– Kokios yra šio šaltojo sezono džinsų mados?

– 2017-2018 metų rudens-žiemos sezonui ant podiumų sugrįžo kultiniai aptempti džinsai („skinny“) aukštu liemeniu, įskaitant nežymią „skinny“ džinsų variaciją – ties kojų apačia taip smarkiai blauzdų neapgaubiantys cigaretės formos džinsus.

Šių modelių džinsai pasirodė daugelyje kolekcijų ir nėra ko stebėtis: „skinny“ kirpimas laikomas klasikiniu, o šio kirpimo džinsai – vieni esminių garderobo elementų, net gūdžiausiais tiesaus ar plataus silueto džinsų dominavimo laikais nepasitraukęs iš miesto gatvių. O aptempti džinsai plius madingas aukštas liemuo – lygu ilgesnių ir liaunesnių kojų įspūdis!

Taigi, oficialiai galima puikuotis įžūliai gundančiomis kelnėmis nesijaudinant, kad žengiame ne ta koja su mada.
Džinsai
Antra ryškiausia sezono tendencija, kuri tęsis ir kitais metais – „all in one“. Tai monochromatiniai, žadą atimantys „Adam Selmano“, „Calvin Klein“, „Nicole Miller“, „Christian Dior“, „Stella McCartney“ ir kitų dizainerių denimo su denimu deriniai. Pavyzdžiui, denimo marškiniai, sukišti į identiško (nors gali būti ir skirtingo) atspalvio džinsus.
Džinsai
Kalbant apie džinsinių kelnių siluetines linijas, geidžiamiausi tiesūs (tiek siauri, tiek platūs, Marlene stiliaus) arba siaurėjantys, kūgiški džinsai, kurių juosmuo turėtų būti ties liemeniu ar aukščiau. Taip pat madingi išplatinti ties klubais, su minkštomis klostėmis prie liemens linijos, ties čiurna suraukti džinsai.
Džinsai

Keletą sezonų buvusi madinga nubrizgusi kelnių apačia pamažu užleidžia vietą pagal siuvimo technologiją tvarkingai apdorotiems klešnių kraštams. Šaltąjį sezoną gausūs plėšymai traukiasi, o madų kūrėjai siūlo rinktis saikingai plėšytus ar nors ir daugiau plėšytus, tačiau iš vidinės pusės užlopytus džinsus.

Džinsai

– Tiesaus kirpimo džinsai šį sezoną – už ar prieš?

– Jei kalbėtume apie mados tendencijas, tai viena ryškiausių 2017-2018 metų šaltojo sezono denimo krypčių, aktuali kitų metų pavasariui – „auksinio standarto“, t.y. tiesaus kirpimo, aukšta liemens linija, penkių kišenėlių, tradicinės indigo spalvos, kulkšnis dengiantys (nors ilgių gali būti įvairių). Lyg iš akies traukti ikoniškieji 9-ojo dešimtmečio Levis® 501 džinsai!

Mada šį sezoną atsigręžė į nepaklūstančią laikui klasiką, siūlydama verslo aplinkos estetiką, entuziastingai prisimindama konservatyvius kirpimus ir klasikinius audinių raštus (langelių, smulkių žirnelių, leopardo).

Džinsai irgi priartėjo prie tikrosios savo paskirties – patogių, praktiškų ir nepretenzingų, klasikinio tiesaus silueto, mėlynų denimo kelnių, už kurias turėtumėme būti dėkingi Levi Straussui, panaudojusiam daugybę įvairių kirpimų ir visiems jiems suteikusiam skirtingus numerius, No. 501 – tiesios kelnės.

Džinsai

Jei kalbėtume apie asmeninę nuomonę, esu „už“ tiesaus kirpimo džinsus, nes jie yra patys demokratiškiausi, tinkantys bet kuriam figūros tipui, o ypač – kriaušės ar obuolio formos figūrų atstovėms.

Jie taip pat lengvai derinami ir transformuojami. Nuo ramaus kasdienio įvaizdžio – pasitelkus plokščiapadžius, sportinius batelius, aulinukus, už kelnių sukištus baltus marškinius (pvz., vyriškus), vintažinius marškinėlius, golfą ar megztinį aukštu kaklu – iki kerinčio vakarinio.

Vakarinis įvaizdis gali būti sukurtas iš aštrių aukštakulnių, į džinsus sukištos rafinuotos šilko palaidinės, stambių auskarų ir prašmatnaus smokingo tipo švarko.

– Ar platėjantys džinsai išgyvens renesansą? Kokios yra jų dėvėjimo subtilybės?

– Moterys ne be priežasties prieš keletą metų pamėgo 8-ojo dešimtmečio (kai bohemos atstovai dėl išskirtinumo į išorines džinsų siūles pradėjo siūti papildomą audinį) inspiruotus džinsus.

Ilgos, į apačią platėjančios kelnės aukštu juosmeniu paslepia klubų, šlaunų ir pilvo apvalumus, optiškai ilgina kojas, ištempia siluetą, todėl figūra atrodo aukštesnė ir lieknesnė!

Viskas, ko reikia, tai dėmesingai įvertinti proporcijas: atkreipti dėmesį į kelnių ilgį ir klešnių plotį (ar ne pernelyg ilgos ar trumpos, ar klešnių plotis gražina figūrą), nesirinkti per plačių viršutinės kūno dalies drabužių.

Tiesa, apvalių formų moterims reiktų vengti smarkiai platėjančių nuo klubų, ypatingai plačių „Palazzo“ kelnių, o vietoj jų rinktis glotnaus kirpimo (angl. boot cut), nuo kelių linijos pradedančius platėti džinsus.

Šį sezoną klešnių platinimo linija kaip tik ir nusileido nuo klubų iki kelių. Įsivyravo grakštesni, labiau prigludę, saikingai platėjantys siluetai, o ant podiumų efektingai blykstelėjęs ekstremalus saulės kliošas yra labiau išimtis nei taisyklė.

– Ar vadinamieji „mom jeans“, kuriuos buvo pamėgusi princesė Diana, šiuo metu ant bangos?

– Prieš porą metų išpopuliarėję „mom fit“ džinsai aukštu juosmeniu, švelniai prigludę liekniausioje liemens vietoje, laisvesni ties klubais ir lengvai siaurėjantys apačioje, populiarumo pozicijų neužleidžia ir 2017-2018 metų rudens-žiemos kolekcijose.

This look from Bucharest is on the blog, alongside a bit of an intro to the city and how we ended up there!

A post shared by Anoushka Probyn (@anoushkalila) on Apr 6, 2016 at 8:51am PDT

Tačiau nepaisydami to, kad aptariamas 80-ųjų ir 90-ųjų įkvėptas siluetas optiškai didina klubų ir sėdmenų apimtis, todėl nėra tinkamas daugeliui moterų, dizaineriai pasinėrė į naujų šio modelio variacijų kūrimą ir, eksperimentuodami su apimtimis bei siekdami ties klubais itin išplatinto drabužio įvaizdžio, šį sezoną šiam modeliui suteikė dar daugiau laisvumo klubų linijoje, pasitelkdami minkštas klosteles nuo juosmens.

Ką gi, jie puikiai padės itin lieknoms apversto trikampio ar stačiakampio formos figūrų savininkėms sukurti „vapsvos“ siluetą. Tačiau nereiktų ilgų šio modelio džinsų dėvėti prie didelių plokščiapadžių batų ar 9-ojo dešimtmečio masyvių kedų – rizikuotumėte atrodyti gremėzdiškai sunkios ir senamadiškos.

– Kokie džinsų ilgiai, spalvos dominuoja?

– Džinsų ilgių variacijų yra įvairių – nuo trumpintų iki siekiančio žemę maksi ilgio.

Verta pastebėti, kad bet kurio kirpimo iki kulkšnių trumpinti džinsai atrodo šauniai, tačiau tai nereiškia, kad ir juos dėvinti atrodys lygiai taip pat šauniai: trumpintos kelnės vizualiai trumpina kojas. Todėl teks skausmingai spręsti, ko griebtis – nerūpestingai atraitotų, madingai patrumpintų džinsų ar... ilgų kojų įspūdžio.

Iš spalvų spektro populiariausios šaltajam sezonui būdingos, praktiškos, purvą sugeriančios spalvos: juoda, pilka, anglies pilka, indigo, tamsiai mėlyna, terakotos, rusvai žalsva ir į praktiškų spalvų sąrašą nepatenkanti balta. Visos šios spalvos yra universalios, neutralios, todėl lengvai derinamos su daugelių kitų spalvų.
Džinsai

– Ką manote apie aplikacijas (blizgučiai, karoliukai, siuvinėjimai ir t.t.)?

– 2017-2018 rudens-žiemos kolekcijose vyraujančių džinsų dizaino esmė – dekoras. Denimo kelnės apraizgytos siuvinėtomis gėlėmis tarsi vijokliais, blizgančios perlų ir karoliukų raštais, gausiai prigrūstos sagų, dekoruotos kniedėmis, emblemomis, įvairiausiomis šmaikščiomis aplikacijomis nuo tarpgalaktinių iki zoologinių temų, o kai kurios – viskuo iš karto.
Džinsai

Tačiau aš esu linkusi brangakmenis imituojančių stikliukų, swarovskių ir kitokių blizgančių niekų kakofoniją palikti parduotuvių lentynose, nes jie man neturi nieko bendra su prabanga, rafinuotumu ir elegancija.

Tačiau jei negalite atsispirti spindintiems dalykams, bent jau išlaikykite balansą – puošniai dekoruotus daiktus derinkite su kukliais, skolingais ir minimalistiniais. Antai tviskančiais karoliukais dekoruoti džinsai suteiks žaismingumo pilkam, niekuo neišsiskiriančiam megztiniui, o išdaigiškos aplikacijos atrodys šmaikščiai iš po griežto kirpimo skulptūriško palto.

– Galų gale, ar verta atsižvelgti į tai, kas madinga, ar geriau rinktis laiko patikrintą džinsų modelį, kuris tinka pagal figūros tipą?

– Tai priklauso nuo to, kokių tikslų savo apranga siekiate, kas jums šiuo metu aktualu, kuo svajojate tapti, kokią žinutę aplinkiniams norite perduoti. Šiuo požiūriu stiliaus klaida gali būti vienintelė – nesusitarti su pačia savimi, nesuvokti savo asmenybės, vertybių, svajonių, tikslų ir galiausiai skonio.

Daugiau stiliaus patarimų rasite Eglės tinklaraštyje „Eglė Nagė“ arba paspaudę ant šios nuorodos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)