„Esu veganė. Galiu patikinti, kad dabar mano odos būklė daug geresnė nei tada, kai buvau vegetarė, –neseniai portalui „The Cut“ prisipažino N. Portman. – Atsisakiau pieno produktų ir kiaušinių. Nuo tada teko pamiršti, kas yra bėrimas. Štai koks mano atradimas.“

Į šio atradimo autorystę N. Portman, žinoma, nesigviešia: jos teiginiams tikrai neprieštarautų toli gražu ne vieno tyrimo išvados. Aukšto glikemijos indekso ir pieno produktų sąsajos su akne, matyt, ne be pagrindo yra sulaukusios mokslininkų dėmesio.
Natalie Portman

„Esama ne vieno tyrimo, įrodžiusio, kad žemo glikemijos indekso produktus, t. y. tokius, kurie nesukelia staigių kraujo cukraus lygio šuolių, vartojantys žmonės gali tikėtis aknės simptomų išnykimo“, – rašoma portale „Insider“.

Aukštu glikemijos indeksu išsiskiria tokie gaminiai kaip pyragai, makaronai, saldainiai, saldūs gėrimai ir kt., o štai nesaldūs vaisiai, daržovės, riešutai, pupelės, ir neskaldyti grūdai rikiuojasi kardinaliai priešingoje pagal glikemijos indeksą išvardytų produktų sąrašo pusėje.

Kalbant apie pieno produktus, galima paminėti kad ir JAV dermatologų organizacijos „American Academy of Dermatology“ skelbiamas nuorodas į keletą tyrimų, įrodžiusių, kad pieno produktai gali skatinti aknės pasireiškimą. „Ypač didelę įtaką aknės pasireiškimui turi nugriebtas pienas. Kitų pieno produktų, kaip antai sūrio arba jogurto, poveikis kur kas mažesnis“, – teigia dermatologai.

Pabaigai verta pasakyti, kad ligšiolinės išvados tėra preliminarios. Norint gauti labiau pagrįstų įrodymų, reikia atlikti daugiau ir išsamesnių tyrimų, todėl raciono koregavimas kol kas neteikiamas kaip griežta rekomendacija siekiant išsigydyti aknę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)