Savo įvaizdžiu J. Tymošenko naudojasi be jokių skrupulų. Ko gero, tai, kad jos vadovauto bloko trumpinys „BYuT“ buvo tariamas taip pat kaip angliško žodžio „beauty“ (grožis) pradžia, anaiptol nėra atsitiktinumas.

2005 metais – tada, kai ėjo Ukrainos ministrės pirmininkės pareigas – ji, vilkėdama dizainerio sukurtą suknelę, noriai pozavo nuotraukai, kuri vėliau puikavosi ant Ukrainai skirto žurnalo „Elle“ numerio viršelio, o kiek anksčiau, paklausta, ar mieliau pozuotų „Time“, ar „Playboy“ viršeliui, J. Tymošenko davė suprasti, kad rinktųsi pastarąjį, nors ir pridūrė, kad galutinis jos apsisprendimas veikiausiai būtų „Time“.

Ar pastebėjote, kad politikę anksčiau buvo galima dažnai išvysti vilkint šviesius, dažniausiai baltos spalvos drabužius? Tai tarsi paslėpta žinutė – balta spalva simbolizuoja nekaltumą ir tyrumą, tačiau tuo pačiu ramybę ir patikimumą.

J. Tymošenko net savo šukuosena bandė pasinaudoti siekdama politinių tikslų. Sprendimas šukuoti plaukus Ukrainos valstietės stiliumi yra ne tik drąsus, bet ir rizikingas – juk dėl lyderio pozicijų teko kovoti šalyje, kurios piliečiai taip dažnai stengiasi pamiršti apie savo kilmę.

Kad ir kaip būtų, strategija pasiteisino: su kasa siejamos konotacijos padėjo užsitarnauti populiarios šalies politikės statusą. Kasa tapo J. Tymošenko vizitine kortele – prekės ženklu, leidžiančiu atpažinti politikę bet kuriame pasaulio kampelyje.

Su tokia pačia šukuosena scenoje yra pasirodžiusi popdainininkė Kylie Minogue, o per 2007 m. „Auksinio gaublio“ apdovanojimų ceremoniją kasa galvą apsijuosė ir aktorė Sienna Miller.

Kai J. Tymošenko priešininkai pabandė prikišti politikei, kad jos nešiojama kasa – dirbtinė, ji per vieną iš įsimintiniausių spaudos konferencijų visų žurnalistų akivaizdoje pasileido plaukus ir įrodė, kad jie tikri.

J. Tymošenko sugebėjimas valstietišką šukuoseną suderinti su madingų modelių drabužiais išties vertas pagyrų. Rinkdamasi aprangą politikė paprastai nevengia ryškių spalvų ir drąsių sprendimų.

Įsidėmėtina, kad kartais jos dėvimi drabužiai tikrai nebūna iš pigiųjų. Nors ir tvirtina, kad 2005-aisiais, kai buvo šalies ministre pirmininke, jos šeimos pajamos nesiekė nė 10 tūkst. JAV dolerių (8,3 tūkst. eurų), kaip tik tais metais ji dėvėjo dizainerių kurtų drabužių, kurių vertė – ne mažiau kaip 30 tūkst. JAV dolerių (25 tūkst. eurų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)