles padės sąvaržėlė.

Norisi tikėti, kad kada nors bus sukurta tobula liemenėlė. O kol tokios nėra, susekite nugaroje liemenėlės petnešėles sąvaržėle – ir jos neišsikiš iš po vasarinės palaidinės siaura nugara.

21. Patobulinkite pakabas, kad nuo jų neslystų drabužiai.

Pakabų šonus kelis kartus apsukite plonomis gumelėmis – dabar šilkinės palaidinės ir suknelės nenuslys nuo pakabos.

22. Kelionės bateliu sudėkite į dušo kepuraitę.

Štai dar vienas patarimas, kaip patogiau susiruošti kelionei. Sudėkite batelius į dušo kepuraitę – jie neišteps drabužių lagamine ir gražiai išbus vienas šalia kito kelionės metu.

23. Įstatykite lazdas vandens pratimams į batų aulus, kad šie nesusmuktų.

Kam patinka susmukę, susiraukšlėję batų aulai. Nusipirkite kelias lazdas vandens pratimams iš polietileno putų ir įstatykite į batų aulus.

24. Ir dar viena gudrybė, kaip nešioti liemenėlę po suknele nuoga nugara.

Prisiūkite senos liemenėlės kaušelius prie suknelės nuoga nugara (petnešėlės nukirpkite). Pagaliau – štai palaikymas, kurio taip reikėjo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)